directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella proposa un comandament únic per a les principals infraestructures de Catalunya

Defensa un pes determinant de l'administració catalana que integraria port, aeroport i zona logística

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

En un recorregut amb Golondrina a través del port de Barcelona, Jordi Portabella ha fet una proposta per superar els problemes a que han d'enfrontar-se les diferents infraestructures catalanes. El candidat d'Unitat per Barcelona ha proposat que s'estableixi un comandament únic de gestió público-privada per les principals infraestructures de Catalunya. És a dir, un comandament únic on l'administració catalana tindria un pes determinant i que integraria port, aeroport i la zona logística de la Zona Franca. Segons Portabella això permetria generar de l'ordre de 5000 a 10.000 llocs de treball i convertiria el port de Barcelona en el punt de referència de l'entrada de mercaderies procedents d'Àsia a Europa
unitat per barcelona, jordi portabella, joan laporta, port
Comparteix
   

Jordi Portabella, acompanyat de Joan Puigcercós, ha optat per pujar a una Golondrina del port de Barcelona per explicar les seves propostes sobre infraestructures. Després d'un recorregut que ha arribat fins a la Zona Franca, el líder d'Unitat per Barcelona ha desglossat la seva visió sobre la tasca i necessitats de les principals infraestructures barcelonines.

Portabella ha començat pel port de Barcelona, una infraestructura privilegiada geogràficament però que no té el pes comercial que li correspondria. Això es deu a dos aspectes, el primer és la impossibilitat de fer política comercial des de Catalunya perquè, per exemple, la tarifa dels containers s'estableix a Madrid.

El segon es deu a la incapacitat de transportar per via ferroviària el gruix de mercaderies que arriben al port. Ara només es transporta el 8%. A més, aquest problema s'accentuaria amb l'ampliació i incorporació del Hutchison Port Holding que doblarà l'entrada de contenidors.

Per aquest motiu Portabella reclama la transformació de la via a l'ample europeu perquè les mercaderies puguin sortir de l'estació de Can Tunis directament a Europa evitant el col·lapse de les vies no ferroviàries. Segons Portabella, sense aquests impediments el de Barcelona podria ser el port de referència per l'entrada de mercaderies asiàtiques a Europa a través del canal de Suez.

En l'àmbit ferroviari Portabella ha reclamat que l'operador de Rodalies canvií abans que s'esgoti el contracte perquè 'potser a la 'meseta' dona bon servei però aquí no'. En conseqüència ha reclamat la creació d'un concurs per atribuir aquesta gestió i ha recordat que TMB no només gestiona Barcelona sinó que també es capaç de fer-ho a altres ciutats

Finalment, i en matèria aeroportuària, la reclamació de Portabella és concisa, 'crear un HUB internacional perquè pugui oferir serveis intercontinentals'. Una idea reforçada pel seu líder de files, Joan Puigcercós, qui ha aprofitat per criticar CiU per 'voler convertir el Prat en un aeroport low cost' com també vol AENA.

Però la proposta principal i que resoldria molts dels entrebancs amb que es troben aquestes infraestructures seria aprofitar la proximitat geogràfica de les mateixes i crear un comandament únic de gestió publico- privada on les administracions catalanes tindrien un pes determinant i l'àmbit privat emanaria de la Cambra de Comerç i la Fira de Barcelona. Aquest comandament únic integraria la gestió del port, l'aeroport i la zona logística de la Zona Franca i seria capaç de crear entre 5000 i 10.000 llocs de treball.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
joan fletxa Figueres
11 de maig de 2011, 12.19 h

Perdó, s'escriu "descaBdellar", i no pas amb P


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
joan fletxa Figueres
11 de maig de 2011, 12.18 h

Ni ERC ni Solidaritat ni CUP... tots botiflers o, si més no, incompetents. Jo ho faré millor!!! Voteu el Partit JOAN (Jubilats Organitzats Antiimperialistes Nacionalistes) i així podré REMENAR LES CIRERES, que ja va essent hora!!!!!!!

(Us demano disculpes, ja sé que el meu humor no val un duro, però a base de llegir segons què, les neurones se'm descapdellen)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria Albertí fletxa barcelona
11 de maig de 2011, 10.24 h

PORTABELLA, PORTABELLA, PORTABELLA, no sabeu parlar de res més al Directe. Els independentistes marxarem d'aquest diari ja que només es veu publicitat d'ERC, es parla del Portabella i s'obvia Solidaritat i la CUP. Fora sectaris partidistes de l'indpendentisme!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MARC-SABATES.COM fletxa Barcelona Catalunya //*//
11 de maig de 2011, 09.13 h

Jordi Portabella el millor alcade per Barcelona , Joan Laporta el millor president per la Generalitat de Catalunya //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
victor fletxa sabadell
10 de maig de 2011, 21.26 h

Cal tenir permís de circulació de vaixells per dur el timó d'una golondrina?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.