directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu descarta tornar a governar en minoria i deixa la porta oberta a la sociovergència sempre que guanyi el PSC

El candidat socialista a Barcelona garanteix que no pactarà amb el PPC

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat aquest dimarts que no tornarà a governar en minoria, com ha fet aquest mandat, i també ha garantit que 'mai' governarà amb el PPC. En un col·loqui al Círculo Ecuestre, Hereu ha parlat de possibles polítiques de pactes després del 22M i ha descartat obertament l'acord amb els populars. Sobre la sociovergència, Hereu ha constatat que, si no és el més votat, és que a Barcelona hi haurà voluntat de 'canvi' i només s'ha mostrat disposat a parlar de sociovergència en cas que ell sigui el més votat. 'Si no trec un vot més que els meus contrincants no em podré plantejar aquest escenari', ha afirmat.
jordi hereu, psc, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Hereu ha governat en minoria els últims quatre anys amb un pacte amb ICV-EUiA. De cara al proper mandat, el candidat socialista a la reelecció descarta tornar a governar en minoria. 'En aquests moments complicats, mantenir un govern en minoria té certs costos', ha dit, tot i remarcar que han fet el seu projecte 'al 100%'. 'Però des del punt de vista polític és un concepte, el de la minoria, que vull evitar de cara al futur perquè el ciutadà percebi la força', ha dit.

En un dinar al Círculo Ecuestre, Hereu ha assegurat que aquest, juntament amb una consulta ciutadania sobre una transformació urbanística, són els aspectes del mandat actual que no vol repetir en els pròxims quatre anys. Però davant d'aquest fòrum, format per empresaris, també ha descartat obertament un possible pacte de govern amb el PPC.

'No m'agrada expressar-me en termes negatius, però tothom entendrà que digui que no governaré amb el PP i no sé si tothom ho pot dir', ha afirmat Hereu, qui ha afegit que amb els populars hi ha 'massa diferències en massa temes' tot i tenir un 'bon diàleg' amb Alberto Fernández Díaz.

Missatge als 'amants de la sociovergència'
Sobre altres possibles acords, Hereu ha deixat la porta oberta a una possible sociovergència sempre i quan ell sigui el guanyador de les eleccions. 'Jo no descarto res, però venim d'una tradició i si guanyés Trias vol dir que la gent ha triat el canvi' i 'el canvi és que jo no sigui alcalde', ha afirmat. En canvi, s'ha mostrat obert a parlar en cas que 'la gent m'escull en primer lloc i creu que el model val la pena'.

Un cop descartat el PP, Hereu ha deixat clar que establirà 'la majoria que cregui convenient', però ha avisat que si no aconsegueix 'un vot més' que els seus contrincants, no es podrà plantejar 'aquest escenari i altres s'ho hauran de plantejar' perquè 'haurà guanyat una altra idea, que és la del canvi'.

De fet, Hereu ha bromejat sobre de quina manera es podria articular una sociovergència a Catalunya: 'als amants de la sociovergència els diria que ja que Catalunya ja ha decidit el Govern de Catalunya, una excel·lent manera d'establir una sociovergència a Catalunya és escollir a l'altre costat de la plaça Sant Jaume un govern socialista'.

En qualsevol cas, Hereu ha fet una apel·lació a concentrar el vot d'esquerres en la seva candidatura. 'El govern de progrés depèn de si jo sóc el candidat més votat', ha dit, tot apel·lant al 'reagrupament de l'esquerra per afermar una opció forta'. Hereu ha reiterat que aspira a guanyar les eleccions 'contra tot el que diguin les enquestes'.

En un altre ordre de coses, Hereu ha descartat fer la transformació urbanística de la Diagonal aquest mandat, donat el rebuig que hi va haver per part de la ciutadania en la consulta que es va fer. En canvi, creu que al llarg del proper mandat sí s'haurà d'avançar 'en alguna fase' en la construcció del zoo marí, un projecte que ha lamentat que ha estat objecte de la 'frivolitat' d'altres partits polítics, com també els jocs olímpics d'hivern. Amb el temps, però, Hereu creu que acabaran donant suport als projectes un cop fets. 'Acabaran dient quina meravella de túnel del TAV o quina meravella la Sagrera', ha dit, 'arribarà un moment que l'impulsor serà un altre'.

Hereu ha fet una defensa de com Barcelona està fent front a la crisi i ho ha comparat amb altres ciutats espanyoles. 'Que València ens passi la mà per la cara no ho veig per enlloc', ha dit Hereu en resposta a un dels assistents, tot afegint que també és així en el cas de Madrid en 'solvència' i 'capacitat d'inversió'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
11 de maig de 2011, 20.49 h

PSOE-PSC, HEREU MENTIDERS!!!! aqui l´Hereu fa el numeret mentres al Pais Basc el PSOE SI que pacta amb el PP per gobernar.
NO VOTEU PARTITS CENTRALISTES: VOTEU PARTITS CATALANS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.