directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat vol que el Parlament demani a Madrid l'adaptació de les províncies als límits de les vegueries

Després d'ajornar l'aplicació de la Llei per evitar la 'situació ridícula' d'un simple canvi de nom

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha instat el Parlament a presentar al Congrés de Diputats les proposicions de llei necessàries per reconèixer el règim electoral de les vegueries i modificar els actuals límits provincials. Segons el portaveu del Govern, Francesc Homs, aquesta és 'la via que pot trobar més consensos' i ha destacat que la manera com ho va plantejar l'anterior govern no va ajudar a l'acord. D'altra banda, l'executiu ha modificat la Llei de Vegueries perquè no es constitueixin els consells de vegueries fins que el govern espanyol hagi aprovat tots aquests canvis legals. Segons Homs, l'objectiu és evitar la 'situació ridícula' de canviar només els noms dels cartells.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha acordat el Govern, el Parlament haurà de proposar al Congrés la modificació de la Llei orgànica de règim electoral general per regular l'elecció dels consells de vegueries i, d'altra banda, també haurà de proposar una llei orgànica de modificació dels actuals límits provincials per tal de constituir les 7 vegueries que estableix la llei. Unes modificacions necessàries per 'impulsar la constitució real i efectiva de les vegueries com a organitzacií territorial'.

D'altra banda, l'executiu català ha modificat la disposició transitòria primera de la Llei de Vegueries perquè els consells de vegueries no es constitueixin després de les eleccions municipals del 22-M, tal com estava previst en aquesta disposició, sinó que es creïn quan el govern espanyol hagi aprovat les modificacions legals que li reclamarà el Parlament. Segons Homs, s'ha volgut evitar la 'situació ridícula' de canviar simplement el nom dels cartells de les diputacions pel de consells de vegueries però ha negat que en cap cas l'executiu català vulgui 'tirar a la bassa' la llei.

En aquest sentit, Homs ha explicat que el Parlament haurà de decidir el nombre de vegueries, 'si son 7 o 8', i ha defensat que es farà per consens a diferència de l'anterior govern que, segons el portaveu del Govern, no va facilitar l'acord. 'Formava part del nostre programa que es faci per un nivell de consens que no hi va ser amb anterior govern', ha recordat. Per tant, el nombre de vegueries i 'els seus límits geogràfics' es decidiran al Parlament i es portarà la proposta al Congrés a través d'una proposició de llei.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.