directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU presenta una proposició de llei per demanar la creació de la vegueria del Penedès

La federació considera que la divisió territorial ha de respondre al sentiment de pertinença de la població

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

CiU ha presentat aquest dimarts una proposició de llei que demana la creació de la vegueria del Penedès. En aquest sentit, el text demana que es modifiquin els apartats de la Llei de Vegueries referents a la demarcació veguerial de Barcelona, de la Catalunya Central i del Camp de Tarragona i la creació d'un nou apartat sobre la demarcació veguerial del Penedès que inclouria les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia menys els set municipis de l'Alta Anoia. El text assegura que la modificació de vegueries 'no implica un augment de crèdits o una disminució d'ingressos per al present exercici pressupostari'.
vegueria penedès 2
Comparteix
   


Etiquetes
CiU ha entrat al registre del Parlament una proposició de llei per la creació de la vegueria del Penedès. Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, i els diputats Pere Regull, Marta Llorens, Gerard Figueras i Jaume Domingo han signat i presentat la iniciativa al registre, que demana que es modifiqui la Llei per tal de definir l'àmbit d'aquesta nova vegueria que comprendria els municipis corresponents a les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia llevat dels set municipis de l'Alta Anoia (Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera).

Pel que fa a les possibles afectacions pressupostàries que comportaria la modificació de la llei, el text assegura que la proposició 'no implica un augment de crèdits o una disminució d'ingressos per al present exercici pressupostari'.

La divisió territorial ha de respondre al sentiment de pertinença de la població
CiU considera que la divisió territorial de Catalunya 'ha de respondre no només als àmbits territorials geogràfics, naturals i històrics, sinó als àmbits de sentiment de pertinença de la població configurats pel pas del temps'. En aquest sentit, afirma que el Penedès 'és una comarca geogràfica natural d'acord amb el que durant segles d'història han remarcat els estudis geogràfics i així ho sent la població actualment, fet que ha motivat, des de l'aprovació de l'Estatut de Catalunya i la Llei de vegueries moviments socials reivindicant-ne la seva creació'.

D'aquesta manera, la proposició 'vol consolidar el reconeixement de la realitat i singularitat territorial del Penedès que es va iniciar amb l'aprovació de la Llei 23/2010 de 23 de juliol, proposada pel grup parlamentari de CiU, per la qual es va fixar l'àmbit de planificació territorial del Penedès i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris de la cambra'. En aquest sentit, el text sosté que l'acord de govern 'dóna plena justificació a presentar aquesta proposició de llei i possibilitar que a través d'aquesta cambra es pugui endegar un procés de reconeixement definitiu de la singularitat geogràfica, històrica i econòmica del Penedès amb la creació de la demarcació veguerial del Penedès com a expressió de la voluntat popular majoritàriament manifestada'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
marc fletxa Barcelona
11 de maig de 2011, 17.25 h

Molt be per aquesta moció a favor del Penedès, però si estan a favor de les vegueries, doncs que anul·lin la moratòria que han presentat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.