directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els eurodiputats catalans Tremosa, Junqueras i Romeva són els únics que voten tenir una sola seu per l'Eurocambra

Populars i socialistes han rebutjat el text que proposava que el Parlament Europeu estigui només a Brussel·les

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han donat suport aquest dimarts al text que proposava que el Parlament Europeu deixi de tenir tres seus -a Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg- i en tingui només una, a Brussel·les, on hi ha la resta d'institucions europees. La proposta estalviaria 160 milions d'euros l'any, prop del 9% del pressupost total de la cambra, però el grup popular i el socialista -els més nombrosos a l'hemicicle- hi han votat en contra i només han donat el vistiplau a un text genèric que confirma que 'si el Parlament tingués un sol lloc de treball al mateix lloc que la resta d'institucions es podria estalviar de veritat'. Tremosa, Junqueras i Romeva ja van protagonitzar una situació similar en el cas de la votació per volar en classe turista.
eurocambra, parlament europeu
Comparteix
   


Etiquetes
Per aquesta votació, els diferents grups parlamentaris han donat recomanacions de vot als seus eurodiputats de manera Oriol Juqueras i Raul Romeva han seguit els consells d'Els Verds-Aliança Lliure Europea a favor de posicionar-se a favor d'una sola seu com també ho ha recomanat l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, de la qual Ramon Tremosa n'és membre. Per contra, tant el Grup Socialista Europeu com el Partit Popular Europeu - Demòcrates Europeus han optat per mantenir les tres seus parlamentàries i han guanyat la votació.

El vicepresident del Parlament Europeu Edward McMillan-Scott, que té com a croada personal acabar amb la despesa econòmica, ecològica i d'eficiència que implica que, mensualment, els eurodiputats i el seu seguici s'hagin de desplaçar de Brussel·les a Estrasburg, va impulsar l'estudi 'Un conte de dues ciutats'. Un estudi que mostra que si eurodiputats, assistents parlamentaris, lobbistes, periodistes, funcionaris i documents oficials no haguessin d'anar de Brussel·les a Estrasburg cada mes, el Parlament Europeu s'estalviaria 19.000 tones de CO2 cada any. De fet, el propi estudi d'Itälä reconeix que 'les emissions produïdes pel transport representen el major percentatge de la petjada del carbó al Parlament'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Joanot fletxa Barcelona
10 de maig de 2011, 21.11 h

Tots tres són bons patriotes i ciutadans europeus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.