directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas carrega contra el PSC per 'donar lliçons' i alhora 'votar en contra dels interessos de Catalunya'

El líder de CiU lamenta que els socialistes catalans s'hagin alineat 'un cop més' al costat del PSOE

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Artur Mas ha demanat al PSC que 'no doni segons quin tipus de lliçons' si 'vota en contra dels interessos de Catalunya' poc després que els diputats socialistes catalans a Madrid hagin votat, amb el PSOE, en contra de la moció de CiU per reclamar el fons de competitivitat. Mas ha recalcat que, si s'haguessin abstingut, el text s'hagués aprovat. 'Ni així', ha lamentat en un míting a l'Hospitalet. A la ciutat que allotja l'hospital de Bellvitge, bastió socialista on CiU va retallar distàncies el 28-N, Mas ha reivindicat que els governs de la federació són els que més han fet per bastir l'estat del benestar. I ha defensat que el seu executiu governa per tots els catalans, 'un sol poble', ha afegit. 'Un cop més han votat a favor del PSOE enlloc de votar a favor dels interessos de Catalunya', ha denunciat Mas durant el míting.
El PSC 'aquest cop no ha pogut arribar a fer el què ha fet el PP'

I ha recordat que, si només s'haguessin abstingut els 25 diputats socialistes catalans, la moció hagués tirat endavant 'perquè fins i tot el PP hi ha arribat a votar a favor'. 'Tant que els socialistes han criticat al PP sobre el tema de Catalunya, i amb raó, resulta que aquest cop no han pogut arribar a fer el què ha fet el mateix PP i, òbviament, tots els partits genuïnament catalans amb una moció presentada per nosaltres', ha retret el líder dels convergents.

I, de nou, ha tornat a vincular l'arribada del fons de competitivitat amb la delicada situació pressupostària de la Generalitat i els ajustos que està emprenent el seu govern per redreçar-la. Els socialistes del PSC, ha interpretat Mas, 's'han posat, com sempre, disciplinadament a les ordres del Partit Socialista a nivell espanyol votant en contra dels diners que se li deuen a Catalunya, que són diners que haurien de servir per poder atendre millor tots aquests serveis socials i aquests serveis bàsics que després tan critiquen que s'hagin de retallar'.

'Quan parlo dels interessos de Catalunya parlo dels interessos dels set milions i mig de catalans'

Per tant, ha conclòs el cap de CiU, 'si hem de defensar els nostres interessos ens hem de posar nosaltres'. 'I quan parlo dels interessos de Catalunya parlo dels interessos dels set milions i mig de catalans i catalanes', ha subratllat el President a la ciutat on viu una sisena part dels bolivians, colombians o peruans que habiten a Catalunya, i on alguns representants sindicals i de partits d'esquerres denuncien que l'executiu de CiU menysté la població de classe treballadora que es beneficia de l'Estat del Benestar.

En aquesta ciutat, Mas ha recuperat el lema de Pujol i l'ha adaptat als temps de crisi i d'atur: 'Aquest és un sol poble que està format per gent d'orígens diferents i de parles diferents, però tothom viu a Catalunya, i tothom treballa o intenta treballar a Catalunya', ha proclamat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Robert fletxa Castelldefels
12 de maig de 2011, 00.27 h

#6 Companys/es, malauradament, amb el "gran" acord pel finançament que el govern tripartit va signar amb el "GOBIERNO AMIGO" l'any 2009, i que TOTS els seus signants van lloar reiteradament, el govern ecspanyol no té cap obligació "legal" de pagar a Catalunya aquests diners fins l'any 2013. ! Gràcies als nostres savis governants per defensar-nos tan i tan bé !. Haurem d'assolir la independència amb o sense ells i enviar-los d'una vegada a l'atur, desempellegant-nos (políticament parlant)... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Sebastià fletxa Barcelona
11 de maig de 2011, 19.44 h

El PSOE prohibeix què Catalunya cobri els 1450 milions què per llei ens corresponen. El PSOE a Catalunya (psc) fa costat a la prohibició d'aquest cobrament per part de Catalunya.
Ara bé, els més de 20.000 milions robats a tots els catalans per part del govern espanyol, donarien un alè al escanyament que fa el regne espanyol contra Catalunya. Aquesta dependència en blanc i negre d'alguns polítics s'enfronta a tots els colors de la independència de la societat de Catalunya.
Qui tingui en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaumetria fletxa Solsonès
11 de maig de 2011, 11.24 h

recanvi (66) | REPRESENTACIÓ I DE LA BONA AHIR AL CONGRÉS |
Quan al TN Migdia d’aquest dilluns el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, desvinculava el resultat de la votació sobre el fons de competitivitat de la possibilitat que l’avançament dels 1.450 milions es fes efectiu aquest any, la roda de la política catalana començava a girar, com sempre últimament, sense moure’s de lloc. Duran es referia a la “tossuderia” de l’executiu central i a la possibili... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de maig de 2011, 10.34 h

Que paguin de la seva butxaca les retallades que hem de patir els catalans per culpa de gent com ells!!! PSOE-C HO PAGUEU O FORA!!
No A RETALLADES DEL PSC!!! RETALLEUVOS VOSALTRES!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ca l'Enric fletxa Girona
11 de maig de 2011, 10.17 h

Companys, no us hi mateu pas. Mas ha tornat a portar Catalunya a la confrontació i la tensió controlada per ficar el país en l'imaginari de la dependencia a canvi d'engrunes i el peix al cove. Només cal veure que a les tertulies de TV3 els contertulians és passen tota la tertulia queixant-se però assumint, justament el mateix que fa CiU. Tensió per fer veure que CiU és baralla amb Madrid però al cap de vall per a no res, això si ,que després CiU pugui dir que és barallen i defensen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de maig de 2011, 09.20 h

Ets un pocaveegonya Mas, ets pitjor que els sociates. A aquests se'ls veu a venir, tu ets el representant de la Quinta Columna, amb el Duran de Gran Jefe a madrid


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa BCN
11 de maig de 2011, 08.51 h

Deixeu estar els 1.450 milions d'euros i aneu pels 20.000 milions. Només cal declarar la Independència des del Parlament.

No fer res per aturar l'Espoli Fiscal espanyol contra Catalunya és ser-ne CÒMPLICE

Pels còmplices de l'Espoli Fiscal no hi ha d'haver amnistia, sinó pena de presó i embargament de bens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.