directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Junta Electoral esmena l'Ajuntament de l'Hospitalet i obliga els mitjans locals a donar cobertura a ERC

'És una victòria moral de la llibertat de premsa' i contra 'el corró de la majoria absoluta del PSC', valora l'alcaldable Eduard Suárez, que busca entrar al consistori

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha esmenat el govern de l'Hospitalet de Llobregat, en mans de la majoria absoluta del PSC i dels seus socis d'ICV-EUiA, que havien limitat la cobertura dels mitjans locals durant aquesta campanya als partits amb representació al consistori. ERC la va perdre el 2007, i per tant quedava fora del repartiment del temps informatiu del qual gaudien PSC, PP, CiU i ICV-EUiA. Els republicans ho van recórrer i ara la Junta ha donat un termini de 12 hores a la ràdio i la televisió locals perquè incloguin ERC en la cobertura atorgant-li temps en els mitjans públics en funció dels vots obtinguts al 2007. 'És una victòria moral de la llibertat de premsa' i contra 'el corró de la majoria absoluta del PSC', ha declarat l'alcaldable Eduard Suárez.
El PSC té una majoria absoluta de 17 de 27 regidors al consistori hospitalenc, en el qual també hi són representats el PP, amb cinc regidors, CiU, amb tres, i ICV-EUiA, amb dos. ERC, que va obtenir representació el 2003, la va perdre fa quatre anys per una vuitantena de vots.

La mateixa majoria determinant té el PSC en el consell d'administració de la Farga, l'empresa municipal de la qual depenen els mitjans de comunicació locals. I la direcció d'aquests mitjans va decidir, al principi de la campanya, donar cobertura només als grups amb representació al consistori, tal i com es va publicar al Butlletí Oficial de la Província.

Això va indignar no només, ERC, sinó també Ciutadans i Units per l'Hospitalet, la candidatura conjunta de Solidaritat. Els republicans van recórrer a la Junta Electoral. Ara la representació provincial d'aquest organisme ha donat la raó a ERC i ha donat un termini de 12 hores a la presidenta dels mitjans locals, que és la regidora socialista Mercè Perea com a presidenta de la Farga, perquè rectifiqui.

'Nou pla de cobertura' que ha d'estar llest en 12 hores
'Vist el contingut de l'informe remès per Ràdio Televisió de l'Hospitalet i a pesar de què aquesta Junta Electoral Provincial li consta que va ser rebut el pla de cobertura informativa de dit mitjà i publicat al BOP', relata una resolució a la qual ha tingut accés l'ACN, se sol·licita 'a la comissió de Ràdio Televisió, a través del seu president, que realitzi les gestions oportunes per a què en un termini màxim de 12 hores, sigui remés a aquesta Junta Electoral un nou pla de cobertura, en el què s'inclogui a la formació política recurrent'.

'Sectarisme, apagada informativa i premsa de partit'
'És una victòria moral, no política, de la llibertat de premsa, d'expressió, d'informar', ha saludat l'alcaldable republicà, Eduard Suárez, que lidera una llista en la qual la diputada Anna Simó va de número dos. I ha matisat: 'que ningú es pensi que nosaltres estem contents perquè sortirem més a la tele; hem sortit en els darrers quatre anys i jo sóc dels que pensen que allò que has fet durant quatre anys ara en quinze dies no ho recuperaràs'.

'Malgrat l'apagada informativa, malgrat el sectarisme, malgrat la premsa de partit, malgrat la pressió política contra la llibertat d'expressió, ERC obre la llum allà on hi havia foscor', ha reiterat, tot lamentant 'el corró que és la majoria absoluta del PSC es nota en tots els àmbits de la ciutat'. 'És la majoria absoluta més folgada que hi ha a Catalunya, i jo crec que això és lasciu per la política', ha dit el líder republicà en una ciutat on les majories absolutes del PSC s'han succeït des de les segones eleccions democràtiques, i no s'han trencat ni en el 1995, quan Corbacho va succeir el primer alcalde democràtic, Juan Ignacio Pujana, acusat de corrupció.

El PSC i ICV-EUiA tenen 'por de què ERC surti al consistori', diu Suárez
Suárez, a més, ha acusat el PSC i ICV-EUiA de tenir 'por de què ERC surti al consistori'. 'Esquerra Republicana pot condicionar majories; en aquestes eleccions el debat no és quants vots treu CiU o el PP, perquè cap dels dos guanyarà les eleccions, ni quants vots traurà Iniciativa, perquè els vots que tregui Iniciativa serviran per fer seguidisme del PSC'. 'L'única alternativa ecologista i d'esquerres que pot condcionar majories, que pot aturar Can Trabal, que pot aturar la barbàrie urbanística que ha campat en aquests vuits anys a la ciutat de l'Hospitalet és Esquerra Republicana i els Verds', ha reivindicat. 'Suposo que aquesta por fa que hi hagi hagut aquesta apagada informativa', ha considerat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Sebastià fletxa Barcelona
11 de maig de 2011, 19.52 h

La gran patacada del PSOE a L'Hospitalet serà històrica. No s'entén que per part del PSOE a Catalunya les emissores locals del PSOE prohibissin donar informació vers els altres partits que es presenten democràticament com ERC. Em desagrada com han arribat tant i tant baix...antidemocràticament!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Coque Hussein Guðmundsdóttir-Mørgenstein
11 de maig de 2011, 13.38 h

Pues millor un 3x1: d'esquerres, ecologista i independentista. ICV fa seguidisme del PSC, en les seves politiques especuladores i de ciment, de destrucció de l'entorn i que no aposta per l'habitatge social (la remunta, el cami de la fonteta, can trabal...). L'H es mereix més... Més del que ha tingut fins ara, un bipartit PSC-ICV.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de maig de 2011, 12.27 h

Pel que podem llegir està parlant el portaveu d'un partit ecologista i d'esquerres. Certament, amb la crisi les marques blanques han pujat, però com que votar no costa ni un cèntim potser que ens quedem amb l'original: ICV, oi? O bé triar un partit independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.