directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern estudia si el Decret de reestructuració de caixes envaeix competències de la Generalitat

Saura va demanar ahir un acord entre comunitats per frenar la invasió competencial de l'Estat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern està estudiant a través del seu gabinet jurídic si el Decret del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres envaeix competències de la Generalitat. Així ho ha confirmat la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, que ha exercit de portaveu del Govern. En cas que l'informe que prepara l'Executiu confirmi una possible invasió competencial el Govern enviarà el Decret del govern espanyol al Consell Consultiu per tal que sigui aquest qui determini si l'Estat està envaint competències a la Generalitat en matèria de bancs i caixes. Justament aquest dilluns el conseller Saura va proposar un acord amb les comunitats que han reformat els seus estatuts per frenar la invasió competencial de l'Estat.
caixer automatic la caixa google maps
Comparteix
   

El Consell de Ministres va aprovar el passat divendres el nou Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), inicialment dotat de 9.000 milions d'euros (ampliables a 99.000), que pretén donar suport a bancs i caixes en dificultats i que limita els poders de les Comunitats Autònomes en favor del Banc d'Espanya.

Aquest Decret, que ha de ser validat pel Congrés de Diputats la pròxima setmana, ha rebut lloances i crítiques per part dels socis del Govern. Des del PSC, el seu portaveu, Miquel Iceta, considerava aquest dilluns que el FROB era una 'bona solució', mentre que el secretari general d'Esquerra Republicana, Joan Ridao, demanava el mateix dilluns als partits catalans que impedeixin la convalidació del decret al Congrés dels Diputats, en considerar que envaeix competències exclusives de la Generalitat.

Via lliure a la fusió de caixes


Encara en matèria econòmica, Carme Capdevila ha manifestat el respecte del Govern per la iniciativa i autoorganització de les caixes catalanes, davant un eventual procés de fusió. En aquest sentit la ministra d'Economia, Elena Salgado, va recordar aquest passat divendres que les caixes Sabadell, Terrassa, Manlleu i Manresa, que podrien estar en procés de negociar la seva fusió, no han demanat ajudes públiques ni s'han acollit al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) que ha aprovat el govern espanyol, i per tant, en la mesura que es tracta d'una operació privada, serà la Generalitat la que hagi d'opinar sobre l'operació. Capdevila ha insistit que el Govern dóna via lliure a les caixes perquè 'siguin elles les que facin el procés que creguin més convenient sense la intervenció del Govern'.

Sobre la possible fusió de caixes catalanes n'ha parlat aquest mateix dimarts el director general de Caixa Terrassa, Enric Mata, que ha negat després de sortir d'una reunió al Banc d'Espanya que existeixi cap projecte de fusió amb d'altres caixes catalanes. Segons ha dit, el debat que manté l'entitat amb Caixa Sabadell i Caixa Manlleu és per arribar a eventuals acords de 'col·laboració i cooperació'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.