directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya aprova la seva primera Llei d'Educació, amb els vots favorables de CiU, PSC i ERC

ICV ha votat a favor d'alguns articles i en contra d'altres · PP i el grup mixt hi han votat en contra

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Catalunya ja té Llei d'Educació (LEC) després de ser aprovada al Parlament amb els vots favorables de CiU, PSC i Esquerra. Mentre, una Iniciativa molt crítica i dura en el discurs ha votat a favor i en contra d'alguns dels títols de la llei, mostrant així les seves diferències, ja anunciades, amb el seus socis de govern. De fet, aquesta és la primera vegada aquesta legislatura que el tripartit vota diferent al Parlament una llei. Qui han votat en contra de tota la normativa han estat el PP català i el grup mixt. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha destacat que la llei 'és expressió plena del més alt nivell d'autogovern que s'ha assolit en aquest àmbit'.
alta cerdanya, baixa cerdanya, escola, segre
Comparteix
   

La llei té per objectiu regular el sistema educatiu del país, n'estableix els principis rectors i desenvolupa les competències exclusives i compartides que en matèria d'ensenyament atorga l'Estatut a la Generalitat. El text detalla els ensenyaments obligatoris, que declara gratuïts, i l'oferta del servei d'educació de Catalunya als centres públics i als centres privats sostinguts amb fons públics, que ha de garantir l'accés a una educació de qualitat i en condicions d'igualtat a tothom.

El propi departament explica: 'La llei aprovada avui té com a objectius principals les fites de l'equitat i l'excel·lència del sistema educatiu de Catalunya. La LEC aposta per un servei d'educació de Catalunya on els centres públics i concertats participin dels criteris d'equitat, excel·lència i coresponsabilitat garantint-los la suficiència econòmica per al seu funcionament, respectant el dret a la lliure elecció de centre dels ciutadans, i el dret a definir el caràcter propi per part de la titularitat de cadascun dels centres educatius, que la mateixa llei defineix per als centres públics. La llei d'educació de Catalunya garanteix també la suficiència financera dels centres concertats i potencia la figura del contracte-programa per aquells centres que participin decididament en la coresponsabilització'.

La normativa 'no seria possible sense el nou Estatut i li dóna tot el sentit a l'Estatut i a l'esforç col·lectiu que va representar la seva consecució', ha remarcat Maragall. També ha ressaltat que la llei naixerà amb una amplia majoria parlamentària i social, que vol dir exigència de futur'. 'Neix gràcies a la tasca responsable de molta gent, dels partits que hi donen suport, dels que no tant i dels que gens', ha dit. Acte ha seguit, ha manifestat el paper portat a terme pels partits que hi donen suport i ha fet referència a la contribució significativa de la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.