directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PSC, CiU, PP, ICV, ERC i Ciutadans suspenen la campanya durant 24 hores pel terratrèmol de Llorca

Solidaritat i la CUP mantenen els actes previstos · Trenta mil persones passen la nit al ras perquè els seus habitatges han quedat malmesos

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

PSC, CiU, PP, ICV-EUiA, ERC i C's han suspès la campanya electoral durant 24 hores en memòria de les víctimes del terratrèmol de Llorca, a Múrcia, on ahir van morir vuit persones, i a les 12 del migdia s'ha fet un minut de silenci al Parlament i a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Per contra, Solidaritat i la CUP han decidit mantenir els actes de campanya previstos per aquest dijous atès que el terratrèmol s'ha produït fora dels Països Catalans, entre d'altres motius. Les víctimes van perdre la vida pels efectes dels dos sismes de 4,4 i 5,1 graus de magnitud que es van produir ahir dimecres a les quatre i a les sis de la tarda respectivament. Entre els afectats, hi ha 260 ferits, tres d'ells molt greus. Després dels sismes, que han causat l'esfondrament total o parcial de molts edificis de la localitat, fins a trenta mil persones han passat la nit al ras.
terratrèmol, Llorca, runes
Comparteix
   


Etiquetes
Els caps de campanya van acordar ahir al vespre suspendre tots els actes previstos aquest dijous en record de les víctimes dels dos terratrèmols de Llorca, que van causar la mort de vuit persones i més de 150 ferits. Així, no hi haurà mítings polítics ni actes electorals durant aquest dijous, en un gest que no passa des de la campanya estatal del 2004, quan els atemptats de l'11-M també van aturar l'activitat dels partits.

Mentrestant, la situació a Llorca és colpidora, on unes trenta mil persones, la tercera part de la població, han passat la nit al ras perquè els seus habitatges han quedat malmesos pels terratrèmols, segons ha informat l'Ajuntament. Famílies senceres s'han proveït de sacs i mantes i han buscat un lloc segur on passar la nit, alguns d'ells habilitats pel consistori.

La xifra oficial de morts és de vuit, i sembla que van morir quan els terratrèmols els van sorprendre al carrer. Dues de les víctimes ja estan al tanatori de Blaimar i els altres sis estan a l'Institut Anatòmic Forense, on se'ls ha de practicar l'autòpsia. Un dels morts és un menor d'edat.

Els serveis sanitaris han atès 260 ferits, tres d'ells mot greus, que estan ingressats a l'Hospital Virgen de la Arrixaca. Els molt greus són una dona, que està a la UCI del pavelló general, un nen, ingressat a la UCI de pediatria, i una altra dona, ingressada a l'àrea de reanimació.

Ahir a la nit, molts ferits van ser traslladats a diferents hospitals de la regió. La Brigada Sanitària Militar, en coordinació amb els serveis sanitaris de la regió de Múrcia, han muntat un nou hospital de campanya amb capacitat per a 300 places i bloc quirúrgic al costat del camp de futbol Artés Carrasco de Llorca. que evitarà el trasllat de pacients a altres hospitals. Els professionals de l'Hospital Rafael Méndez atendran allà els ferits.

Els serveis d'emergències de les comunitats limítrofes estan ajudant a Llorca i hi ha més de 200 voluntaris de Protecció Civil activats, que participen en activitats de rescat i atenció als afectats. Sobretot s'han repartit mantes i aliments de primera necessitat entre els afectats.

Mentre que aquest dijous es poden produir rèpliques, totes les agendes dels consellers del govern murcià han estat suspeses. Per donar servei a les víctimes, s'ha habilitat el telèfon 900 117 816.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jose fletxa Murcia
12 de maig de 2011, 23.08 h

Creo que por encima de ideologías, hoy es un día para estar con el que sufre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de maig de 2011, 11.47 h

Sospito que aquesta suspensió de la campanya per un terratrèmol ocorregut a 600 km (com si haguera passat a Niça), però a Espanya, és pur espanyolisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Oriol Jordan
12 de maig de 2011, 11.40 h

#1 Seguint el criteri dels minuts de silenci per Fukushima, tot i no ser en campanya, espero que si!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de maig de 2011, 11.21 h

Si haguera ocorregut un terratremol a Sant Pau de Fenollet (Catalunya Nord-França) també haurien aturat la campanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.