directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 21:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El plurilingüisme a l'administració estatal no compleix els mínims del Consell d'Europa

Al Principat coneixen el català més del 90% de funcionaris de l'Estat · Al País Valencià i les Illes al voltant del 90%

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un informe de l'Oficina per a les Llengües Oficials en l'Administració General de l'Estat constata que la capacitació bilingüe dels funcionaris de l'Estat espanyol no compleix amb els mínims que exigeix el Comitè de Ministres del Consell d'Europa. L'informe situa les forces de l'ordre com el col·lectiu amb menys coneixement de les llengües cooficials ja que només compleixen aquesta condició el 50% dels efectius. Al Principat i a Galícia els funcionaris de l'Estat són bilingües en un 90%, mentre que al País Valencià i les Illes la xifra se situa al voltant del 70%. Quant a retolació i senyalització el País Valencià és el que presenta majors deficiències en la pràctica del bilingüisme.
bitllet, tren, renfe, tgv
Comparteix
   

Segons ha explicat El País, per serveis, l'Agència Tributària obté resultats molt desiguals segons el territori ja que els empleats de l'Estat a Galícia assoleixen un 98%; els del Principat, el 90% i els de les Illes, el 83%, mentre al País Valencià es baixa al 50% i al País Basc fins al 20%. La mateixa situació es dóna a la Seguretat Social on els nivells de compliment del Principat i de Galícia s'apropen al 100%, a les Illes Balears el percentatge baixa al 90%, al País Valencià al 50% i al País Basc és encara menor. De tota manera l'informe no entre a analitzar àmbits com el judicial, Correus i Renfe on es registren els problemes més importants i que van ser precisament denunciats pel Consell d'Europa. Al mes de desembre aquest organisme va emetre un altre informe exigint a l'Administració General de l'Estat epsanyol més suport a les llengües cooficials i on denunciava les deficiències en aquests serveis públics.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.