directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Al Tall compon 'Romanç contra Camps', convidant els valencians a rebel·lar-se a les urnes

L'històric grup valencià fa córrer per les xarxes socials el vídeo de la cançó, que enumera 18 motius per no votar el candidat del PP a la Generalitat Valenciana

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'històric grup Al Tall, autor de les emblemàtiques 'Tio Canya' o 'El cant dels maulets', entre d'altres, ha penjat a la xarxa un nou tema convidant els valencians a rebel·lar-se a les urnes 'contra el mal govern que patim'. 'Romanç contra Camps' enumera 18 raons per no donar suport al candidat del PP, des del tancament d'emissions de TV3 a la reducció de places per estudiar en valencià, la retallada d'ajuts al doblatge o el cas 'Gürtel'. 'Tots els que estem indignats hem d'alçar la veu, ha d'haver un cert aldarull al país, que no semble que no passa res', ha explicat a l'ACN el compositor d'Al Tall, Vicent Torrent, que reconeix que el grup mai s'havia implicat directament en campanya electoral.



Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha explicat Torrent, la idea de compondre 'Romanç contra Camps' sorgeix arran de les protestes pel cessament de les emissions de TV3, quan 'sembla que a molta gent se'ns varen fondre els cables i varem dir: això ja és una passada'. En la seva opinió, aquest no és l'únic motiu perquè, segons que ha explicat a l'ACN 'Camps porta a la nostra manera de veure molts anys fent una política nefasta'.

L'històric membre d'Al Tall ha enumerat qüestions com la llengua, exemplificant-la en el que ha dit és 'la persecució a Acció Cultural del País Valencià', la reducció de places per estudiar en valencià o la supressió d'ajudes al doblatge i ha dit que considera 'una vergonya' que 'ara que és un encausat siga el que es proposa a la presidència de la Generalitat Valenciana'.

'Romanç contra Camps' s'inspira en una melodia tradicional que el grup va conèixer a Borriol (Plana Alta) originalment composada per enumerar els miracles de Sant Vicent Ferrer. Segons que ha explicat Torrent, Al Tall ha mantingut la tonada per introduir 18 raons per no votar Camps entre els quals es troben el cas Gürtel, la situació lingüística, el tancament de TV3, l'atenció a les víctimes de l'accident del metro de València, les despeses en la Fòrmula 1 o la Copa Amèrica o les retallades en l'ajut als dobladors valencians.

'Pensem com que els mitjans oficials de comunicació, Canal9 i altres, tenen uns filtres impressionants, tots els que estem indignats amb aquesta situació, hem d'alçar la veu, ha d'haver un paisatge en el qual tothom ha de dir la seua i es note un cert aldarull al país, que no semble que no passa res', ha explicat Torrent.

Segons que ha explicat un dels dos membres fundadors encara al grup, Al Tall és la primera vegada que s'implica de manera directa en una campanya electoral però sense prendre una opció política, 'simplement diguem: no voteu Camps perquè és una barbaritat per al país'.
'Romanç contra Camps' s'ha fet un lloc ràpid a les xarxes socials, amb gairebé 8.500 visites en 24 hores, mentre que l'etiqueta #novoteucamps i el canal del grup a facebook a multiplicat els seguidors en aquests dies.

Preguntat sobre el trasllat de l'activitat de la societat civil valenciana i de les xarxes socials a les urnes, Vicent Torrent al·ludeix a la barrera electoral del 5% dels vots per entrar a les Corts Valencianes 'que deixa fora molta gent del país'.

Torrent però assegura que ha deixat de ser pessimista 'aquest pessimisme que s'arrossega en bona part de la gent que estima aquesta terra de que això està mig perdut que hi ha poca cosa a fer, que la gent no respon, que som quatre gats...'.

El compositor d'Al Tall es mostra convençut que 'som molta gent, no ja militant o independentista, sinó gent que entén molt bé el tema lingüístic per exemple, que vol que es respecte el país i que es respecte la llengua, el que no hi ha és una opció política que aglutine tota eixa part de població'.

Amb més de 35 anys de carrera musical, Al Tall és la referència de la recuperació de la música tradicional al País Valencià amb alguns temes reivindicatius que han esdevingut himnes com 'El Cant dels Maulets' o 'Tio Canya' i amb discos com 'Cançó popular al País Valencià', 'Deixeu que rode la roda', 'Quan el mal ve d'Almansa', o el més recent, 'Vergonya, cavallers, vergonya'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
marian fletxa llocnou-altea
16 de maig de 2011, 14.20 h

Vaig a posar-la al cotxe i anar darrera del cotxe electoral del PP, almenys jo m'ho passaré bé, i més ciutadans l'escoltaran!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Atlasac fletxa Vila-real
14 de maig de 2011, 11.44 h

Es massa tard, això sols ho podria arreglar els mestres engrescant als alumne que vatgen a totes les llars a DONAR-LOS AQUESTA SERENATA A TOT VOLUMEN (NO HEMOS NACIDO PARA DAR GLORIAS A CASTILLA!!!!! I MUCHO MENOS PARA RENEGAR DE NUESTROS ANTEPASADOS!!!!!!!) molta pressa es tindrien que donar......jo solc INSULTAR? dir que han transformat els cervells en cervells de BORREGOS? és un INSULT O UNA GRAN REALITAT!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de maig de 2011, 21.45 h

Fem rodar la cançò i que tothom l'escolti...
Tots els meus contactes de mail ja han rebut l'enllàç d'aquesta plana web.
Ara em passaré l'audio a mp3 i la fico de to de trucada al mòbil.
L'eslògan d'aquesta campanya per a tots els valencians: Camps,fot al camp!!!! i tambè: Fotem al Camps!!!!

Bota al Camps, bota al PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!! fletxa catalunya lliure!!!
13 de maig de 2011, 13.27 h

LA CANÇO ÉS PERFECTA, PERÒ SE L'ESCOLTARAN ELS VOTANS? US DESITJO EL MILLOR PER A VALENCIA.


VISCA VALENCIA LLIURE DE LA OPRESORA ESPANYA!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
atlasac fletxa Vila-real
13 de maig de 2011, 11.44 h

Acabo d´escoltar la cançó, però sabeu que ja esteu en el fangar? qué s´ha fet d´aquell esperít tant fantàstic, 7 o 8 fittxats a Catalunya i a fer la mà TOT, crec que ja es massa tard però per si d´acàs, no seria BO engrescar als XAVALS que passetgen aquesta a la màxima potència DINS DE LES ORELLES DELS VALENCIANS RENEGATS???? voleu dir que els ixiria el RUBOR? què és això!!! acàs MATAR la llengua NO ES DE CRIMINALS? ASSASSINAR la llengua NO ES D´ASSASSINS? el GENOCIDI d´un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
13 de maig de 2011, 11.21 h

Sabeu que!! que mol ANTICATALANS però estan a l´espera si surt bé l´INDEPENDENCIA de CATALUNYA per fer-ne una ells també? no ho crec, ELLS han nacido para dar GLORIAS a ecspaña, els VALENCIANS que es foten l´AUTO-ODI el duen a flor de pell, el que els MOLA, és ser BOTIFLERS estan al número ú del GUINES?. disfruten ELLS mirant-se com MATEN ASSASSINEN el Valencià, sembla que a ALACANT JA HAN DEIXAT DE SER VALENCIANS perquè no s´uneixen amb MURCIA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
13 de maig de 2011, 10.26 h

La música dóna molt interès als discursos, bé per AI TALL, us mereixeu tot un estadi d'aplaudiments.
Visca la terra, lliure d'opressors !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
eduard fletxa barcelona
13 de maig de 2011, 09.10 h

Una grandíssima cançó per a un grandissim fill de puta...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.