directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 19 de juny de 2024 16:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'onada de calor apreta fort a Catalunya i deixa 39 graus al Segrià

Seguirà fent sol i xafogor fins divendres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Amb 39,3 ºC i 39,1ºC respectivament els municipis de Seròs i Vilanova de Segrià (Segrià) han estat els que han registrat la temperatura més alta durant la jornada d'aquest dimecres amb l'arribada d'una onada de calor que es preveu que s'allargui fins divendres. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, manté actiu l'avís de nivell 2 d'onada de calor – a causa que els llindars es podran superar al llarg de tres dies consecutius. L'onada de calor afecta a tot Catalunya tot i que amb més probabilitat a l'interior del país.
termometre temperatura calor estiu
Termòmetre

Comparteix
   

Els valors màxims de temperatura d'aquest dimecres han superat ja el llindar d'avís a diversos punts del país. A Seròs i a Vilanova de Segrià s'han enregistrat les temperatures màximes d'aquest dimecres. Aquest llindar està establert en el percentil 98 de les temperatures màximes del període d'estiu. Aquest valor es calcula per a cada localitat a partir d'una sèrie de 30 anys de valors màxims del període juny-agost. Un cop ordenades les dades de menor a major es pren el valor que deixa per sobre el 2% de totes les dades. Per sobre d'aquest llindar ens trobem dins el 2% de les temperatures més altres enregistrades en els estius considerats per al càlcul.

Al llarg de la tarda també s'han enregistrat importants tempestes d'intensitat forta que han arribat a acumular 50,8mm a Orís i 36,6mm, a la comarca d'Osona.

D'altra banda, la nit de dimarts a dimecres ha estat també molt càlida sobretot al litoral. Ja que la temperatura mínima no ha baixat dels 20 ºC a la major part de la costa. En el cas de la part baixa de la ciutat de Barcelona la mínima ha quedat per sobre dels 25 graus.

La predicció confirma que l'episodi de calor es mantindrà com a mínim fins divendres. Les altes pressions dominants estan afavorint una important subsidència – descens d'aire a l'interior d'un anticicló – que està ocasionant un augment de la temperatura per compressió. A partir del cap de setmana l'anticicló es començarà a debilitar i, com a conseqüència, la temperatura iniciarà una davallada lenta però progressiva.

A l'Alt Camp, la temperatura màxima s'ha registrat a Nulles, amb 35,3 ºC; a l'Alt Penedès a Sant Sadurní d'Anoia amb 35,6 ºC; a l'Alt Urgell a Oliana amb 35,3 ºC; al Baix Ebre a Aldover amb 36,6 ºC; al Baix Empordà a Monells amb 35,3 ºC; al Baix Llobregat a Vallirana amb 34,6 ºC; al Baix Penedès a el Montmell amb 34,6 ºC; al Barcelonès a l'Observatori Fabra de Barcelona amb 35,2 ºC; al Garraf a Sant Pere de Ribes amb 33,5 ºC; al Gironès a Girona amb 36,4 ºC; al Maresme a Malgrat de Mar amb 32,2 ºC; al Montsià al Mas de Barberans amb 36,3 ºC; al Priorat a el Masroig amb 37,5 ºC; al Tarragonès a Constantí amb 32,7 ºC; i al Vallès Occidental a Castellbisbal amb 35,4 ºC.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.