directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les 180.000 signatures per a l'abolició de les curses de braus arriben al Parlament

ERC i ICV s'hi han mostrat favorables · PSC i CiU tenen la clau perquè tiri endavant

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Aquest dijous està previst que arribin al Parlament les caixes amb les 180.169 signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per modificar la Llei de Protecció d'Animals catalana per prohibir les curses de braus a Catalunya. Aquesta iniciativa, promoguda per la plataforma Prou!, ha aconseguit multiplicar per tres el mínim requerit per presentar una ILP. Un cop les signatures entrin al Parlament, la decisió estarà a les mans dels diputats. Tant ERC com ICV ja han anunciat que hi donaran suport però els seus 33 vots no són suficients i els dels diputats de CiU i PSC seran decisius per assolir els 68 necessaris. S'espera que socialistes i convergents donin llibertat de vot.
montilla toros
Comparteix
   

Segons informa el diari Público Josep Rull, parlamentari de CiU, preveia ahir que 'la majoria' dels diputats convergents votarà a favor de la ILP.

Posicions diverses entre els partits


La majoria de grups parlamentaris es van mostrar favorables a facilitar el debat de la Iniciativa Legislativa Popular quan es va admetre a tràmit. CiU va avançar en aquell moment que rebutjaria qualsevol esmena a la totalitat, mentre que el PSC va ser més ambigu assegurant que, si tenia un suport ciutadà 'important', 'mereixen el nostre respecte i passar a ser discutides parlamentàriament'. ERC va anunciar el seu vot favorable a la tramitació parlamentària de la ILP, mentre que ICV-EUiA va dir que ho estudiarien, tot i recordar que sempre s'ha declarat en contra de les curses de braus. La portaveu parlamentària del PP de Catalunya, Carina Mejías, no es va voler pronunciar sobre una llei de la quual, ha dit, en desconeix el contingut. 'En aquest cas, el grup parlamentari ha de consensuar la posició', ha afegit. Finalment, el president i diputat de Ciutadans Albert Rivera ha declarat que deixaria llibertat de vot als altres dos parlamentaris de la seva formació, ja que és un tema d'opinió personal. El PSC també podria optar per aquesta via.

Socialista protaurí



David Pérez, un dels diputats del PSC al Parlament de Catalunya, va sorprendre assistint al Fòrum Mundial de la Cultura Taurina, celebrat a finals de gener a l'arxipèlag de les Açores, on va arribar a titllar els antitaurins d''inquisidors', assegurant que 'no són moralment superiors als aficionats a la tauromàquia'. Pérez animava els assistents al Fòrum taurí a 'recobrar l'autoritat moral que ens permeti exercir les nostres llibertats individuals, entre les que hi ha la defensa i el fruir del fet cultural taurí'. A més, i en referència als seus companys de partit, Pérez avançava que 'a Catalunya els aficionats no surten públicament de l'armari, i a la majoria dels meus companys de la classe política els costa fer una passa endavant'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep Maria fletxa Mollerussa
3 de juliol de 2009, 00.12 h

CiU, sou uns titelles, uns venuts, i uns trïdors, esteu massa lligats amb el capital català i a la vegada també español. Encara no saben el que votaràn, potser donaran llibertat de vot, als seus diputats. Ells sempre igual. A partir d'ara, Reagrupament, i el proper any, a votar al front naciona per a la Independència de Catalunya. En tinc els nassos plenns!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
AbareMarchena fletxa Viladecans
2 de juliol de 2009, 16.53 h

Prohibir a través de una Ley quizás no sería conveniente. Una campaña pública contra la mal llamada "fiesta", con bastante continuidad, impuestos gravados con un alto valor para hacerla insostenible económicamente. Otra medida muy efectiva sería la prohibición de provocar la muerte del toro en el ruedo. Se les asimilaría con Portugal y eso es una humillación para el MACHISTA aficionado espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Un grec fletxa Atenes
2 de juliol de 2009, 16.44 h

Déu n'hi do quina democràcia i quin Parlament! A la Grècia antiga no ens vam atrevir mai a tombar tres ILP seguides i amb tant de suport popular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Salou
2 de juliol de 2009, 13.46 h

Montilla i sra a la foto!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.