directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu, a la desesperada, envesteix contra els diputats del PSC a Madrid per 'no estar a l'altura'

L'alcalde d'Igualada, el socialista Jordi Aymamí, també es desmarca del sentit del vot del seu partit al congrés espanyol · Ernest Maragall i la UGT també ho van criticar

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Tot i que només unes hores enrere el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, estava confiat que el vot del PSC a Madrid en contra del pagament del fons de competitivitat no l'afectaria electoralment, avui ha sorprès envestint contra els seus companys de partit lamentant que no van estar 'a l'altura del que el país necessita i exigeix'. En una entrevista a TV3 pocs dies abans del 22M en què s'hi juga el futur polític, ha assegurat que 'lluitarà' perquè el PSC tingui 'veu pròpia' a Madrid, tot i remarcar que aquest és un debat que s'haurà de mantenir durant el congrés que els socialistes celebraran a la tardor. El líder de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas, pronosticava que el vot del PSC contra el fons de competitivitat es giraria 'com un boomerang' el proper diumenge 22 de maig a les urnes.
jordi hereu, psc, eleccions, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Hereu considera que els 25 diputats del PSC no van estar 'a l'altura del que aquest país necessita i exigeix' de la mateixa manera que 'tampoc estaven a l'altura els qui van preferir fer una tàctica parlamentària dificultant el que hauria de ser un acord', en referència a CiU. Hereu ha dit que va avisar que no es podia 'caure en aquests tripijocs parlamentaris'.

El candidat a la reelecció ha remarcat que el que cal ara és que el Govern de la Generalitat i el govern espanyol 's'han de posar d'acord' i que l'Estat pagui el fons de competitivitat perquè 'el necessita Catalunya i també Barcelona'. 'També li dic que hi ha d'haver més ganes de negociar, els dos governs han d'asseure's i arribar a un acord que és indispensable', ha afegit.

En aquest sentit, ha reclamat a la vicepresidenta del govern espanyol, Elena Salgado, que tingui 'més flexibilitat per complir el 2011 el que va complir el 2009 i el 2010'.

Hereu ha assegurat que 'lluitarà' perquè el PSC tingui 'veu pròpia' a Madrid, tot i que ha afegit que aquest és un debat que s'haurà de mantenir en el congrés del partit. El candidat socialista ha remarcat que el partit 's'hi juga molt a Barcelona' aquest 22 de maig i que per això la capital catalana 'ha de ser una prioritat'. Per això, ha dit Hereu, va avisar que no es podia 'caure en aquests tripijocs parlamentaris'.

L'alcalde d'Igualada també es desmarca
L'alcalde d'Igualada, el socialista Jordi Aymamí, també considera que el PSC hauria pogut diferenciar-se del PSOE tot votant a favor de la moció, sense deixar de criticar també l'actitud de CiU, que considera que 'vol confondre la ciutadania’.

Des del seu punt de vista, els 25 diputats socialistes catalans a Madrid 'haurien pogut votar a favor que es faci el pagament del fons de competitivitat tal com havien fet en el Senat, sense que hagués suposat cap cataclisme pel partit ni per l’Estat’.

Crítiques de Maragall i la UGT
Les reflexions dels alcaldes socialistes Hereu i Aymamí van en la línia de les reflexions que l'exconseller Ernest Maragall ja va expressar dimarts mateix, quan va criticar la 'subordinació' del PSC als interessos electorals del PSOE, així com dels laments de la UGT perquè els 25 diputats socialistes catalans no s'haguessin sumat al front comú per reclamar el pagament del fons de competitivitat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
14 de maig de 2011, 16.15 h

#6 Jaumetria. No ensenyis el llautó. Que tot aquest guirigall ve del PSOE i del Tripartit. Per els sociates primer es el partit partit que segons ells no es el seu que ells son del PSC, Ahahahahaha ai que em pixo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
joan fletxa Figueres
14 de maig de 2011, 10.34 h

Quan milites en qualsevol partit et fas HEREU i còmplice de les seves decisions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
14 de maig de 2011, 10.11 h

#6 NO fugiu d'estudi, mestre, que no es d'aixó el que parlem, eh?. Com sempre, tirar pilotes fora es la manera més fàcil de guanyar un punt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
14 de maig de 2011, 09.47 h

Tant al Sr. Hereu com al Sr. Aymamí els he de dir que això que manifesten es pot arreglar fàcilment. Això sí, te un preu: Dimitiu del vostre partit si teniu dignitat i pebrots. Bandajeu d'una pùnyetera vegada aquella estofa de botiflers amb els quals combregueu, ja que només miren per la seva, sí, la seva butxaca i el poltronatge més descarat, enviant Catalunya a un dels racons més foscos de la seva història. Ara bé, podeu tots plegats estar ben cofois de la vostra manera d'actuar i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaumetria fletxa Solsonès
13 de maig de 2011, 20.06 h

recanvi (71) | MOBILITZACIÓ? SÍ, PERÒ NOMÉS UNA |
Esperem que la mobilització de demà contra les retallades pressupostàries sigui un èxit rotund i, recollint la important participació de les consultes ciutadanes a Catalunya, pugui influir en els resultats de les municipals del dia 22. |
Ara ja s’ha vist en què consisteix aquest govern en minoria de CiU amb el vot afirmatiu del PSC a la investidura i alhora el suport extern del PP a mesures tan impopulars com l’eliminació de suc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Sebastià fletxa Barcelona
13 de maig de 2011, 19.06 h


Falsos, mentiders, tramposos, violents, sense principis, i a més ploraners i plens d'excuses...! Com els del reial Madrid també, així sou el PSOE i el PSOE a Catalunya !!!! NO estimeu a Catalunya i Catalunya NO us estima!
Al Barça hi diem "El valor de tenir valors..."!!!! Així és la CATALUNYA què volem, plena de VALORS I DE VALENTS!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jose fletxa Tortosa
13 de maig de 2011, 19.03 h

Com que el nivell de tot plegat és el que és, i ja fa dies m'afeito, he vist la llum i he decidit ser polític! http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de maig de 2011, 18.30 h

No direu que no és bonic veure als P$OElerrouxistes desesperats.

El 22-M crec que tornarà a correr el cava. Els cavistes de St. Sadurní deuen estar la mar de contents amb la deblacle tripartita.

Pel que a mi fa, ja tinc preparades un parell d'ampolles de Gramona Brut Nature.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Sabadell
13 de maig de 2011, 16.35 h

Tant Hereu com Aymami van a la desesperada. Espero que ningú els cregui. Els dos van posar pals a les rodes a les consultes. És en moments com aquests que es demostra si ets demòcrata, no quan estas desesperat. Sort que la gent té memoria. De les paraules que es diuen en campanya ni cas, DE NINGÚ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
13 de maig de 2011, 14.23 h

Ja és hora que, a Catalunya, hi hagi un PSC i un PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.