directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 21:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells creu que el fons de reestructuració de bancs i caixes podria envair competències de la Generalitat

El Govern ho estudia i emprendrà les accions oportunes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha apuntat aquest dijous que el nou Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB), aprovat pel govern espanyol, podria envair competències de la Generalitat. El titular d'Economia ha manifestat que en la modalitat que preveu el FROB, que fa referència a la intervenció del Banc d'Espanya en una entitat amb una situació més crítica, 'com a mínim hi ha dubtes que respecti la competència que hi ha en fusions i absorcions'. Castells ha confirmat que el Govern 'està estudiant el Real Decret i s'obrarà en conseqüència' per preservar les competències.
castells antoni
Comparteix
   

En declaracions al Parlament, Castells ha declarat que 'el punt en el que el FROB' podria 'posar en qüestió les competències' en fusions 'que es presenta amb una situació crítica després d'una intervenció del Banc d'Espanya'. Castells ha declarat que 'l'última paraula per fusions, absorcions i el tipus de processos d'integració corporativa el segueix tenint la Generalitat'. El conseller ha remarcat que el Govern és el primer garant del respecte a les competències de la Generalitat.

El titular d'Economia ha fet aquestes declaracions després que aquest dimarts el Govern anunciés que s'està estudiant a través del seu ganivet jurídic si el FROB aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres envaïa competències de la Generalitat. Així ho va confirmar la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila. En cas que l'informe que prepara l'Executiu confirmés una possible invasió competencial el Govern enviaria el Decret del govern espanyol al Consell Consultiu perquè determini si l'Estat està envaint competències a la Generalitat en matèria de bancs i caixes. 'Si hi ha l'ombra de dubte, òbviament s'actuarà per preservar les competències', ha advertit Castells.

Castells ha replicat així a una interpel·lació feta pel parlamentari de CiU, Antoni Fernández Texidió, ha fet referència al FROB i ha dit que el seu partit li preocupa 'encertar en el model de reestructuració, que s'eviti una dinàmica perversa de interterritorialitat amb les caixes i que les competències de la Generalitat de Catalunya no quedin en entredit'. 'Dimecres hi haurà el debat al Congrés dels Diputats i veurem si es convalida o no el decret', ha indicat. 'Quan hi ha alguna formulació del tipus que el Banc d'Espanya amb caràcter previ a aprovar el pla corresponent sol·licitarà informe a la ministra d'Economia o als òrgans competents de les comunitats autònomes ens posem la mà a la cartera', ha indicat.

Teixidó també ha fet referència a que hi ha hagut moviments en les caixes que tenen a veure amb estratègies de fusions. Com ja ha fet en diversos ocasions, el conseller Castells ha destacat que 'el sistema financer català és sa, a Catalunya hi ha un bon model de caixes' i que aquest assumpte s'ha d'actuar 'sense fer soroll i actuant amb discreció'.

El Govern 'no pot ser espectador' amb les caixes

Castells també ha declarat que 'cal actuar amb ple respecte a l'autonomia i independència de les entitats' i que el Govern 'no pot ser espectador'. En aquest sentit, ha afirmat que el Govern 'ha de tenir una política de caixes'. 'Ha de ser una política de país i seria bo que fos compartida per Govern i per oposició evitant la politització', ha afegit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 d'agost de 2009, 10.41 h

El Sr. Castelles es el único conseller del tripartito que es de fiar, es ecnomista y como tal dice lo que cree, y siempre acierta no como los demás que solo se preocupan de aguantar en su cargo, pero se les nota que dicen lo que no creen y así les va, y el pais siempre PEOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.