directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao: 'Catalunya pateix una doble crisi: les retallades del govern català i els incompliments del govern espanyol'

Adverteix que 'ningú no s'oblidi que la retallada que ens cal és la del dèficit fiscal'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha assegurat aquest matí que 'Catalunya pateix una doble crisis: un govern d'aquí que retalla drets socials i s'empara en la crisi per privatitzar serveis bàsics i un govern espanyol que cada dia ens recorda que el que cal retallar és l'espoli fiscal'. El republicà ha participat a la manifestació contra les retallades del Govern d'Artur Mas acompanyat de Jordi Portabella i d'altres personalitats del partit, i ha retret al govern de Mas que apliqui les retallades linealment 'sense prioritzar ni negociar i eliminant els impostos als que més tenen'.

Comparteix
   


Etiquetes
A més Ridao ha assegurat que 'el drama d'aquest país és que el govern que diu ser dels millors no és el govern de tots, perquè mentre colla a la majoria de la població, privilegia la minoria menys afectada per la crisi econòmica'. El secretari general d'ERC ha participat en la manifestació juntament amb el candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella; el diputat Joan Tardà; el Secretari de Política Social, Josep Ginesta; el Secretari de Cooperació i Immigració, David Minoves; i els regidors d'Esquerra, Ester Capella i Xavier Florensa. El secretari d'Imatge i Comunicació, Ignasi Llorente, i el Secretari de Moviments Socials i Entorn, Oriol Illa, també formaven part de la delegació d'Esquerra que s'ha unit a la manifestació convocada a Barcelona a favor dels drets socials i contra les retallades. El secretari general ha recordat que 'la retallada que ens cal és la del dèficit fiscal' i ha acusat CiU de 'ser molt atrevit a l'hora de fer les retallades en àmbits com l'educació i la sanitat, però molt dòcil davant Madrid per l'espoli fiscal'.

Així i tot, Ridao ha recordat que 'el govern de la Generalitat no és l'únic responsable de la situació en què es troba el país' i ha acusat el govern de Madrid d'incomplir amb les obligacions financeres que té amb Catalunya i 'mantenir-nos en una situació d'ofec amb el dèficit fiscal'.

Finalment, ha reiterat la voluntat d'Esquerra 'de retallar despesa', però ha exigit a Mas que ha deixi clar ' si aquestes retallades són conjunturals o responen a un model ideològic per retallar serveis públics'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
mario fletxa bcn
16 de maig de 2011, 11.48 h

Si sempre se li demana a ERC que ho arrangi tot , que doni cops de puny a la taula que s'enfronti amb l'enemic que lluiti aferrissadament contra tots els governs que els altres donen suport etc , etc. si se li dona tan valor perquè no els boteu, potser és la manera de que tot funcioni oi? tots els mals venen de la mà d'esquerra, sembla i els bens ? , no ha fet mai res de bo? és molt estrany ?. Ha fet tantes coses bones per el nostre País que no es poden aguantar, seria com trair-se un mate... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de maig de 2011, 19.32 h

La festa tripartita:

http://www.youtube.com/watch?v=4o6IymeEZak&feature=player_embeddedhttp://www.google.es/


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
15 de maig de 2011, 19.11 h

Diria més aviat que la crisi és triple: retallades del govern català, incompliments del govern espanyol, i uns polítics catalans "despistats" que no són prou valents per treure Catalunya de l'ofec espanyol. Mani qui mani, al final arronsen la cua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
15 de maig de 2011, 11.12 h

TRIPLE, més aviat:: RETALLADES ESPANYOLES I CATALANES, INCOMPLIMENTS DEL GOVERN ESPANYOL i SAGNIA CONSTANT DEL PAÍS (ESPOLIACIÓ FISCAL)!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de maig de 2011, 10.50 h

Estic d´acord amb el Sr Ridao de que el que i ha de retallar es el deficit fiscal. Dit aixo vull recordarl-hi al Sr Ridao que ell es corresponsable del deficit de la Generalitat de Catalunya i del manteniment del deficit fiscal ja que durant l´etapa del Govern Tripartit ERC no va fer cap ¨cop de puny a la taula¨ per aquest tema. Sr Ridao el seu partit va governar duarnt 8 anys amb els ¨centralistes¨ ara han de callar i pugar les errades politiques que han comes i no fer el ¨numeret¨ ap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marc fletxa Bcn
14 de maig de 2011, 19.37 h

Vergonyós tot plegat. Ens mereixem això i molt més. Però vosaltres tranquils, seguiu votant als unionistes que tot anirà tant bé com ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de maig de 2011, 16.46 h

Joanet d'Horta Bcn14 de maig de 2011, 16.41 h
Els fets? Tenim una taxa de llits d'hospitalització molt x sota dels usa, la UE i... Andalusia, Extremadura i madrit . el mateix passa amb el % del PIB destinat a salut, educació i serveis socials. Per què hem de retallar nosaltres? Esteu cecs? Ja està fet el pacte cyu-PP i sinó mireu com en Trias no s'atreveixen mai a negarho i al parlament el PP és a la mesa i ICV i independentistes a fora!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
14 de maig de 2011, 13.31 h

No són els incompliments, són les actituts clarament hostils de l'estat contra Catalunya ( espoli econòmic crònic, ports, aeroports, llengua, corredor mediterrani,...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.