directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Carod es postula com a director de la Càtedra d'Estudis Occitans de la UDL de la mà de la Diputació de Lleida

L'ens provincial aposta per iniciar els estudis l'any vinent sota la direcció de l'exvicepresident de la Generalitat

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Del Parlament a la Universitat de Lleida. Aquest serà el trànsit de Josep Lluís Carod Rovira si finalment es concreten les voluntats de la Diputació de Lleida. Segons ha pogut saber directe!cat, l’ens provincial hauria proposat únicament l’exvicepresident de la Generalitat com a director de la nova Càtedra d’Estudis Occitans i hauria ofert, a canvi, uns 100.000 euros per iniciar aquests estudis a la capital de Ponent. Fonts consultades per aquest diari asseguren que la proposta de la Diputació de Lleida ha passat per damunt del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la universitat, que ha estat obviat a l’hora d’acordar amb el rector de la UDL el nom del director de la càtedra. Per la seva banda, està previst que l'acord entre la Universitat de Lleida i el polític independentista es segelli aquest dimarts.

Comparteix
   


Etiquetes
La Càtedra d'Estudis Occitans va ser presentada l'any 2006 pel rector Joan Viñas sense que s'acabés de concretar mai la seva arrencada. Serà sis anys després, en el curs 2011-2012, que aquesta vella reivindicació de la Universitat de Lleida es farà realitat, però la decisió sobre qui la dirigirà és encara una incògnita. 

Carod, l'home de la Diputació
La Diputació de Lleida té però un nom per situar al capdavant d'aquesta estudis, Josep Lluís Carod Rovira, que mai ha amagat la seva predisposició a desembarcar a la universitat un cop acabada l'etapa al govern de la Generalitat. En aquest sentit, l'exlíder d'ERC i filòleg de formació, va afirmar fa pocs mesos que després del seu pas pel Parlament tenia diversos projectes professionals vinculats al món acadèmic. Ara, la Diputació de Lleida ofereix més de 100.000 euros a la Universitat de la capital del Segrià per iniciar la Càtedra d'Estudis Occitans amb la condició que Carod en sigui el director.

L'acord, el proper dimarts
Segons ha pogut saber directe!cat, les voluntats de l'ens provincial lleidatà han passat per sobre del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UDL, òrgan al qual li pertoca, conjuntament amb el rectorat de la Universitat, escollir el director de les càtedres del seu àmbit acadèmic. Està previst que l'acord entre la Universitat de Lleida i el polític independentista es segelli aquest dimarts.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
mario fletxa bcn
16 de maig de 2011, 11.13 h

Si hi hagués més polítics com el Sr. Carod, tot aniria molt millor, després de Carod, la mediocritat.
Sempre ha lluitat per l'increïble i se n'ha sortit, perquè té una visió de futur pel bé de Catalunya que pocs tenen a no ser per el seu propi lucre
Tot el que se li posi a l'abast ho atendrà bé tan per eficiència, com per coneixement ( que molts voldrien tenir ) no us càpiga el més mínim dubte, i per tant em sembla bé que se li doni qualsevol responsabilitat sense miraments, es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
cristian panet fletxa Barcelona
16 de maig de 2011, 01.07 h

#10 no tens ni puta idea, millor que et dediques a altres feines com criticar als peperos contra els que tant hi lluites, ens veurem en les manis lluitant contra ells , però no em veuràs criticant els nostres companys de lluita . Recorda "divideix i guanyaràs"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
15 de maig de 2011, 13.48 h

#5 I de maleducat res. Reconéixer la mentida i els mentiders, sobretot en el món de la política, és sinceritat i valentia. Allò de "maleducat" per part teua em sona als peperos del País Valencià quan són criticats, que davant de la crítica et diuen "maleducat".


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi-80 fletxa València
15 de maig de 2011, 13.46 h

#5 Sí, clar. Dir que els catalans no van donar suport a Carod en el cas de Perpinyà quan va tindre en eixe moment 8 diputats al parlament espanyol és "equivocar-se". Molt bé. Si tu dius que t'has equivocat, aleshores jo rectificaré i diré que no menteixes. Però si no reconeixes l'equivocació (o la mentida), jo continuaré dient que menteixes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pere el Digne fletxa Granollers
15 de maig de 2011, 13.25 h

La càtedra d'occità és necessària i si aneu a Occitàni entendre per què cal que hi sigui. La idonietat de Carod seria el punt més qüestionat. Té prou capacitat per dirigir-la i administrar-la? Per a mi aquesta és la qüestió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de maig de 2011, 13.08 h

El problema no es l´idonietat del Sr Carod per desenvolupar aquesta tasca, el problema es si ara ens conve gastar els 100.000 euros i si aixo representara un gasto mes gran per al futur. Penso que seria mes apropiat buscarl-hi un altre feina de profesor o asesor del PSC al Sr Carod i aixi estalviar diners o potser aquest gasto es per fer al futur mes gran el forat economic al nostre Pais? potser que dintre de poc els que prenen les decisions a la Diputacio ja no hi siguin i si es gasta mes ara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Per cert fletxa Bigues
15 de maig de 2011, 12.37 h

#2 Hi estic absolutament d'acord. Som un país de cagadubtes i això es reflecteix en què és el que fem quan l'amo ens engega els gossos. No puc entendre com en som de covards, capaços de vendre els nostres per por de molestar. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
joan fletxa Figueres
15 de maig de 2011, 11.47 h

#4 Carall, noi, que poc que t’hi penses en insultar. “Menteixes”...ni tan sols consideres que un altre es pugui equivocar, si no pensa com tu, menteix!! I encara menys pensar que l’equivocat pots ser tu. Xicot: la gent com tu no m’agrada. Massa energumenisme maleducat. Aquesta manera de fer, val més deixar-la pels castellans imperialistes. A tu no t’escau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
15 de maig de 2011, 11.38 h

#2 Menteixes. Quan allò de Perpinyà, van ser precisament moltíssims catalans els que van donar suport a Carod, aconseguint ERC els seus millors resultats. I Carod va menysprear després els que no pensaven com ell en quant a estratègia, arribant a menysprear el seu propi partit en campanya, quan s'havien seguit les seues directrius i per culpa seua s'anaven a perdre la meitat de suports.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
15 de maig de 2011, 11.22 h

Un caradura en tota regla que s'ha carregat el partit a consciència per benefici propi. Esperem que caiga en el més absolut oblit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.