directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas retreu al tripartit un 'forat' de 7.500 milions a la Generalitat

El president acusa els socialistes de 'cridar contra l'estalvi' mentre 'neguen el pa i la sal' a Catalunya per la negativa del govern espanyol a pagar el fons de competitivitat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat els partits d'esquerres de l'anterior Govern d'haver generat un forat de 7.500 milions d'euros a les finances de la Generalitat i els ha instat a mantenir-se 'calladets' perquè 'els altres facin la feina'. Al final d'una jornada marcada per les protestes contra les retallades, Mas ha tornat a justificar els ajustos i ha carregat contra les crítiques que li han arribat des del PSC. 'Són els mateixos que governen a Madrid i ens neguen el pa i la sal, uns diners que pertanyen a Catalunya. Els que no paguen els deutes i deixen un forat criden contra l'estalvi', ha assegurat, en referència al conflicte pel pagament del fons de competitivitat.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Durant l'acte central de campanya a la candidatura de CiU a les municipals a Reus, Mas ha carregat contra les crítiques constants per les retallades que li arriben per l'esquerra durant aquesta campanya electoral, una situació que ha arribat a qualificar de 'joc brut'. Considera el president que són atacs que no es troben justificats 'quan fa quatre anys -els partits de l'anterior Govern- van deixar un bunyol espectacular a la Generalitat'.

'Quines penques! Si deixen un forat de 7.500 milions d'euros podrien estar unes setmanes, uns mesos calladets i deixar que els altres facin la feina', ha etzibat davant els assistents a l'acte, abans de qualificar de 'rocambolesques, demagògiques i hipòcrites' les crítiques contra la política de retallades. 'Algú creu que acabant d'arribar m'interessa quedar malament amb algú?', ha inquirit.

El president ha desgranat a continuació els arguments ja coneguts per defensar els ajustaments iniciats. 'Si seguim com feiem abans, campi qui pugui i gastar el que no és té, el resultat és anar-se'n en orris', ha assegurat, tot advertint la situació dels països de la Unió Europea que han hagut de ser rescatats. I, fins i tot, ha reivindicat la paternitat convergent de l'actual estat del benestar a Catalunya. 'Ens sentim els principals constructors al país de l'estat del benestar. Si n'hi ha un de fort i potent és perquè CiU vam fer un munt de polítiques per afavorir-lo', ha sentenciat.

Posar fi a 32 anys de PSC

Mas ha acudit a Reus per donar suport al candidat convergent, Carles Pellicer, a qui ha animat a treballar per desbancar al PSC, al capdavant de l'Ajuntament a la ciutat des de fa 32 anys, tot ironitzant amb l'ordre dels dígits per recordar les crítiques que va rebre el Govern de Jordi Pujol, que es va mantenir al poder 23 anys. 'Esperem guanyar a Reus amb una distància suficient perquè no hi hagin tripijocs. L'única manera és que el resultat no es pugui discutir', ha assegurat.

Pellicer ha recollit el guant i ha arengat els militants i simpatitzants. '32 anys són un excés. Em comprometo només a mantenir-me vuit anys a l'alcaldia', ha manifestat. Tant de temps, segons ha assegurat, hauria estat fomentant al consistori 'clientelisme, vicis ocults i favoritisme'. El candidat reusenc s'ha compromès a aplicar un estil 'més eficient i més honest', tot centrant les seves prioritats programàtiques en la lluita contra l'atur, garantir els 'mínims vitals' de la població, el suport a la petitat empresa i els autònoms o 'controlar la immigració'. Ha estat però la proclama final a favor de la capitalitat de Reus la que ha arrencat més aplaudiments dels seus seguidors. 'Farem la ciutat capital, li pesi a qui li pesi a Tarragona', ha clamat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
mario fletxa bcn
16 de maig de 2011, 11.21 h

Sigui a on sigui , ja n'hi ha prou de demagògia barata , ja n'hi ha prou i governeu d'una punyetera vegada ! que ja farà mig any de desprestigi del Govern d'Entesa ( més els set anys d'oposició terrorista) ja es veurà si sereu capaços de fer- ho millor, el llistó està molt alt. Més respecte a la ciutadania ) mas


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de maig de 2011, 23.46 h

I creuen que ens enganyen. I volen ser capital ...Encara arrosseguen aquesta frustració. No pensen en el futur de la gent, en els seus problemes. Per això l'estació de l'AVE ha anat a parar on és, lluny de les ciutats en un lloc solitari i abandonat. Ridículs tots, convergents i socialistes. Tristement patètics, mentre escanyen els catalans i són còmplices de la decadència de Catalunya. Ells sabran perquè aquest servilisme, aquesta nova contribució per salvar Espanya quan ella no en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de maig de 2011, 15.08 h

President de província : Catalunya ha rebut 1 milió d'estrangers en només 6 anys i això amb un finançament PP-cyu del 2001 que fotia més pena que el d'ara, que ja és dir! Un president de nació defensa el patrimoni del seu poble i no deixa que el robin, un de província crea divisió entre el seu mateix poble diferenciant entre bons i mals catalans. Doncs jo no penso callar. I per més inri, només cal llegir en sostres que us titlla de poca pena sense valors (pebrots).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Sant Celoni
15 de maig de 2011, 14.03 h

I per què collons ens fas pagar el forat a nosaltres i no a ells?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Emili Redó Aicart
Emili Redó Aicart fletxa [object Object]
15 de maig de 2011, 12.59 h

Estan enganyant, perjudiquen qui viu a Catalanya, qui hi treballa, a totes les persones nascudes o nouvingudes d'ara i d'abans a Catalunya, als que estudien per aconseguir una feina, als qui els cal atenció sanitària, a qui cerca feina, A CATALUNYA .
Ens volen administrar i ho fan de tal manera que ens estan arruïnant, amb la finalitat d'eliminar-nos definitivament.
Així com municipis escindits com: .......... Vilasseca es va escindir de Salou, hem de fer el mateix d'España. Tenim territ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de maig de 2011, 11.06 h

Avui el president te rao, dema sera responsable de les seves desicions. Avui es mereix el nostre support dema tindra les nostres critiques si ha errat les seves decisions. Visca Catalunya!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.