directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla reclama a Mas que ajorni inversions en carreteres però que eviti les retallades en salut i educació

L'expresident de la Generalitat entra per primer cop carregant contra la política d'ajustos del Govern

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, el socialista José Montilla, ha reclamat a Artur Mas que ajorni inversions en carreteres, si és necessari, però que en cap cas apliqui les retallades sobre serveis essencials de l'estat del benestar com salut i educació. En la seva primera aparició pública en un acte de la campanya electoral de les municipals a Deltebre (Baix Ebre), Montilla ha carregat contra els ajustos del Govern convergent, a qui ha acusat d'utilitzar la crisi i la reducció d'ingressos com a excusa mentre redueix la pressió fiscal als 'milionaris' amb l'eliminació de l'impost de successions. Segons l'expresident, tot i el lent creixement de l'economia 'el pitjor de la crisi ja ha passat'.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
Vora el pont sobre l'Ebre que uneix Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i Deltebre, que ell mateix va inaugurar fa uns mesos quan era president, Montilla ha irromput en la campanya de les municipals per donar suport als candidats socialistes d'ambdós municipis amb les crítiques a les retallades socials del Govern com a eix central del seu discurs.

'El nostre Govern no va plantejar retallades en temes essencials per al desenvolupament de l'estat del benestar i el futur del país. Hi ha coses que poden esperar malgrat ser importants, quilòmetres de carreteres que es poden ajornar. Però les persones no poden esperar: els petits per tenir escoles en condicions, les persones que precisen assistència sanitària i un servei de salut de qualitat. No estem disposats a renunciar i que se'n devaluï la seva qualitat', ha argumentat des de l'escenari.

Montilla ha acusat l'executiu convergent d'utilitzar l'excusa de la crisi i la caiguda dels ingressos de la Generalitat per materialitzar aquestes retallades socials. Una situació econòmica, ha volgut recordar, que ja va patir l'anterior Govern, tot precisant que els ingressos per l'impost de transmissions es van reduir en més de 3.000 milions d'euros entre 2006 i 2009.

En aquests moments, ha assegurat l'expresident 'el pitjor de la crisi ha passat', tot i reconèixer que el creixement de l'economia encara és molt lent: ''no tindrem caigudes de més d'un quatre per cent com les de 2009'. 'No és que tinguem menys diners, però hi ha altres prioritats: baixar els impostos als milionaris. Aquesta sí que és una prioritat aprovada pel Govern. I no ho hauria de ser en un moment de crisi. La prioritat han de ser les persones i els serveis fonamentals', ha recriminat Montilla, en referència a la pràctica supressió de l'impost de successions.

En clau més local, ha emfasitzat l'aposta 'municipalista' del PSC així com el paper dels ajuntaments a l'hora de garantir els serveis bàsics de l'estat del benestar tot i l'actual 'manca de recursos'. De fet, ha volgut recordar que la construcció del pont que va impulsar el seu Govern es va materialitzar ja durant el període de depressió econòmica. 'Nosaltres no fem servir l'excusa de la crisi per no complir els compromisos', ha etzibat, tot apel·lant els candidats a treballar 'per recuperar la confiança' amb els polítics 'sense concessions al populisme i la demagògia'.

'Ens retallarien el pont si no fos de formigó'

Per la seva banda, els candidats socialistes de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, José Emilio Bertomeu i Joan Castor Gonell, han lloat l'anterior Govern per haver executat el pont que ha permès unir les dues poblacions, tradicionalment separades pel riu. En aquest context, tots dos s'han compromès a treballar conjuntament per mancomunar serveis, potenciar l'economia del delta de l'Ebre definint un pla d'usos del riu.

'Si el pont de formigó també ens el retallarien', ha clamat Gonell, afegint-se a les crítiques per les retallades. 'Montilla ens va treure de l'oblit i la marginació', ha dit per la seva banda Bertomeu, reclamant inversions que fins aquest moment s'han centrat en altres municipis. 'Per a nosaltres sempre serà el president de la Generalitat', ha tancat l'alcaldable de Deltebre.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
16 de maig de 2011, 14.08 h

#1 Aquest video ho explica més que bé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de maig de 2011, 14.03 h

Montilla tenca la boca! Tu no vas invertir ni en infraestructures ni en sanitat, ni en educació! Sempre s'ha de ser enmascarat per una paella. Aquí teniu el lídier dels sosiates parlant d'inversions i ell amb els fills estudiant a la privada, privada, de les més cares ... En temps de campanya electoral s'escolta cada "xist"!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de maig de 2011, 13.02 h

Sortiriem guanyan si el Sr Montilla fes servir les seves ¨influencies¨amb el ZP i aconseguis que els diners corresponens a infraestructures que el govern d´en ZP te aprobats per Catalunya fins el 2012 ES MATERIALITZESIN i es comensesin les obres projectades: Llegiu el llibre d´en Germa Bel sobre les infraestructures de Catalunya i veureu fins a on arriba el centralisme del PSOE-PP-P$C. Clar que ara toca al P$C parlar de les ¨retallades¨del govern de la Generalitat i no dels incompliments ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de maig de 2011, 21.14 h

I els 1.450.000.000 Euros ?

LLADRES!! FATXES !! EMPOBRIDORS!! ANTICATALANS!!

A LA FOGUERA!!

Visca Catalunya Lliure //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de maig de 2011, 19.30 h

Les retallades del P$C:

http://www.youtube.com/watch?v=4o6IymeEZak&feature=player_embeddedhttp://www.google.es/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.