directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Diputació de Lleida desmenteix que el nomenament de Carod per la càtedra d'occità a la UdL ja estigui fet

Asseguren que se l'ha de nomenar per consens del Conselh Generau d'Aran, Paeria, Diputació i Universitat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Diputació de Lleida ha desmentit que Carod hagi de ser el proper director de la càtedra d'occità de la Universitat de la capital de Ponent, tal com havien avançat a directe!cat fonts properes al centre universitari. Segons han explicat des de la Diputació, la proclamació del director la farà un nou equip rector de la UdL i qui governi l'ens provincial després de les municipals del 22 de maig. A més des de la institució presidida per Jaume Gilabert afirmen que no s'ha parlat de noms. Tot i aquesta negativa, fonts properes a directe!cat han assegurat que Carod-Rovira hauria visitat fins a 4 vegades la Universitat de Lleida aquestes darreres setmanes per preparar la càtedra.

Comparteix
   


Etiquetes
Des de l'ens provincial afirmen que el director de la càtedra serà nomenat no abans de tres o quatre mesos i que, per tant, haurà de ser el nou equip rector encapçalat per Roberto Fernández que prendrà el relleu de Joan Viñas a finals d'aquest mes. A més, s'assegura que 'no s'ha parlat de noms de possibles directors de la càtedra' i que la Diputació 'és un ens més dels que hi participaran' ja que s'hi ha sumat recentment el Conselh Generau d'Aran i la Paeria. El director haurà de ser consensuat entre totes les institucions.

Una càtedra pendent d'arrencar

Cal recordar que la Càtedra d'Estudis Occitans va ser presentada l'any 2006 pel rector Joan Viñas sense que s'acabés de concretar mai la seva arrencada. Serà sis anys després, en el curs 2011-2012, que aquesta vella reivindicació de la Universitat de Lleida es farà realitat, però la decisió sobre qui la dirigirà és encara una incògnita que s'hauria de resoldre els propers dies.

Carod, l'home de la Diputació

Segons han explicat a directe!cat fonts coneixedores de l'operació, la Diputació de Lleida hauria pensant en l'expresident del Govern per ocupar el càrrec. A més Josep Lluís Carod Rovira mai ha amagat la seva predisposició a desembarcar a la universitat un cop acabada l'etapa al govern de la Generalitat. En aquest sentit, l'exlíder d'ERC i filòleg de formació, va afirmar fa pocs mesos que després del seu pas pel Parlament tenia diversos projectes professionals vinculats al món acadèmic. Segons les xifres conegudes per directe!cat, la Diputació de Lleida hauria ofert més de 100.000 euros a la Universitat de la capital del Segrià per iniciar la Càtedra d'Estudis Occitans amb la condició que Carod en sigui el director.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
joan fletxa Figueres
16 de maig de 2011, 09.23 h

Pregunto: no cal ser força miop per considerar que els mals de Catalunya provenen de la NOSTRA classe política? De fet, si haguéssim de valorar els factors que provoquen els nostres mals, els errors i preteses corrupcions dels polítics CATALANS ocuparien el vuitè o nové lloc, al darrera de l'estupidesa crònica d'un importantíssim sector de catalans que prefereixen criticar els seus compatriotes lluitadors, obrint de bat a bat les orelles a qualsevol maldiença (moltes de les quals orqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa vila-seca
16 de maig de 2011, 08.19 h

és una vergonya que amb el planter d'acadèmics que té aquest país fem servir recursos públics per a finançar les ambicions personals de polítics que ens han dut a la catàstrofe econòmica i nacional


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Barcelona
16 de maig de 2011, 07.16 h

Però, com massa sovint, algú ja va donar la notícia sense contrastar-la, amb poca professionalitat, però amb molt d'interès per desacreditar-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bacus fletxa barcelona
16 de maig de 2011, 00.17 h

doncs que faci oposicions com tots, potser hi ha algú altre que també vol el mateix carreg i de passada es podria esperar després de les eleccions que escolleixen també diputacions, president inclòs ara d'erc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.