directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'SNP està disposat a compartir instal·lacions militars amb Anglaterra si Escòcia és independent

Alex Salmond remarca que els escocesos tindrien la seva pròpia política exterior però no descarta la cooperació

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Escòcia i Anglaterra podrien compartir instal·lacions militars si els escocesos decideixen a favor de la independència, però el país desenvoluparia una política exterior pròpia. Així ho ha assegurat aquest diumenge el líder de l'SNP i primer ministre electe d'Escòcia, Alex Salmond, en una entrevista a la BBC. 'Molts països arreu del món comparteixen instal·lacions militars amb els seus veïns, i no hi ha absolutament cap raó per la qual Escòcia no estaria també preparada per fer-ho', ha defensat Salmond. Amb tot, ha reiterat que els escocesos prendrien les seves pròpies decisions en defensa i política exterior, i, per exemple, no haguessin anat a la guerra de l'Iraq.

Comparteix
   


Etiquetes
'La guerra de l'Iraq demostra per què has de tenir l'habilitat i la determinació de marcar el teu propi camí al món, per tal de no veure't involucrat en un conflictes internacionals il·legals i desastrosos', ha assegurat Salmond. Escòcia va oposar-se durament a la invasió de l'Iraq, liderada pels Estats Units i el Regne Unit.

A més, el partit està en contra de l'armament nuclear, i ja ha expressat en reiterades ocasions la seva oposició a la renovació dels submarins nuclears que hi ha al riu Clyde, a Escòcia, i que el govern britànic vol tirar endavant. 'Un país normal amb el poder de decidir la seva pròpia defensa i seguretat mai es trobaria en aquesta situació de bojos', ha assegurat el portaveu de l'SNP a Londres en matèria de defensa, Angus Robertson.

'Perquè retallen les nostres defenses convencionals i es volen gastar una fortuna en un sistema d'armament que mai es podrà utilitzar? Com a mínim el govern britànic ha d'escoltar la forta oposició a aquests submarins i tenir un debat obert sobre si aquesta acció és necessària o apropiada', ha assegurat Robertson en un comunicat. 'Escòcia ha de ser independent per determinar les seves pròpies prioritats', ha conclòs.

El ministeri de Defensa britànic i l'exèrcit dóna feina a unes 20.000 persones a Escòcia. Es calcula que el govern de Londres gasta uns 600 milions de lliures (uns 688 milions d'euros) en contractes de defensa a la indústria escocesa, que produeix principalment vaixells i equipament per a l'exèrcit. L'SNP ha criticat que les retallades del govern Cameron en el pressupost de defensa poden afectar molt negativament la indústria local, alhora que ha denunciat que la renovació del material nuclear no aportarà cap benefici.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
16 de maig de 2011, 19.18 h

Doncs jo crec que si. Si Catalunya fos independent s'hauria de proposar compartir instal.lacions militars...pero amb Anglaterra!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pere el Digne fletxa Granollers
16 de maig de 2011, 13.39 h

Ja es veu que Escòcia no juga. Toca temes punyents com el de l'exèrcit i apunta solucions que li podran resoldre els contrates que paga Anglaterra però podent decidir sobre tota la seva política exterior i la pròpia defensa. Ignorar els exèrcits serà una estació més endavant pèrquè practicament tohom té unes forces de defensa que no cal que siguin molt grans i ni cares.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
16 de maig de 2011, 11.35 h

No és normal que nous estats a Europa volen tenir exercit. Exercit es una despesa econòmic molt gran i una institució totalment inútil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de maig de 2011, 09.52 h

Quan Catalunya s'esdevingui independent, que a ningú, mai, se l'hi acudeixi compartir instal.lacions militars amb ep.panya, per favor!!!. Ja hem vist el que son capaços de fer aquests veïns.
Ah, i a l'Asnar, consell de guerra per enganyar-nos dient que hi havia "armes masives".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.