directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU superaria al PSC en 3 regidors a Barcelona, segons el darrer sondeig

PPC i ICV mantindrien els mateixos regidors mentre que Unitat per Barcelona en perdria un

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC veu perillar cada cop més l'alcaldia a la ciutat de Barcelona. Segons una enquesta que publica aquest diumenge el diari El País, CiU aconseguiria un total de 15 regidors i superaria en 3 edils al PSC, que s'hauria de conformar amb 12. PP i ICV-EUiA es mantindrien a l'Ajuntament de la capital catalana amb 7 i 4 regidors, respectivament, mentre que la coalició independentista Unitat per Barcelona (ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana) perdria un regidor i passaria de 4 a 3. En aquest cas, les aliances seran clau per conformar el futur govern de Barcelona. De fet, el bloc de centre-dreta (CiU i PP), amb 22 edils, superaria el bloc de l'esquerra (PSC, ICV-EUiA i UxB), que n'aconseguiria 19. Aquest diumenge també s'ha avançat el darrer sondeig de El Periódico, que dóna només 2 regidors de diferència a Trias i rebaixa les expectatives d'Unitat per Barcelona a 2 o 3 representants.

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a la valoració dels dos principals candidats, el 42% dels enquestats prefereix Xavier Trias mentre que un 34% es decanta per Jordi Hereu. No obstant això, el 41% considera que Hereu "coneix millor els problemes que té Barcelona" davant d'un 21% que aposta pel candidat de CiU.

El sondeig de El Periódico, més benevolent amb els socialistes

Per la seva banda, el diari El Periódico també ha avançat aquest diumenge al vespre un sondeig on es desprèn que CiU s'imposaria al PSC per "només" dos regidors a la ciutat de Barcelona. Segons el sondeig del rotatiu, molt més benevolent amb el PSC, el partit de Xavier Trias obtindria 14 regidors davant dels 12 edils que aconseguiria la formació de Jordi Hereu. El PP sumaria 7 o 8 regidors, ICV-EUiA es quedaria amb 4 o 5 edils mentre que l'aliança Unitat per Barcelona (ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana) es conformaria amb 2 o 3 regidors. C's no obtindria representació al consistori de la capital catalana. L'enquesta situa Trias com el més ben valorat dels candidats a alcalde i l'únic que aconsegueix l'aprovat, amb una nota de 5,6. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ca l'Enric fletxa Alt Empordà
16 de maig de 2011, 14.38 h

Això voldria dir que després del mal que ha fet la dispersió del vot independentista, la unitat ara ja no servirà per a res i que l'independentisme s'està esfumant de les institucions i ajuntaments de les grans ciutats del país, ergo el país amb aquesta CiU que ven fum i dependencia amb tensió controlada ha tornat a adormir el pais a favor dels seus amiguets del sector negocis amb espanya. Cada vegada tinc mes clar que Catalunya serà d'espanya per sempre mes malgrat que ens donin pel s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.