directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La Viquipèdia catalana és la tercera millor del món pel que fa a la qualitat

Només superada per les versions anglesa i alemanya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Viquipèdia en català ha assolit una nova fita després de superar els 183.000 articles: ha arribat al tercer lloc en el rànquing de qualitat dels seus articles, concretament en els 1000 articles essencials per l'organització de l'enciclopèdia. Les diferents versions de la Viquipèdia van establir els 1000 articles que tota versió idiomàtica hauria de tenir, un miler d'entrades que cobreixen els temes bàsics dels diferents camps del coneixement. Amb tan sols un any i gràcies a un Viquiprojecte de millora, diversos voluntaris del país s'han dedicat a millorar aquests articles essencials fins a aconseguir que la catalana sigui la tercera Viquipèdia amb més qualitat, només per darrere de les versions anglesa i alemanya.

Comparteix
   

La Viquipèdia catalana era a l'abril en la posició 15a d'aquest rànquing de qualitat, exactament la mateixa posició que ocupa per nombre d'articles totals. A partir de l'esforç conjunt de diversos usuaris es va crear un Viquiprojecte de millora, amb l'objectiu d'ampliar aquests articles fonamentals i apujar la qualitat i el rigor global de la Viquipèdia.

Tres mesos després, ha assolit el tercer lloc del pòdium de la qualitat, amb un creixement equivalent a més de 5500 pàgines en paper i una revisió general de l'estil i el rigor de la informació aportada. Es poden veure els resultats a articles com lleó, Urà i element químic.

La comunitat catalana emplaça als usuaris a animar-se i col·laborar amb el projecte per tal d'intentar assolir ben aviat la primera posició pel que fa a articles de qualitat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.