directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós fa un crida al PSC perquè sigui 'coherent' i entre Catalunya i el PSOE, triï Catalunya

La candidata d'ERC a la Paeria, Montse Bergés, demana als lleidatans que el dia 22 trenquin amb la majoria absoluta d'Àngel Ros

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha fet una crida al PSC perquè anteposi els interessos de Catalunya abans que els del PSOE. Pel republicà 'no pot ser que quan és l'hora de la veritat els alcaldes del PSC actuïn com una esquerra sucursal i oblidin l'esquerra nacional i el compromís amb el país', en referència al vot contrari al pagament del fons de competitivitat dels 25 diputats del PSC al Congrés espanyol. També ha defensat que els ajuntaments han d'anar al costat del Govern i, per això, 'no podem tornar a un model amb una CiU que es vol atrinxerar a la Generalitat i deixar a pa i aigua els ajuntaments ni a un PSC que vol fer un contrapoder des dels ajuntaments a la Generalitat'. Puigcercós ho ha dit en l'acte central d'ERC a Lleida en què ha donat suport a la candidata a la Paeria, Montse Bergés.
joan puigcercós, esquerra, erc, montse bergés, lleida
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha demanat al PSC que 'sigui coherent' i 'entre el PSOE i Catalunya triï Catalunya' i ha fet una crida a la ciutadania 'perquè hi ha una opció a l'esquerra que no és el PSC, garantint que ERC 'sempre triarà Catalunya'. Per això, ha defensat la necessitat que des dels ajuntaments hi hagi gent 'que pensi en clau de país'. 'Els socialistes no s'han de deixar endur per fer una cosa a Lleida i una altra a Madrid i no val després la cantarella de sortir a demanar grup propi com va fer Ros'.  

Així, ha recordat que l'equip de govern socialista de Lleida va votar a la Paeria en contra d'una moció per la dació de les hipoteques 'perquè li manen des de Madrid'. En referència a la votació al Congrés sobre el fons de competitivitat, ha dit que el del grup propi a Madrid 'és un debat fictici i estèril, que mai es concreta en res i que es formula només en funció de conjuntures i campanyes electorals però que el PSC no s'hi posarà per por', ha dit el president d'ERC. 

A la vegada, Puigcercós ha defensat que els ajuntaments han d'anar al costat del Govern i, per això, ha afirmat que 'no podem tornar a una CiU que es vol atrinxerar a la Generalitat i deixar a pa i aigua els ajuntaments ni a un PSC que vol fer un contradpoder des dels ajuntaments a la Generalitat'. 'Entre PSC i CiU al final hi ha una política molt similar, es barallen molt però voldrien un sistema bipartidista per repartir-se el país, i nosaltres molestem', ha declarat el president d'ERC que s'ha mostrat convençut que la formació obtindrà uns bons resultats aquest 22 de maig 'perquè la gent veurà la feina feta als ajuntaments, tant al govern com a l'oposició'.   

Bergés demana als lleidatans que diumenge trenquin amb la majoria absoluta d'Àngel Ros
En l'acte central dels republicans a la ciutat de Lleida que s'ha celebrat al River Cafè, la candidata a l'alcaldia d'aquesta ciutat, Montse Bergés, ha demanat un esforç a la ciutadania perquè el 22 de maig 'trenqui' amb la majoria absoluta del PSC i ha alertat que 'quatre anys més d'aquest poder poden convertir la Paeria en un búnquer d'un sol color en què només hi tindran entrada els amics de l'alcalde Ros'. 'Acabar amb aquesta majoria és més urgent que mai, després que el mateix candidat Ros s'hagi declarat un fanàtic del despotisme il·lustrat, o sigui, del tot pel poble, però sense el poble', ha remarcat la candidata.  

Bergés ha denunciat alguns exemples d'aquesta actitud del PSC durant l'actual mandat. Així, ha parlat del procés per decidir el futur de les Basses; de les obres de reforma de Passeig de Ronda; de Ricard Viñes; del concurs per la gestió de la Llotja; entre altres. Per la candidata d'ERC, 'tots són models de l'absolutisme de Ros' i ha defensat ERC com 'l'única força que compta amb una llista on tots els integrants, del primer al darrer, són importants i hi tenen veu' i com 'l'única garantia per reobrir la Paeria a tothom'. 

La candidata ha exposat els eixos del programa d'ERC que se centren en millorar la vida quotidiana d'aquelles persones que per la crisi ho passen més malament com ara aturats, famílies, joves i gent gran; 'rehabitar' el Centre Històric; convertir la cultura en motor econòmic; potenciar l'Horta; i la transparència en la gestió municipal, amb propostes com pagar a temps els proveïdors i fent públic que es fa amb els diners dels lleidatans.    

Finalment, Bergés ha demanat fer un front comú lleidatà des del municipalisme per tenir més força a la Generalitat i a Madrid. En l'acte també hi ha participat candidats de les diferents capitals de comarca de Ponent.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
mario fletxa bcn
18 de maig de 2011, 10.16 h

#6 De llàstima res amic meu, si repasses l'acció del Govern anterior amb claredat de mires, t'adonaràs que era el PSC qui devia vassallatge a ERC, no a l'inrevés, ERC va saber conduir molt bé al PSC i la societat va rebre més beneficis que mai amb 23 anys, possiblement per això les arques estan buides?
Segurament no tot es va fer bé, d'acord, però millor del que s'havia fet i que es farà, si. La crisi no la va dur ERC ni el Govern anterior que ja feia 3anys que la patien i també va... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
18 de maig de 2011, 09.52 h

#4 Quan deixaràs de posar-te pa a l'ull xaval (sic). Totes o quasi totes les lleis proposades per el Govern d'Entesa ho han estat gràcies a ERC, que actuava com a aglutinant del Govern, conduint el PSC i frenant CIU, perquè amb menys escons va fer més i farà, que qualsevol Govern pel nostre País i això es pot contrastar, cosa que no pots fer tu amb cap dels teus comentaris, i no valen les cantarelles que us fa dir CIU "tius" heu de tenir més criteri.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de maig de 2011, 14.53 h

Estic d´acord amb la manifestacio del Sr Puigcercos de que el PSC entre el PSOE i Catalunya trii Catalunya, pero la llastima es que aquesta reflexio la fagi despres de 8 anys de ¨seguidisme¨del P$S-PSOE i en la ocasio de la campanya electoral, en fi li donc les gracies perque consavoll afirmacio que ajudi a catalanitzar el PSC es venvinguda


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
17 de maig de 2011, 12.32 h

#4 Carai, i dels panxacontents agraïts de CIU, què? Comentçant per tu mateix, que en set anys has passat de votar ERC (cosa que personalment dubto) a convertir-te en un "hooligan" convergent de manual, fins i tot defensant corruptes com Cullell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de maig de 2011, 11.20 h

#3 Guaita tu si ho va fer bé el tripartit que tothom en renega.

Guaita tu si ho va fer bé el tripartit que ha deixat arruinada a la Nació catalana per tota una generació.

Guaita si ho ha fet bé el tripartit que els seus integrants van de devallada electoral en devallada electoral.

Dir que el treipartit ho ha fet bé només ho pot dir alguna panxa agraïda a la que el tripartit ha tret de penes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
17 de maig de 2011, 10.37 h

ERC no va donar suport al PSC, va donar suport a un govern d'esquerres, que per primera vegada ha governat Catalunya i ho va fer des d'un punt de vista social d'esquerres i ho va fer força bé a pesar de CIU que el va terroritzar des del primer dia. Ara ja tornem a tenir un govern de dretes que sumarà amb el PP, com sempre ( per cert ben de dretes ) i ja es veuen els beneficis dels més rics, ja està bé !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de maig de 2011, 10.33 h

Qué potser vols justificar els tripartits, Puigcercós?. A quí vols enganyar?...els catalans tenim molt clar que P$C son unes sigles inventades fa més de 30 anys per enganyar a alguns calans despistats, i que simplement, el P$C no existeix.

El que existeix és el P$OE, als que heu lliurat totes les institucions politiques catalanes que n'heu tingut ocasió, Generalitat de Catalunya inclosa.

O ja no te'n recordes d'un tal José Montilla Aguilera?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
17 de maig de 2011, 09.26 h

PSC no existeix, la gent del PSC vol una espanya gran i lliure d'esquerres i res més, són imperialistes a qui ERC va donar presidencia. No volen igualtat entre castellà i altres llengues i que ells no importa gens ni mica drets de nacions etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.