directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El moviment republicà irlandès rep Isabel II amb dues bombes que l'exèrcit desactiva abans que explotin

És la primera visita d'un sobirà britànic a Irlanda des que es va independitzar de Londres · Moviments situats al marge del Sinn Féin hi són totalment contraris

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Irlanda reviu avui molts dels seus fantasmes de la guerra per independitzar-se del Regne Unit (1919-1921). La reina d'Anglaterra Isabel II realitza entre avui i divendres la que serà la primera visita d'un monarca britànic des de la que hi feu el rei Jordi V l'any 1911, quan tota l'illa encara era sota control de Londres. Durant la visita a la República d'Irlanda, Isabel II trepitjarà els principals enclavaments el nacionalisme irlandès, tals com el Garden of Remembrance de Dublín que recorda els morts per la independència, o l'estadi de Croke Park, on l'exèrcit britànic va afusellar catorze independentistes irlandesos. Per protestar contra la visita, el moviment republicà situat al marge de l'IRA ha col·locat dues bombes casolanes en dos punts de l'illa, que l'exèrcit ha desactivat a temps, i organitzacions com Eirígí, 32CSM o el Real Sinn Féin han organitzat manifestacions en contra del retorn britànic a l'illa.
Isabel II, Irlanda, manifestació
Comparteix
   


Etiquetes
El líder del Sinn Féin, Gerry Adams, s'ha limitat a dir que la visita era 'prematura', però ha optat per no criticar-la amb vehemència. Tot i això, les joventuts del seu partit, l'Ógra Shinn Féin, sí que fan campanya contra la visita.

La reina anglesa aterrarà a l'aeroport Casement, una base militar que precisament duu el nom de l'independentista Roger Casement, executat per 'traïció' el 1916, situació que l'avi d'Isabel II, Jordi V, es va negar a impedir, tot i que va tenir sobre la taula la possibilitat de commutar-li la pena de mort per cadena perpètua.

Malgrat tot, els sondejos apunten que quatre de cada cinc irlandesos és favorable a la visita, que creuen que ajudarà a tancar les ferides obertes entre ambdues nacions. Preventivament, la policia ha empresonat exmilitants de l'IRA que es trobaven el llibertat condicional que podrien planejar algun atemptat contra la visita.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.