directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per Aznar la LEC és fruit del 'fanatisme i del sectarisme'

L'expresident espanyol creu i 'viola els drets de les persones'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha carregat aquest dilluns contra la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que ha qualificat d'enorme 'error' fruit del 'fanatisme i sectarisme' català que, segons ell, és una 'agressió dels drets fonamentals de les famílies'. Aznar ha assegurat que els nens catalans 'pagaran molt cara' la reforma perquè, segons ell, la nova llei educativa catalana 'eradica l'ensenyament de l'espanyol de l'escola'. L'exdirigent popular i actual president de la FAES ha atiat l'odi anticatalà en exigir que el Govern espanyol 'hauria de reaccionar en defensa de la llibertat de centenars de milers de famílies espanyoles que viuen a Catalunya' i a les què 'es nega el dret a elegir en quines llengües volen escolaritzar els seus fills'.
aznar jose maria
Comparteix
   

Aznar ha fet aquestes manifestacions des de Navacerrada en l'acte d'inauguració del curs 'Desafiaments i amenaces de la democràcia liberal' que té lloc al campus de la FAES, la fundació que presideix. Segons ha assegurat, la LEC és fruit de plantejaments 'radicals i dogmàtics' i vulnera els drets dels ciutadans, independentment de si parlen català o castellà. 'No es tracta d'un problema d'identitat de Catalunya', ha dit, sinó 'd'una problema de violació dels drets de les persones'.

I és que per a Aznar, a Catalunya 'no es respecta la llibertat de les persones' perquè 'es nega el dret legítim d'elegir qüestions fonamentals de la seva vida i de la dels seus fills'. La LEC, ha afirmat, d'un 'error' que 'pagaran molt car els nens catalans' però que 'pagaran molt més durament els nens catalans sense recursos', perquè 'les famílies dels nens catalans rics ja s'encarreguen d'ensenyar-los castellà degudament.

En aquest context, ha assegurat que no hi ha 'cap altre país' on 'en una part del seu territori l'ensenyament de la llengua comuna queda reduïda a dies hores' i on 'l'única resposta del govern a les famílies sigui recomanar que es resignin a que els seus fills siguin privats d'un adequat ensenyament de l'espanyol'.

Creu que el govern espanyol hauria de 'reaccionar'

L'expresident espanyol ha assegurat que en una situació com aquesta en què 'un govern autonòmic conculca drets i llibertats', el govern espanyol hauria de 'reaccionar en defensa de la llibertat de centenars de milers de famílies a les que es nega el dret d'escollir en quines llengües volen escolaritzar els seus fills'. 'És molt trist escoltar el govern de la nació dir que les famílies d'una part d'Espanya han d'assimilar que no tenen dret a escolaritzar els seus fills en la llengua comuna de tots els espanyols', ha sentenciat.

Demana a Mayor Oreja que actuï a Europa

En aquest context, Aznar ha demanat a l'eurodiputat Jaime Mayor Oreja que 'defensi a Europa els drets dels milions de persones que estan veient conculcats els seus drets' i que 'el govern espanyol i el govern català es neguen a defensar'. 'Europa té instruments de protecció dels drets dels ciutadans', ha dit, i 'mereix la pena recórrer a ells i retornar la llibertat a totes aquestes persones'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa Pla de l\\\'Estany
7 de juliol de 2009, 18.29 h

I el dret dels infants a poder escollir la llengua?



L'únic camí de poder ser lliures és el coneixement. Ja sabem quin és el nivell de l'euskera a euskal herria, el gallec a galícia o el català a valència. L'únic bilingüisme real és el català, per molt que diguin.



Si el que volen és defensar el dret a no conèixer el català, aquest és un dret que els pares no ténen sobre els seus fills.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jo mateix fletxa Helsinki
7 de juliol de 2009, 10.37 h

No en te prou amb tot el que va arreplegar quan presidia l'estat, que ha d'estar sempre donant lliçons amb mentides intencionades. Quí pot sentir-se espanyol amb aquestes referències?



Quin fàstic. Són patètics!




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
6 de juliol de 2009, 20.52 h

Se cree el ladron que todos son de su condición. Aquest fatxa i el seu partit fatxa el que voldrien és treure l´educació en català com fa el pp a València i de passada treure tv3 també del principat i deixar-nos en una situació de mínims marginal. A cagar a la via.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de juliol de 2009, 18.51 h

Els fanàtic i sectaris sempre creuen que tot-hom és com ells.



Aquest paio del bigoti fa llàstima.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.