directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un centenar de persones s'apleguen per segon dia consecutiu a la plaça de Catalunya per demanar un 'canvi real'

Els concentrats esperen obtenir cada vegada més suport de la ciutadania

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Un centenar de persones s'apleguen aquest dimarts al vespre a la plaça Catalunya per demanar un canvi en el sistema polític i econòmic. S'hi poden veure ciutadans de totes les edats, entre els quals hi ha professionals en actiu, moderats i jubilats, que conviden a la resta de ciutadans a unir-se a la protesta. Els diferents ciutadans consultats han coincidit en assenyalar la necessitat d'un 'canvi real' i han afirmat que no hi ha cap portaveu ni líder del moviment, sinó ciutadans anònims que reclamen un canvi de rumb. Els assistents han deixat clar que, per ara, l'acampada és durà a terme indefinidament.

Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dimarts també s'ha instal·lat un plàstic de grans dimensions on els concentrats i vianants hi poden deixar els seus missatges com 'Plaça Catalunya=Plaça Tahrir, resistim juntes', 'Hem perdut la port', 'It's your time', 'Vota y bótalos', 'Game Over' o, al costat d'unes flors, 'Los brotes de la revolución, entre d'altres.

Una treballadora autònoma a l'atur, Anna Mateu, de 50 anys, ha explicat que és 'antisistema des dels 17 anys' i que 'mai no ha deixat de creure que el canvi possible'. Per Mateu, ara 'és una bona oportunitat per seguir intentant-ho'. Per la seva banda, Josep Lluís, metge de l'Hospital de la Vall d'Hebron, assegura que 'arribar fins aquí ha estat un procés de consciència per prendre contacte amb la realitat' i que aquesta inquietud la va detectar en les condicions laborals del seu entorn i amb 'la privatització subterrània i les retallades sanitàries'. 'He anat veient que el problema era més gros i afectava tot el sistema', ha assegurat.

L'Anna, de 30 anys, està actualment a l'atur. Llicenciada amb pedagogia i amb un MBA al seu currículum, ha comentat que cobra més de l'atur que des qualsevol feina que ha trobat fins ara. 'No té sentit i cal un canvi!', s'ha exclamat. En el seu cas, s'ha acostat fins a la plaça Catalunya per 'treure el nas', tot i que no s'hi pensa quedar a dormir.

Per la seva banda, Esther, una administrativa de 50 anys, només s'ha limitat a dir que 'ja era hora' aquest moviment espontani ciutadà o que 'per buscar el canvi ja anem tard'. En canvi, Jaume Asens, un advocat de 38 anys, va més enllà i ha fet un 'paral·lelisme clar' amb la revolució als països àrabs. Malgrat la comparació, ha matisat que no parla dels mateixos règims, però que 'les aspiracions no són tan diferents'.

Fins a la plaça Catalunya, també s'hi ha acostat Ermegol Gassiot, professor universitari que dóna suport a la protesta i ha dit que entén 'plenament els motius que han dut la ciutadania a rebel·lar-se contra l'abús de l'actual sistema'. 'Cal una democràcia que sigui verdaderament representativa', ha sentenciat.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.