directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sant Vicenç dels Horts, on la continuïtat del PSC a l'alcaldia depèn del PP

Una i altra formació han governat conjuntament aquest municipi del Baix Llobregat · Els socialistes, temerosos que el pacte els passi factura, opten per desqualificar l'única força que els pot fer ombra, la coalició liderada per ERC: Junts x Sant Vicenç

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En la recta final de campanya, el PSC ha optat per tornar a agitar la bandera de la 'por a la dreta' per mobilitzar el seu electorat, ja sigui proclamant que CiU retallarà tots els serveis socials haguts i per haver, ja sigui avisant que el PP encara és pitjor. En aquest context, és fins i tot lògic que el carrer Nicaragua miri d'evitar tan com sigui possible que surti a la llum el pacte estable de govern que el PSC de Sant Vicenç dels Horts (el Baix Llobregat) ha mantingut durant tota la legislatura amb el PP.
Amparo Piqueras, PSC, Sant Vicenç dels Horts
Comparteix
   


Etiquetes
L'alcaldessa, Amparo Piqueras, enquadrada en el sector més opac del PSC, ha governat el municipi durant aquests quatre anys gràcies a un pacte estable amb l'únic regidor del PP, Jorge Luis Rodriguez Pimienta, que resideix a l'illa de Mallorca i que només s'ha desplaçat a Sant Vicenç un cop al mes, tot i ostentar la regidoria de Sistemes d'Informació i cobrar un sou de més de 30.000 euros anuals.

A les eleccions del 2007, el PSC va sumar el 42,71% dels vots i va obtenir 10 regidors. ERC va ser la segona força més votada (17,07% dels vots i 4 regidors), seguida per ICV (12,96% i 3 regidors), CiU (9,16; 2), el Partit Independent Vicentí (7,11; 1) i PP (5,30; 1). Tot i que Piqueras podria haver optat per qualsevol fórmula de govern d'esquerres, va decidir aliar-se amb el PP, situació que ara tem que se li giri en contra com un boomerang.

Aquest fet, sumat als diversos casos poc nítids que han anat sorgint durant aquests quatre anys -des de contractacions de familiars -la filla de Piqueras és la tresorera de l'ajuntament- als diferents vincles amb empreses vinculades amb el cas de corrupció Pretòria -l'ajuntament treballa habitualment amb l'empresa Limasa, que al seu torn subcontractava l'empresa on treballava el marit de Piqueras-, fan que el nerviosisme a les files del PSC local sigui més que evident.

Joc brut
Davant la por a perdre l'alcaldia, la formació socialista vicentina ha iniciat una campanya d'atac frontal contra la llista de Junts x Sant Vicenç, integrada per ERC i Vicentins pel Canvi i encapçalada per l'eurodiputat Oriol Junqueras, que percep amb opcions reals d'aconseguir un gran resultat a les eleccions de diumenge. Concretament, el PSC local retreu a Junqueras la construcció sense permís d'una tanca al jardí de casa seva, acusació del tot falsa, ja que l'eurodiputat té els papers en regla i no existeix cap denúncia ni cap multa al respecte.

Tampoc tenen cap inconvenient en afirmar que 'grups com els d'ERC o el d'ICV són un mal exemple per a la política: no són capaços de treballar pel bé comú i s'han especialitzat en posar pals a les rodes per a intentar frenar els projectes que el PSC lidera a Sant Vicenç.'

Lluny d'entrar en aquesta guerra de desqualificacions promoguda per una de les formacions del PSC amb perfil més baix de tota la comarca, Junts x Sant Vicenç ha optat per explicar el seu programa al màxim de ciutadans possibles i ha aconseguit el suport de fins a 60 vicentins clau del teixit associatiu local.

Diumenge, doncs, el PSC vicentí tan sols pot esperar en uns bons resultats del PP per continuar governant la ciutat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
anònim fletxa Sant Vicenç dels Horts
22 de maig de 2011, 22.55 h

Doncs finalment PSC+PP NO sumen.Ha perdut TRES escons,i l'uíica força de l'Ajuntament que ha perdut escons i regidors.Els vicentins han castigat al PSC,i el càstig hauria estat major si no haguès estat per les paelles,excursions per grans o propaganda a saco.

I atenció per que l'Oriol Junqueras pdoria ser alcalde.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
anònin fletxa Sant Vicenç dels Horts
20 de maig de 2011, 17.59 h

El PSOE de Sant Vicenç dels Horts en aquest darrers 4 anys ha fet política ultradretà,més pròpia d'un règim.Trobo imprescindible votar a altres forçes que no siguin PSOE i PP per dir PROU a aquest model de règim que tenim al nostre ajuntament.

I la realitat és que nomes hi ha dues alternatives;el govern de règim i prepotent que és l'actual PSOE-PP,o bé un tripartit Junts X Sant Vicenç/ERC-ICV-CiU,que potser algú no li agradarà,peró estic segur que ho faràn mil cops millor que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
rosaura fletxa sant vicenç
20 de maig de 2011, 16.34 h

I què votaràs, Xavier? Els botiflers de CiU? Els espanyolistes del PSOE? Els fatxes del PP? O els integristes de la PxC-primer els de casa? Au va! Pixeu fora de lloc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ricard fletxa Sant Vicenç dels Horts
20 de maig de 2011, 15.16 h

Una llàstima, deixa'm explicar-te Xavier Martín que ERC ha decidit sumar, i JUNTS implica unir-nos i si perquè les coses vaguin bé. Jo estimo el poble i m'agradaria que tot anés molt millor i si per poder fer les coses bé haig d'anar a veure i parlar amb gent que no creu en la independència ho faré per intentar millorar el meu poble. A més Junts es un projecte integrador el que vol és que el poble vagui bé, Jo em declaro independentista però no per això vol dir que hagui de deixar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Xavier Martín fletxa Sant Vicenç dels Horts
19 de maig de 2011, 23.43 h

Sí, això és Sant Vicenç, on ERC necessita anar a tocar les palmes a la Casa d'Andalusia per intentar sumar algun vot més...sàpiguen que el meu l'han perdut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Toni fletxa Sabadell
19 de maig de 2011, 14.12 h

A Sabadell ja fa 4 anyets que 3/4 del mateix: PSSOE (Bustos)+ PP, amiguets de tota la vida!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep Ma. fletxa Terrassa
19 de maig de 2011, 13.31 h

#2
Pots creure'm que us compadeixo als "catalans" del Baix Llobregat; com els de Terrassa, tots patim la pressió de la immigració espanyola que en general no es va integrar al nostre país ni els seus descendents estan disposats a fer-ho tampoc, per això governa qui governa a l'Area Metropolitana de BCN i a la majoria de grans poblacions de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
anònin fletxa Sant Vicenç dels Horts
19 de maig de 2011, 13.03 h

Josep Mª,crec qué tampoc fa falta dir aixó que dius.Jo sóc de Sant Vicenç dels Horts i no em sento extrany.

Jo espero qué hi hagui canvi de govern,és necessari i jo diria imprescindible.Aquest equip de govern PSC-PP no és democràtic.A part dels motius de la notícia cito altres coses que ha fet aquest equip de govern aquests 4 anys:

-No és graven els plens per Ràdio o Televisió.
-Els plens és fan un Divendres a les 10 del matí per evitar la participació ciutadana.
-Han reformat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
19 de maig de 2011, 08.21 h

Crec que a aquests municipis tant espanyolitzats els hauríem de canviar el nom traduïnt-los al castellà, puix crec que estàn totalment perduts per Catalunya; aquest esmentat s'hauría de dir "San Vicente de los "Güertos" :-) Així la gran majoría dels seus habitants s'hi sentiríen més implicats, puix ara son una anomalía.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.