directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Familiars de Núria Pòrtulas presenten 5.000 signatures per a l'absolució

Creuen que el judici, que se celebrarà dilluns, és 'polític' i 'd'idees'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A les portes del judici contra Núria Pòrtulas, familiars de la jove anarquista han presentat a la Delegació del Govern i a la Subdelegació de l'Estat de Girona 5.000 firmes demanant la seva absolució. Aquestes signatures se sumen a les 10.000 que, fins avui, el col·lectiu que dóna suport a Pòrtulas ja ha presentat. El germà de l'acusada, Miquel Pòrtulas, ha estat molt dur criticant el cas. Sosté que el judici és 'polític' i que, durant la instrucció, s'han criminalitzat 'idees i no fets'. També ressalta que el cas és un exponent 'clar dels muntatges dels Mossos d'Esquadra'. El judici se celebrarà el proper dilluns, 13 de juliol.

Comparteix
   

A menys d'una setmana per a l'inici del judici contra Núria Pòrtulas a l'Audiència Nacional, els familiars de la líder antisistema no paren de moure's per reclamar l'absolució de la noia de Sarrià de Ter (Gironès). De moment, ja han entregat 15.000 signatures a favor de l'encausada i preparen la manifestació que, aquest dissabte, com a preludi del judici, recorrerà els carrers de Girona.

L'objectiu del col·lectiu és que la seva reivindicació arribi al conseller d'Interior, Joan Saura, i al secretari general, Joan Boada. Els familiars els acusen de ser 'culpables de la detenció de Núria Pòrtulas sota l'aplicació de la llei antiterrorista' i dels quatre mesos que la jove va passar en presó preventiva a Soto del Real. També recalquen que tot el cas és 'un càstig' als moviments antisistema.

El col·lectiu també acusa l'Estat de ser 'còmplice' de la responsabilitat política del cas, i del fet que la fiscalia hagi mantingut la petició de cinc anys de presó per pertinença a banda armada.

El germà de l'acusada, Miquel Pòrtulas, ha parlat en nom de la seva germana dient que 'ella té molt clar' que es tracta 'd'un judici polític i d'idees'. Miquel Pòrtulas ha afegit que s'estan 'criminalitzant idees' –en referència als moviments antisistema- i que 'no hi ha cap acció' en aquest procés que sigui punible.

Manifestació i autobús

La campanya per a l'absolució de Núria Pòrtulas continuarà aquest dissabte amb una manifestació a Girona. La marxa sortirà a les set del vespre de la seu d'ICV, a la carretera Barcelona.

Diumenge, un autobús que sortirà de Girona i farà parades a Barcelona i Lleida, portarà el col·lectiu fins a Madrid. El dia 13, mitja hora abans del judici, hi haurà una concentració de suport a davant de l'Audiència Nacional. El judici contra Núria Pòrtulas s'ha fixat per a les deu del matí. A més de la pena de presó, la jove anarquista s'enfronta a pagar una multa de 6.300 euros i a quinze anys d'inhabilitació.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Oriol fletxa Barcelona
8 de juliol de 2009, 19.55 h

Aquesta noia l'altre dia la van detenir robant unes vambes del Decathlon de Girona. Fa un temps també va sortir als diaris per una batussa de matinada amb la guàrdia urbana. Voleu dir que no és una noia peculiar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.