directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 16:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

La UdL fixa unes bases per evitar que el director de la Càtedra d'Estudis Occitans tingui 'un perfil polític'

La universitat negocia la signatura del conveni de col·laboració amb la Paeria, la Diputació i el Conselh Generau d'Aran · El nom de Carod Rovira continua sonant amb força

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Amb secrets i polèmica. Així s'està consolidant la Càtedra d'Estudis Occitans a la Universitat de Lleida impulsada per la Diputació, la Paeria i el Conselh Generau d'Aran. Els tres organismes estan negociant des de fa mesos el conveni de col·laboració amb la universitat, que se signarà en els propers dies i que s'elevarà fins als 150.000 euros. L'acord entre totes les parts es farà efectiu un cop s’hagi solucionat el malestar en el Departament de Filologia Catalana i Comunicació, molestos pel silenci que ha mantingut l'ens provincial i la Paeria sobre aquest tema oimés després que el passat diumenge directe!cat anunciés que Josep-Lluís Carod Rovira es postulava com a director dels estudis. Per evitar imposicions polítiques, el departament de la UdL ha fixat,en una reunió mantinguda amb el rector, unes bases mínimes per a arribar a una entesa amb la resta d’institucions, i que apunten que el nou director 'no ha de tenir perfil polític i ha d'estar versat en matèria d’occità'. No obstant i segons ha pogut saber AraPonent, el nom de l'exvicepresident de la Generalitat continua sonant amb força entre bastidors polítics.


Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat que la Diputació de Lleida hagi desmentit que el nomenament de Carod Rovira sigui un fet i que serà el nou rector, Roberto Fernández, qui esculli el responsable de la Càtedra de mutu acord amb totes les parts implicades, la figura de l'exvicepresident de la Generalitat continua sonant amb força.

Les presses de Gilabert

Segons ha pogut saber aquest diari, el president de la Diputació Jaume Gilabert voldria signar el conveni de col·laboració amb la Universitat de Lleida abans de divendres, dia en què abandonarà el càrrec arran de les eleccions del proper diumenge. Fons acadèmiques consultades afirmen però que la universitat no té cap pressa per signar un acord que, segons reaccions del rector de la UdL, pot arribar a ser molt positiu. No obstant, del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la universitat ha volgut blindar-se davant qualsevol imposició política i ja ha marcat unes bases per arribar a l'acord, que parlen que el nou director no ha de tenir 'perfil polític' i ha d'estar versat en matèria d'occità.

Una càtedra pendent d'arrencar

Cal recordar que la Càtedra d'Estudis Occitans va ser presentada l'any 2006 pel rector Joan Viñas sense que s'acabés de concretar mai la seva arrencada. Serà sis anys després, en el curs 2011-2012, que aquesta vella reivindicació de la Universitat de Lleida es farà realitat, però la decisió sobre qui la dirigirà és encara una incògnita que s'hauria de resoldre els propers dies.

La Diputació pensa en Carod

Segons han explicat a Araponent fonts coneixedores de l'operació, la Diputació de Lleida hauria pensant en l'expresident del Govern per ocupar el càrrec. A més Josep-Lluís Carod Rovira mai ha amagat la seva predisposició a desembarcar a la universitat un cop acabada l'etapa al govern de la Generalitat. En aquest sentit, l'exlíder d'ERC i filòleg de formació, va afirmar fa pocs mesos que després del seu pas pel Parlament tenia diversos projectes professionals vinculats al món acadèmic. Segons les xifres conegudes per aquest diari, l'acord s'elevaria fins a 150.000 euros.

[Fotografia Jordi Escuer]

Bernat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
PereelDigne fletxa Granollers
19 de maig de 2011, 13.08 h

Hi podríem posar l'il·lustre doctor Santi Espot. Segur que el seu nomenament faria callar tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de maig de 2011, 10.46 h

DESPRES DEL MAL QUE HA FET A ESQUERDA I AL PAIS NI UN DURO LI DONO ES MES QUE ENS TORNI ELS DINERS PER "BOTIFLER DE L'ANY" A CATALUNYA JA ANEM SOBRATS DE BOTIFLERS I NO ES MEREIXEN RES!!

vISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
joan fletxa vila-seca
19 de maig de 2011, 08.46 h

i algú d'altre amb una mica més d'ètica?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.