directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El tripartit impulsa la llei electoral, tot i les reticències de Montilla

Podria aprovar-se a l'octubre · Coincideix amb la ILP de Ciutadans pel Canvi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha anunciat aquest dimecres que el tripartit està treballant en una esmena, a una resolució de CiU, que aposta per constituir una ponència conjunta per tirar endavant la Llei electoral el pròxim període de sessions del Parlament. Simó ha destacat que això 'no ho diu la moció de CiU'. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, hauria aconseguit superar les reticències del president Montilla que creia que la tramitació de la llei electoral s'havia de tramitar a inicis de la propera legislatura. En aquest context, CiU ha insistit en què la seva formació vol constituir la ponència conjunta per elaborar la Llei electoral de Catalunya.
ausàs, governació, referèndum
Comparteix
   

Ausàs, va animar el passat dijous a CiU al Parlament a apostar per una ponència conjunta sobre la Llei electoral. De fet, el conseller va deixar clar que ara era un bon moment per fer-ho mentre que el president, José Montilla, es va referir fa dues setmanes a aquesta normativa i va destacar que 's'havia d'abordar a començaments de legislatura'. 'L'Estatut preveu que la llei ha de ser aprovada per 2/3 i en aquests moments no hi ha l'acord suficient', va dir. CiU va criticar en la seva rèplica al conseller fent servir aquestes declaracions de Montilla i va anunciar que en una moció seva que es votaria el pròxim ple es reclamarà la constitució d'una ponència per tirar endavant la Llei electoral.

'Veiem bé aprovar una moció amb un ampli consens en el pròxim ple del Parlament perquè es constitueixi la ponència', ha declarat Simó. 'Volem que s'aprovi la Llei electoral i reitero que la voluntat és que s'aprovi a l'octubre després del debat de política general', ha ressaltat. 'Aquesta seria la nostra voluntat i la resta de partits polítics també estan en aquesta línia sigui literal o amb una esmena', ha dit.

'Nosaltres volem constituir la ponència conjunta per elaborar la Llei electoral de Catalunya i la resta de grups tindrà oportunitat de fer-ho' amb la resolució que presentarà CiU, ha declarat el portaveu parlamentari de la federació nacionalista, Oriol Pujol. 'En la mesa que es pot constituir aquesta ponència, però seria bo que alguns diputats no recorrin a altres mecanismes', ha apuntat. 'És lleig', ha destacat, que alguns diputats empenyin una Iniciativa Legislativa Popular en aquest sentit, fent clara referència a Ciutadans pel Canvi.

Ciutadans també presentarà una moció

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Albert Rivera, ha recordat que presentarà una moció al pròxim ple per instar a la creació de la ponència per la llei electoral. Entén que hi ha prou majoria parlamentària favorable a la constitució de la ponència per què abans d'acabar la legislatura Catalunya hauria de tenir llei electoral pròpia. Rivera ha assegurat que ha mantingut converses amb CiU i que està disposat a 'anar de la mà' d'aquest partit i debatre conjuntament el punt de les respectives mocions on coincideixen a instar a crear la ponència parlamentària. En aquest context, ha declarat que ara qui ha de moure fitxa és el tripartit.

Mentre, la portaveu del PP, Dolors Montserrat, no ha desvelat què farà el seu partit amb les mocions per constituir la ponència que presentaran CiU i C's i que el tripartit esmenarà. S'ha limitat a anunciar que ha designat al diputat Francesc Vendrell com a ponent en la defensa dels posicionaments que els populars decideixin en la reunió del grup parlamentari de dilluns vinent.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.