directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu pretén fagocitar l'espai d'ICV i ERC alertant que tot el vot que no sigui pel PSC 'ajuda' CiU

Crida a la mobilització dels 'socialistes desencantats' perquè si la participació és alta el PSC guanyarà

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, ha fet una apel·lació al vot útil de les esquerres cap a la seva candidatura per tal 'd'assegurar' una 'Barcelona progressista' després del 22 de maig. De fet, Hereu ha advertit que votar altres opcions d'esquerres 'ajuda passivament o activament' a CiU. Hereu ha assegurat que aquest diumenge els barcelonins han d'escollir entre dos escenaris, 'la Barcelona conservadora o la Barcelona progressista', ja que 'la Barcelona nacionalista no surt', en referència a que les enquestes CiU i ERC 'no sumen'. A més, ha cridat a participar als 'socialistes desencantats' per 'no fer pagar a Barcelona' la crisi. Hereu ha promès que si els resultats a les urnes el proper diumenge expressen un rebuig 'contundent' seguirà l'exemple de José Montilla i plegarà però que si perd amb un resultat 'digne' seguirà quatre anys més a l'oposició.
jordi hereu, acn, psc, socialistes, eleccions municipals, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Hereu ha remarcat que 'l'única manera' d'evitar que 'el centre-dreta pugui sumar' després de les eleccions és que la seva candidatura sigui la més votada. Per això, ha apel·lat a que una 'àmplia majoria' el voti. Una apel·lació que Hereu vol fer arribar 'a un ampli sector' que passa 'del centre a l'esquerra de la ciutat en termes polítics' que creu que forma aquesta 'àmplia majoria' que 'blindaran' una victòria de l'actual model de ciutat.

Per Hereu, aquest 22 de maig no es pot 'diversificar' el vot d'esquerres, sinó que cal 'concentrar-lo' en la seva candidatura. De fet, ha reclamat que es voti 'la candidatura Jordi Hereu i el PSC, però que voti Jordi Hereu', fent així una crida a un vot més personalista que no pas de partit. De fet, el candidat del PSC ha reclamat la mobilització dels 'socialistes desencantats' per tal que 'no facin pagar' a Barcelona els efectes d'una crisi que no ha causat. Hereu ha dit entendre que hi pugui haver socialistes 'desencantats' a nivell català, espanyol o europeu, però no a nivell barceloní.

A més, el candidat del PSC ha advertit que votar altres opcions de l'esquerra, com són ICV-EUiA i ERC, 'ajuda activa o passivament a les alternatives' a l'actual model de ciutat, en referència a la CiU de Xavier Trias, a qui veu amb 'absència de projecte, de lideratge i molta impostura'. 'Necessitem assegurar que serem la llista més votada, sinó n'hi haurà una altra que conformarà una alternativa', ha dit.

Però a més de l'apel·lació al vot útil, Hereu també ha insistit en reclamar una participació 'massiva' aquest diumenge. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que, si la participació és alta, la llista dels socialistes guanyarà. 'A Barcelona guanyem quan es mobilitza la majoria social de la ciutat, com més es mobilitzi més es podrà guanyar', ha dit.

Renega del 'concepte tripartit'
Preguntat sobre si la seva opció de govern passa per un nou tripartit a l'Ajuntament, Hereu s'ha desmarcat d'aquest concepte: 'El concepte tripartit mai l'he acceptat, m'és aliè absolutament, portem 30 anys de governs de progrés a la ciutat de Barcelona però no accepto l'adjectiu de tripartit perquè mai l'hem fet ni l'hem tingut'. Hereu ha dit que 'el poder municipal' el té l'alcalde i que 'el que és important és qui és l'alcalde'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pantinet fletxa El Pla de santa Maria
19 de maig de 2011, 14.11 h

Anem a pams GREIXÓS. Es que no has tingut temps de fer el que ARA promets? Es que ens prens per imbécils? El teu partit alies PSOE a Catalunya l'ha tractat sempre de segon terme. La Xaconeta des de que es Ministra ja no ha fet cap delaració sols ha dit que cada dia es menys nacionalista. Dons que us votin els no nacionalistes, esclar que ells voten al P.P. i em sembla normal. Per cert la Xaconeta quan va fer un acte al Baix Llobregat....... sols va tenis un 80 maxaques. El PSC simple sucursa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
19 de maig de 2011, 08.14 h

Aquests "bufons reias", virreis i delegats espanyols" ja no saben que empescar-se per seguir desnaturalitzant el nostre país.
Si algun dia arribem a ser independents haurem de fotre una neteja de bacteris polítics amb "salfumàn"
Com no s'avergonyeixen de la seva actitud? Ah, és clar, és veritat que desconeixen lo que vol dir vergonya, ètica i dignitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.