directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La JNC rebrà el Tour amb pancartes del 'Catalonia is not Spain'

ERC proposa treure estelades i la CUP boicotejar la cursa

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Coincidint amb el pas del Tour de França pel Principat, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) vol aprofitar l'esdeveniment internacional per explicar al món que els catalans no ens sentim espanyols. Les joventuts de CDC tenen previst repartir fins a 10.000 pancartes de la seva campanya “Catalonia is not Spain” al llarg dels diferents punts per on passin les dues etapes de la cursa ciclista a Catalunya, amb especial impacte als punts d'arribada, aquest dijous a la ciutat de Barcelona, i a Ordino Arcalís (Andorra) divendres. La CUP ja va anunciar diumenge la intenció de boicotejar la cursa durant el seu pas per Girona, i des d'ERC animen els ciutadans a rebre els ciclistes amb estelades per tal de donar a conèixer que els catalans encara perseguim la nostra llibertat com a poble.

Comparteix
   

Amb el repartiment de les pancartes de 'Catalonia is not Spain', la JNC pretén aprofitar l'important ressò mediàtic d'aquesta competició esportiva per explicar de manera desacomplexada el sentiment d’una part molt important dels catalans que només se senten catalans i no espanyols.

“Igual que el pas del Tour serà molt important a nivell comercial i a nivell turístic, també ha de ser una oportunitat per explicar al món que dijous i divendres la cursa francesa passa per Catalunya, una nació amb voluntat de ser lliure i esdevenir un país normal”, explica Gerard Figueras, president de la JNC. “A més de gaudir de l’espectacle esportiu, és una ocasió perquè Catalunya esdevingui aparador del que realment és”, afegeix.

La JNC també anima a tots els assistents al Tour que hi acudeixin amb senyeres i estelades, i que es pengin als balcons dels carrers i carreteres per on passi la carrera, com a mostra de catalanitat.

Respondre a la intoxicació mediàtica espanyola


Des d'ERC també animen la ciutadania a rebre els ciclistes amb estelades als balcons, ja que asseguren que aquesta 'és la millor resposta a les campanyes d'intoxicació mediàtica que el nacionalisme espanyol duu a terme als mitjans internacionals sobre els Països Catalans'.

ERC creu que és una oportunitat 'excel·lent' perquè els independentistes contribueixin a difondre al món 'la nostra voluntat d'assolir la plena llibertat com a poble i la necessitat que s’exerceixi el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans'.

La CUP vol boicotejar el Tour a Girona

Per la seva banda, la CUP de Girona ja va fer diumenge una crida als seus militants i simpatitzants perquè boicotegin la màxima competició ciclista mundial quan passi per la ciutat. A més a més de demanar-los que engalanin els seus balcons amb estelades per 'fer notar la catalanitat de Girona davant una prova esportiva carregada de simbolisme jacobí francès', també els exhorta a ser imaginatius 'i no descartar res, ja que el boicot es pot expressar de moltes maneres'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
9 de juliol de 2009, 10.58 h

Estimats lectors, des del Col·lectiu Moragues, vam fer una crida el passat 1 de Maig i una 2a crida el 24 de Juny, i restem molt indignats de la poca resposta unitària de cadascun.



HEM CONVOCAT A LA POBLACIÓ CATALANA:



Les accions son:

Exposició d'estelades i pancartes, així com el retolat amb un retolador de punta gruixuda vermell, d'estelades a les cartolines que repartirà gratuitament l'Ajuntament amb motiu del pas del tour,

pels carrers de Barcelon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de juliol de 2009, 10.47 h

El ciclisme és un esport que mesura la destresa dels metges per dopar els esportistes sense que es detecti que van drogats. Patètic i molt poc edificant per als nostres infants.



Amés, per a la gent que treballa aquest dies tot el sidral que es munta tallant accessos per que quatre hostalers fotin l'agost es una molèstia tremenda. Patètic i provincià.



En la línia dels llepaculs de sang blava de la fundació bombònica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salva fletxa Països Catalans
9 de juliol de 2009, 08.32 h

Lluís, no estic d'acord amb tu. Al capdevall els ciclistes son els ciclistes i no "juguen" a la política. A més, veure el tour és un bon espectacle. Costaria moltíssim que la gent es quedés a casa (si jo pugués, m'agradaria portar-hi als meus fills i tot per veure la cursa).

El boicot ha de consistir a, sense deslluïr la festa esportiva, posar estelades als balcons, però moltes!, pancartes de Catalonia is not Spain en massa, escrits reivindicatius a les carreteres, ... no cal fer ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluís fletxa Vila de Gràcia
9 de juliol de 2009, 08.05 h

Cada vegada que sento parlar de boicot algun aconteixement em ve a la memòria "Acte de violència", de Pedrolo. En aquesta novel·la el boicot consisteix en quedar-se a casa. Seria genial poder aconseguir-ho alguna vegada. Us podeu imaginar el Tour, ja que és el tema que ens ocupa ara, sense ni un sol espectador? La caravana publicitària passejant-se sola per la ciutat; els ciclistes sense ningú aplaudint-los, etc.? Això sí que causaria impacte i que tindria ressó internacional. En canvi,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.