directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat expedienta Renfe pel mal servei dels trens de la línia Barcelona-Girona-Figueres

A causa dels retards, manca de places i climatització inadequada dels combois

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert un expedient informatiu a la companyia Renfe per determinar les raons per les quals entre l'1 i el 17 de maig es van produir en diverses ocasions retards, manca de disposició de places i climatització inadequada i emplaça a trobar les solucions pertinents. Com a operadora, Renfe haurà de respondre en un termini màxim de 24 hores sobre aquestes incidències i lliurar un informe on figurin les alteracions del servei, l'ocupació dels trens, els retards i les causes. També, les actuacions informatives i de comunicació als usuaris de les alteracions del servei i les afectacions del funcionament habitual. Per ara, la Generalitat no pot multar l'operadora però té la intenció d'introduir aquesta possibilitat en la negociació del nou contracte-programa.
renfe, tren, gent
Un tren de la línia expedientada ple de gent (arxiu)

Comparteix
   


Etiquetes
En concret, en l'informe de Renfe hi haurà de constar les alteracions del servei i les incidències en les circulacions, ocupació dels trens i condicions de transport dels passatgers, amb una relació de les expedicions especificant-hi l'horari d'arribada a destinació i si van ser amb retard. A més, haurà d'especificar quantes persones van viatjar dretes i les condicions de funcionament de la climatització dels vehicles.

També, les causes de les alteracions i mesures adoptades per la direcció del servei amb la finalitat de restablir la normalitat o minorar l'impacte de les alteracions del servei en els usuaris; i si es va informar als usuaris de les alteracions del servei i les afectacions del funcionament habitual.

L'ordenament jurídic actual no preveu mecanismes sancionadors contra els operadors en cas d'incompliment dels acords en la prestació dels serveis. És per aquest motiu que el departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà la redacció d'una modificació de la Llei Ferroviària 4/2006, per tal que s'inclogui de manera expressa el procediment sancionador a seguir contra els operadors ferroviaris per incompliment del servei acordat en el contracte programa o d'altres instruments contractuals.

D'altra banda, el nou contracte-programa, que ha de definir els serveis de rodalies i serveis de mitjana distància a Catalunya, inclourà les clàusules que corresponguin per permetre la imposició de penalitzacions econòmiques o la reducció d'una part de les aportacions per incompliment o alteracions del servei. També la manca o la deficiència en la informació que es doni als usuaris podrà comportar sancions per a l'operadora que es faci càrrec dels serveis.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
19 de maig de 2011, 23.38 h

AIXÒ PASSA ALMENYS DESDE FA 5 ANYS/ CINC ANYS/ ALMENOS DESDE HACE CINCO AÑOS/ FIVE YEARS! per si algú i, sobretot i pel que sembla, els de RENFE (o també conegut molt acertadament com TENFE) no li havia quedat clar.
I ho dic per experiència pròpia... i com molt bé sabem tots, no sóc l'únic que ho ha patit en les seves pròpies carns (assgut al mig del passadís, a les escales de les portes de sortida, a les zones dels lavabos, dret al mig del passadis pq a terra assegut ja no hi cabia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de maig de 2011, 14.15 h

#1 Tens raó, el tripartit, en set anys i un "gobierno amigo" no ha fet res de res en la lìnia Bcn. Puigcerdà...ni en cap altre.

Llògicament, el nou Govern no pot arreglar-ho tot en quatre mesos, i menys amb la ruïna econòmica que a conciencia han deixat en herencia.

De totes maneres, obrir expedients a Renfe és una cosa que el tripartit P$OElerrouxista mai de la vida hauria fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de maig de 2011, 13.37 h

Ja era hora que, si més no, se'n parlés! Que només es preocupen per les Rodalies ... El problema és que quedarà en això: parlar-ne, una denúncia i poc més. Una mica electoralista és la cosa, no? Perquè no cal expedientar només les irregularitats d'entre l'1 i el 17 de maig. Aquesta línia no rutlla des de fa anys!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Barcelona
19 de maig de 2011, 12.03 h

Ara es preocupen de la Línia de Girona...però quan nassos es preocuparan per la de Vic-Puigcerdà?? Carda anys que esta fotuda i no s'hi fa absolutament res....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.