directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao es reuneix amb Salgado i li transmet que ERC 'no va de farol'

El Govern ha rebutjat avui una proposta de 3.000 milions

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, i el portaveu d'ERC al Congrés i secretari general d'aquesta formació, Joan Ridao, han mantingut una reunió aquest dimecres a la cambra baixa en què han discutit l'estat actual de les negociacions i les reticències d'ERC a un hipotètic acord de finançament que atorgui a Catalunya menys de 3.800 milions al tercer o quart any d'aplicació. Ridao, que també ha mantingut una breu conversa amb Zapatero sobre aquesta qüestió, ha volgut aclarir a Salgado que ERC 'no va de farol', i li ha demanat 'un esforç' pel que fa a la xifra i la definició del model.

Comparteix
   

Ridao i Salgado s'han reunit durant aproximadament 35 minuts a petició de la ministra tan bon punt ha acabat el debat del Fons de Restructuració Ordenada Bancària (FROB) al Congrés dels Diputats. Segons Ridao,la voluntat de la ministra ha estat aclarir la postura d'ERC, que en les últimes jornades ha apuntat que no acceptarà un acord a la baixa.

En sortir de la trobada, Salgado s'ha mostrat esperançada que hi haurà acord de finançament abans de la data límit fixada pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i que es podrà convocar el Consell de Política Fiscal i Financera la setmana que ve. 'Espero que sigui així i en això estem treballant', ha dit, tot i que ha admès que encara no ha fixat la data del CPFF i que no convocarà tots els presidents fins que disposi de 'totes les dades'.

ERC no va de farol

També en sortir de la reunió, Ridao ha assegurat que la voluntat de Salgado ha estat la 'd'aclarir algunes qüestions' sobre la postura d'ERC, tot i que ha recordat que la seva formació confia la negociació al Govern i al conseller Castells, que 'ha traslladat fidelment les nostres posicions'.

Segons Ridao, ha estat una conversa 'interessant i cordial' en què el portaveu republicà ha transmès a la ministra que la seva formació 'no va de farol' en les seves peticions. 'Si ERC pressiona', ha dit Ridao, és perquè 'és exigent' i 'exigeix un esforç addicional en números però sobretot en model'.

Falta el model


I es que segons Ridao, un dels problemes de fons d'aquesta negociació és que 'no hi ha model' i que el govern espanyol espera a tancar la xifra per després edificar-lo en un exercici 'd'enginyeria financera'. 'Sense xifres no hi ha model', ha dit, 'i aquest és un peix que es mossega la cua que nosaltres no podem acceptar'

Per tot plegat, ha afegit, ara per ara encara no s'està en disposició de tancar l'acord de finançament. 'Hi haurà un acord quan hi hagi una xifra satisfactòria i quan hi hagi un model que permeti parlar de cara al futur i asseguri de manera estable que Catalunya no només estarà situada per sobre la mitjana, sinó que no hi sortirà perdent', ha sentenciat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi-80 fletxa València
9 de juliol de 2009, 10.43 h

Esperem que continue així Esquerra i siga el partit decidit que tots volem, i no l'Esquerra dubitativa del posicionament davant de l'Estatut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Barcelona
9 de juliol de 2009, 10.24 h

A veure si serà de veritat ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.