directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC-Illes donarà suport a la investidura del govern que es comprometi a 'materialitzar' una Llei de consultes

El candidat Joan Lladó diu que els ciutadans tenen el dret de ser consultats no només 'un cop cada quatre anys'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Esquerra Republicana de les Illes diu que, si aconsegueixen entrar al Parlament, donaran suport a la investidura del govern que es comprometi a 'materialitzar' i impulsar una llei de consultes populars a les Balears. El candidat al Parlament, Joan Lladó, diu que aquesta és una a condició 'irrenunciable'. Amb tot, ha explicat que sap que l'estat espanyol presentarà un recurs contra aquesta norma, tal com va fer amb fer amb la Llei de consultes de Catalunya. Diu, però, que és conscient que Espanya té 'fòbia a la democràcia' però això no ha de permetre 'fer cap passa enrere'. La Llei de consultes servirà per preguntar a la ciutadania sobre molts temes i no només sobre el dret a l'autodeterminació.

Comparteix
   


Etiquetes
Al costat de l'edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears (UIB), els candidats d'Esquerra al Parlament balear i al Consell de Mallorca, Joan Lladó i Cathy Sweeney respectivament, han presentat la seva proposta de Llei de consultes populars per desenvolupar a les Illes Balears. Lladó ha dit que d'aquesta manera es podria impulsar una 'democràcia participativa', tal com demana la gent al carrer, en referència al moviment 15 de maig. Diu que la gent té dret a ser consultada sobre 'allò que li interessa' i 'no només fer-ho cada quatre anys'.

Lladó ha recordat que aquesta llei de consultes existeix a altres indrets d'Europa i també a Catalunya, on, segons ha dit, Esquerra Republicana la va impulsar. El candidat al parlament balear ha lamentat que durant aquesta legislatura que acaba es va prometre que es registraria la llei, però s'ha fet. Diu, per això, que si Esquerra Republicana entra al parlament balear, donarà suport a la investidura del govern que es comprometi a 'materialitzar' aquesta llei.

Lladó ha admès que tot i que la llei és 'democràtica' i es fonamenta en la 'participació' també s'ha de tenir en compte que a Espanya hi ha 'fòbia a la democràcia'. Diu que segurament el govern espanyol hi presentarà un recurs, com ja va passar amb el cas de Catalunya, però ha remarcat que aquest no els ha de fer 'fer cap passa enrere'. Ha afegit que si una majoria de gent pren 'una iniciativa' ha de ser respectada.

El candidat d'Esquerra Republicana al Parlament balear ha dit que les consultes populars podrien servir per preguntar a la ciutadania sobre temes diversos i també sobre l'autodeterminació dels pobles, un tema que consideren 'important' perquè 'l'estat de les autonomies ha arribat al seu fi'. Creuen, però, que no ha de ser l'únic tema a consultar.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.