directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mascarell planteja demanar 'l'excepcionalitat econòmica cultural' un cop acabi la crisi econòmica

El conseller diu que cal una 'veritable renovació' de la cultura que impulsarà des del departament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat aquest dijous en una conferència organitzada per la Fundació Catalunya Oberta que el departament es planteja demanar 'l'excepcionalitat econòmica cultural' un cop amaini la crisi. En altres paraules, Mascarell reclamarà 'més diners' per la cultura quan altres àmbits com l'educació o la sanitat 'se situïn en uns estàndards d'eficiència'. El conseller ha centrat el seu discurs en la necessitat de repensar la cultura, i ha afirmat que li cal una 'veritable renovació'. D'altra banda, Mascarell ha assegurat que ja s'ha posat en contacte amb les entitats culturals que ahir van criticar la 'fragilitat' del CoNCA davant del nomenament d'un nou director.
ferran mascarell, vicent sanchis, fundació catalunya oberta
Comparteix
   


Etiquetes
Mascarell ha pronunciat la conferència 'Cultura: motor d'identitat, creativitat i progrés' en un dinar debat organitzat per la Fundació Catalunya Oberta a l'hotel Majestic de Barcelona. Aquí, el conseller ha desvelat que es planteja demanar recursos extra per a la cultura, un cop la situació de crisi econòmica es moderi.

El conseller sustenta aquesta demanda en una visió holística de la cultura del país, com un element 'constitutiu', de 'valors i coneixements', que han de configurar 'el relat' que la societat necessita. Sense reflexió sobre la cultura, les societats 'es disloquen', ha indicat Mascarell.

Des d'aquest punt de vista, el del conseller, Catalunya necessita una 'veritable renovació cultural' que el departament vol impulsar. 'Des de la conselleria ho intentarem a fons i mirarem de construir un discurs que ens serveixi per dir que la cultura té importància, i que si demanem més diners no és pel caprici d'uns quants sinó perquè darrera d'això hi ha la reflexió sobre el nostre futur i sobre les maneres d'entendre la vida' ha sintetitzat Mascarell.

Més enllà d'aquesta demanda, i d'altres reflexions sobre dèficits del model cultural, Mascarell ha volgut destacar aspectes positius del model cultural català. De fet, ha dit, amb una mirada a llarg termini, 'culturalment Catalunya està en el millor moment de la seva història'. El conseller creu que el sistema cultural català és 'gairebé complert' i que tot just ara comença a projectar-se cap a fora.

Mà estesa a les entitats culturals
En un altre ordre de coses, el conseller Mascarell s'ha referit al manifest signat ahir per una desena d'entitats culturals, en què reclamen que la gestió del Consell Nacional de la Cultura i les Arts es faci 'sense ingerències' partidistes.

Les entitats reaccionen així al recent canvi de director de l'entitat, que coincideix amb l'arribada del nou Govern a Catalunya. Al respecte, Mascarell ha explicat que ja 's'ha posat en contacte' amb les entitats sota signants i els ha ofert poder 'comentar les raons' de les seves queixes. Unes queixes que Mascarell no ha volgut cenyir al canvi de director del CoNCA sinó també a altres qüestions vinculades amb aquesta entitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
20 de maig de 2011, 09.57 h

No em diguis, s'haurà de fer què? Tens el llistó molt alt xicot perquè això es pugui creure. Alguns tenim memòria, ja t'ho explicarem


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.