directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Plataforma pel Català a l'Escola en desacord amb el govern

El conflicte sorgeix a partir del decret d'’ensenyaments comuns

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Plataforma pel Català a l’Escola, creu que amb la tercera hora pot anar en detriment del català a l'educació. També expliquen que el fet que no s'hagi concretat res implica la possibilitat que s'acabi exercit aquesta tercera hora. La plataforma procedirà un seguiment estricte per a seguir el cas. La plataforma també es mostra molesta pel fet que la Generalitat no s'ha mostrat interessada en mantenir un diàleg fins el 18 de juny.
plataforma pel català a escola
La Plataforma pel Català a l’Escola

Comparteix
   


Etiquetes
El govern ha arribat a un pacte entre les seves tres forces polítiques sobre el Decret d'ensenyaments comuns. Aquest decret és el nom oficiós de la famosa tercera hora de castellà que s'intentarà aplicar a les escoles catalanes. La Plataforma pel Català a l’Escola ha mostrat amb contundència la seva disconformitat amb l’acord dels partits de govern.

 Així doncs, com a resposta a aquest pacte la La Plataforma pel Català a l’Escola, formada per sindicats, associacions de pares i mares i diferents entitats de la societat civil catalana ha manifestat el seu profund sentiment en contra amb les següents paraules en un comunicat:

  - Celebra que la immersió lingüística s’introdueixi a secundària. Considerem però, que el trilingüisme i l’adequació de la normativa a la realitat de cada centre educatiu poden anar en detriment del català a l’educació.

  - Considera que el fet que les instruccions i mesures concretes que es preveuen per desplegar el decret encara no s’hagin concretat significa que l’entrada de més hores de castellà no queda en cap cas desestimada.

Per això, les entitats que formem la Plataforma ens comprometem a fer un seguiment estricte del desenvolupament del decret i alertar sobre aplicacions a la baixa del concepte del català com a llengua vehicular.

La Plataforma pel Català a l’Escola vol fer públic que el Departament d’Educació de la Generalitat no s’ha mostrat interessat en mantenir diàleg fins al dia 19 de juny. Esperem que no sigui massa tard.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.