directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els acampats demanen empara al Tribunal Constitucional espanyol per evitar el desallotjament

Consideren que la prohibició de la Junta Electoral espanyola vulnera els drets fonamentals de reunió i manifestació · Sigui com sigui, la intenció és 'resistir pacíficament' a les places

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Malgrat que la Junta Electoral espanyola va determinar aquest dijous al vespre la prohibició de mantenir les protestes dels 'indignats' durant aquest dissabte -jornada de reflexió- i diumenge -jornada electoral- els acampats han manifestat la seva voluntat de 'resistir pacíficament' a les diverses places que acullen mobilitzacions. De fet, aquest divendres al matí han explicat que han demanat a la fiscalia que presenti un recurs d'empara en considerar que se'ls està vulnerant els drets fonamentals de reunió i manifestació ja que, segons defensen, les mobilitzacions no tenen un caràcter partidista i, per tant, no hauria d'afectar directament al sentit del vot dels ciutadans. El missatge principal és que la concentració no vol condicionar el vot de cap ciutadà, i que si el govern espanyol vol que els ciutadans reflexionin a casa seva, ells ho volen fer tots plegats a la concentració.
indignats, acampada, barcelona, plaça de catalunya
Comparteix
   


Etiquetes
A les taules de recollida de signatures, desenes de ciutadans esperaven fent cua el seu torn per donar suport als concentrats. La pregunta era sempre la mateixa: 'què penseu fer aquesta nit?'; i la resposta també: 'resistir pacíficament en cas d'intervenció policial per seguir fer sentir la nostra veu'.

La voluntat dels concentrats és aconseguir omplir la plaça de Catalunya abans de les 12 per dificultar el màxim un possible desallotjament del campament. Per això, fins i tot, s'ha creat un 'campament jurídic' on s'estan estudiant amb el consell, per exemple, del Col·legi d'Advocats les vies legals per poder mantenir la concentració. Amb tot, els concentrats reconeixen que tenen 'poc marge de maniobra' i que només un suport massiu dels barcelonins pot evitar que la concentració 'acabi com alguns volen que acabi'.

Més enllà del que pugui passar aquesta nit, els concentrats a la plaça Catalunya volen aconseguir fer-se notar aquest dissabte durant la jornada de reflexió. És per això que a les assemblees s'ha fet una crida a omplir massivament no només la plaça de Catalunya sinó els carrers de la ciutat per 'demostrar' que la 'indignació' de la ciutadania no s'acabarà diumenge amb les eleccions municipals i que es mantindrà fins que 'les coses canviïn realment'.

La quarta nit
Aquesta ha estat la quarta nit que el col·lectiu d''indignats' ha passat la nit a la Plaça Catalunya, en la que ha estat la jornada amb més afluència des que van començar les mobilitzacions i a l'espera dels ciutadans que aquest divendres a la mitjanit poden aplegar-s'hi després de la crida que han fet els acampats.

El Govern, a través de la vicepresidenta Joan Ortega, va demanar aquest dijous, hores abans que es fes pública la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), que es respectés el que dictés la JEC i que la jornada de reflexió se celebrés 'tal com marca la llei'.

A la resta de Catalunya, les acampades van arribar entre dimecres, en el cas de Lleida i Tarragona, i dijous, a Girona. A Lleida, la primera acampada va tenir lloc entre la nit de dimecres i dijous. Durant el dimecres s'hi van aplegar 300 persones de totes les edats per defensar una 'democràcia real' i aquest dijous a la nit van ser 400 els ciutadans que es van reunir a la plaça Ricard Vinyes. D'aquestes persones, unes 25 hi ha passat la nit, malgrat l'advertència de la Guàrdia Urbana de Lleida, que la nit anterior va comunicar-los que no podien passar la nit acampats a la via pública.

Per la seva banda, a Tarragona poc després de la mitjanit es van aplegar un centenar de persones a la Plaça de la Font, tot i que al final va ser una vintena els qui van decidir pernoctar-hi. Durant la matinada, al voltant de els cinc, una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra es van acostar fins a la zona on acampaven els joves per controlar la situació, tot i que no s'ha produït cap incident. Per a aquest divendres, a les nou del vespre, es preveu una cassolada.

En el cas de Girona, ha estat la primera nit de protesta. Ahir al vespre, unes 600 persones es van aplegar a la Plaça del Vi de la ciutat. En la concentració es van cridar consignes contra els partits i també contra la conjuntura econòmica actual com 'No és una crisi és un saqueig' o 'PSOE Santander, CiU la Caixa'. La concentració estava formada per ciutadans de totes les edats , des de joves estudiants fins a gent més gran, que denunciaven la situació de crisi que viu el país. D'aquestes persones, una vintena ha passat la nit a la Plaça Catalunya, a un centenar de metres de la Plaça del Vi, on el dia abans s'havia manifestat, equipats amb tendes, mantes i matalassos. Els 'indignats, han deixat clar que si els desallotgen no oferiran resistència, però lamenten que si és així serà un 'atac a la democràcia'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
atlasac fletxa Vila-real
21 de maig de 2011, 11.07 h

Si no la fem en aquesta...tindrem que esperar que la fatgen per allà les abissinies...perque el que és nosaltres SABEU....QUE, Que el DOLENT,que el MALVAT, el ROÏN, el XENOFOB-RACISTA-INTOLERANT-FACISTA? lÉSTANQUER!!!,,,mentres no pengen a uns quants d´aquests SANTS que us han introduït dins del cervell un cervell de BORREGO (mireu la quantitat de persones? que els VOTARAN, que VOTARAN a favor dels que els traten de ESCLAUS MASSA ANYS!! si, si, si, els pobrets TIRANS-INVASORS-OPRESORS-LLA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
20 de maig de 2011, 19.02 h

#6 Per cert, que hi ha indicis més que raonables de que al darrera dels de la Pça del Sol de MadriT tambè hi ha els d' UPyD. El que demanen s'ajusta fil per randa al seu ideari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
20 de maig de 2011, 18.14 h

Encara que els catalanistes tinguem un projecte que va més enllà, si no estem en això que està passant ens en penedirem tota la vida.

Amb clars i foscos, com en tot moviment d'aquest tipus, s'està promovent una transformació social per a millor, un aprofundiment democràtic, i el catalanisme hi ha de ser a primera fila. Ha d'alçar la veu en un clam que nosaltres mateixos hem fet tants cops.

Si després, per enèsim cop, aquells a qui mostrem solidaritat no ens la retornen, no vol dir r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
20 de maig de 2011, 17.22 h

#6 Donç nano, l'alternativa és encara pitjor, i sono ves a explicar-li als de la Europa de l'est.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pere fletxa Barcelona
20 de maig de 2011, 17.04 h

#6 Em sembla Otger que no m'has entés. El que intentava defensar es que el nacionalisme fa el foc als terroristes neo-lliberals. La lluita contra el model econòmic ha de ésser a nivell mundial, amb tots el pobles units contra el mateix enemic perquè es un enemic global.

Em sembla que vols donar una explicació racional partint d’un pensament tribalista, al igual que tot nacionalista (espanyol inclòs). M’explico. Qui pensa de forma tribal estableix una clara separació entre el seu gr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Voltaire fletxa Rias Baixas
20 de maig de 2011, 17.01 h

Al tanto amb la SPANISH revolution perquè al darrera hi ha l'UPyD i els CIUDADANOS. Volen una democràcia nazionalment espanyola i a on nomès hi siguin representats ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
20 de maig de 2011, 16.54 h

Els catalans no tenim cura. Per mes que des de fa segles cada vegada que ens barregem amb les bronques espanyoles sortim escaldats mentre ells es reconcilien sempre tornem a ficar-nos alla on no ens criden.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
20 de maig de 2011, 16.52 h

#2 Nen fas una pudor a upyd que espanta,haurien de considerar el liberalisme una ideología terrorista,ell és el culpable de tots els mals que afecten la nostra societat,que una multinacional pugui marxar lliurement d'una zona per millorar la competitivitat que vol dir?anar a països amb salari baixos,sense llibertat sindical,sense seguretat social,sense polítiques de seguretat laboral ni mediambiental,amb mà d'obra infantil...seguim?per això cal gent disposada a defensar la terra que l'ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de maig de 2011, 16.06 h

A mi en fa molta gracia que cyu i PP que van atacar a més no poder l'ajuntament x no desallotjar els anti guerra d'Irak, ara demanin calma.. El k fa la por a perdre vots, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Barcelona
20 de maig de 2011, 15.53 h

La Junta Electoral ha de vetllar per que les eleccions, hom facin amb ordre, segons el que està establert. Però tot el que no te a veure amb les eleccions, no es pas competència de la Junta Electoral decidir-ho i encare menys si s'intenta vulnerar els drets de les persones a la llibertat de reunió pacífica. (Art. 20 DUDH)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.