directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs: 'Desallotjar a la força és l'última opció'

El Govern deixa entreveura que no dissoldrà la concentració si no hi ha alteració de l'ordre públic

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Govern ha deixat entreveure que no desallotjarà els 'indignats' si no hi ha alteracions de l'ordre públic. Després de conèixer la decisió de la Junta Electoral espanyola, el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha comparegut per assegurar que garantiran el normal desenvolupament de la jornada electoral, el compliment de la normativa (i de la resolució, per tant), però que també actuaran sota els principis de congruència i de proporcionalitat amb els manifestants. Això significa que el Govern, conscient de les conseqüències que pot comportar una intervenció policial, avaluarà cada cas i decidirà si actua o no en funció de la magnitud de la protesta i de si és pacífica o no. Els acampats ja han manifestat la seva voluntat de mantenir la protesta i han demanat l'empara del Tribunal Constitucional espanyol en entendre que la prohibició vulnera els drets fonamentals de reunió i manifestació.

Comparteix
   


Etiquetes
Homs ha subratllat que el Govern actuarà en base a garantir tres principis bàsics. En primer lloc el compliment de la normativa vigent, i això inclou la resolució de la Junta Electoral. En segon lloc, ha continuat el portaveu, l'executiu garantirà el normal desenvolupament del procés electoral, o sigui, que puguin obrir els col·legis electoral i que la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot. Però el tercer principi, ha remarcat Homs, és el manteniment de l'ordre públic per part de l'actuació policial amb 'proporcionalitat i congruència'.

El també secretari general de Presidència no s'ha mogut d'aquests tres principis, i ha remarcat que el Govern no situa el debat en si s'ha de desallotjar o no, sinó en garantir que la jornada electoral es desenvolupi amb normalitat, sense alteracions de l'ordre públic, i complint alhora la normativa.

Sentit comú
'La decisió de si s'hagués de desallotjar o no ja es prendrà en funció de les circumstàncies', ha dit. Això s'anirà veient en cada moment en funció de com es desenvolupa la protesta, si és pacífica o inclou actes violents. 'La Junta Electoral no ens diu com hem d'actuar. Per saber-ho, la policia de la Generalitat ho ha de fer complint amb el conjunt de la normativa, i la normativa també exigeix proporcionalitat i congruència en les actuacions policials', ha argumentat Homs, que ha explicat que això ho decidiran els tècnics de la policia 'en cada moment', perquè 'la casuística pot ser diferent en cada lloc i en cada moment'.

'El que no entendria la ciutadania és la inflexibilitat i el desafiament al sentit comú', ha continuat el portaveu. El Govern deixa entreveure, per tant, que no desallotjarà perquè sí, sinó només si hi ha alteracions de l'ordre públic. De fet, ha recordat que d'acord amb la pròpia normativa, 'l'ús de la força sempre és l'última opció'.

D'altra banda, ha remarcat la dificultat amb què es troba el Govern a l'hora de comunicar la decisió de la Junta Electoral, ja que és complicat identificar els interlocutors que representin el conjunt de les persones que puguin estar concentrades a la plaça Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
21 de maig de 2011, 10.14 h

#2 Així pel què veig i entenc bé el què dieu, segons Vostè tota la gent aplegada no solament a la Plaça de Catalunya, sinó a les principals places de les ciutats de Catalunya, els joves i la gent que no sent joves també s'han afegit al moviment, la gent d'altres regions de l'ecspana imperialista, joves i no tan joves, la móltissima gent que no aplegant-se a les places els estan donant suport, són els (SIC): "...els joves del porro i l'entrompada a la Plaça de Catalunya".
No creieu q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joanot fletxa Barcelona
20 de maig de 2011, 21.29 h

Joanet d'Horta, es veu que a tu sí que et devia semblar bé que l'ajuntament desallotgés els independentistes del SI davant del Parlament i, en canvi, mantinguin els joves del porro i l'entrompada a la Plaça de Catalunya, oi? Fins on arribaràs per defensar les accions del tripartit? I perquè, en cada missatge, sempre agrupes CiU i PP quan Trias ha dit que no governaria en coalició amb ells? Potser et cansaràs algun dia de tan manipular?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de maig de 2011, 16.03 h

A mi en fa molta gracia que cyu i PP que van atacar a més no poder l'ajuntament x no desallotjar els anti guerra d'Irak, ara demanin calma.. El k fa la por a perdre vots, oi? Es veu k fins que a cal condedegodó no ho exigeixin en l'editorial no es farà ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.