directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Tribunal Suprem espanyol també s'haurà de pronunciar avui sobre les acampades

Esquerra Unida presenta un recurs contra la prohibició de les concentracions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Esquerra Unida ha presentat aquest divendres un recurs davant del Tribunal Suprem espanyol contra la decisió de la Junta Electoral espanyola de prohibir les concentracions i reunions del moviment 15M que tinguin lloc aquest dissabte i diumenge, coincidint amb la jornada de reflexió i les eleccions del 22-M. Segons aquesta formació, la decisió dels membres de la JEC vulnera drets constitucionals com el de reunió. La Sala del Contenciós Administratiu del Suprem es reunirà aquesta tarda i ha donat un termini fins les cinc a la Junta i la fiscalia perquè presentin al·legacions. Així, tant el Tribunal Constitucional espanyol com el Suprem s'hauran de pronunciar sobre la permanència de les acampades.

Comparteix
   


Etiquetes
Esquerra Unida considera que hi ha precedents que permeten invalidar l'ordre de la Junta Electoral espanyola, com per exemple una sentència del Tribunal Constitucional que donava la raó a una associació de dones a qui es va prohibir manifestar-se en motiu del Dia de la dona Treballadors, que coincidia amb la jornada de reflexió de les eleccions generals del 2008.

Segons aquesta formació, la prohibició de la Junta atempta contra drets bàsics dels ciutadans, com per exemple el de reunió i el d'expressió. EU ha demanat al Suprem que es pronunciï abans de les 12 en què comença el termini de prohibició, que s'allarga des de les 00.00 de dissabte fins les 24.00 de diumenge.

La petició va dirigida al Contenciós Administratiu del Suprem, que ja ha començat a treballar i té previst reunir-se aquesta tarda per emetre una resolució dins del termini.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.