directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els 'indignats' acorden una gran manifestació el 15 de juny amb final al Parlament

Prèviament, el 24 i 27 de maig, també estan previstes dues concentracions contra les retallades al sector públic

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Una gran manifestació el proper 15 de juny amb final al Parlament ha estat un dels principals acords que s'han pres aquest dissabte a la tarda en l'assemblea dels 'indignats' de Plaça Catalunya de Barcelona. Abans, els dies 24 i 27de maig, també estan previstes dues concentracions contra les retallades en el sector públic, especialment en educació i sanitat. Una altra de les propostes aprovades és que cada dia a partir de les sis de la tarda, la Plaça Catalunya es converteixi en un espai de debat ja que la reivindicació no és flor d'un dia i 'això no s'acaba demà'. De fet, per aquest diumenge 22-M s'impulsarà una botació humorística: que la ciutadania acudeixi al centre de Barcelona amb pilotes i les faci botar.
#acampadabcn, indignats, assemblea
Comparteix
   


Etiquetes
Així, segons els acampats, es vol treure importància i celebrar de manera lúdica la jornada electoral. Paral·lelament, aquest diumenge també es decidirà quins seran els passos a seguir i si l'acampada continua o es desmantella. Pel que fa a les manifestacions de la setmana que ve contra les retallades en el sector públic encara no se sap gran cosa. La protesta contra les retallades en l'educació pública sortiria de la plaça Universitat per finalitzar al Departament d'Universitats, mentre que la protesta contra la tisorada a la sanitat sortiria de la plaça de Colom.

Unes 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest dijous a l'assemblea dels 'indignats' al centre de la capital catalana. La tradicional cassolada de les nou del vespre ha posat punt i final a l'assemblea, que s'ha allargat durant més de dues hores, i a la jornada d'activitats.

Paral·lelament, mig miler 'd'indignats' es van aplegar ahir a la Plaça del Vi de Girona i mig miler més, a la Plaça de la Font de Tarragona en sengles concentracions que van tenir un to reivindicatiu però alhora festiu. Entre els manifestants s'han pogut veure persones de totes les edats que han sortit al carrer per reivindicar una democràcia real i participativa. Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan, a micròfon obert, els participants han exposat els perquès de la seva indignació. Durant la concentració s'han cridat consignes contra el sistema polític i financer com 'No pagarem la vostra corrupció' o 'Mans enlaire això és un atracament'. Després de la manifestació, els 'indignats' s'han reunit en assemblea per consensuar un manifest comú. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Joaquim fletxa Barcelona
23 de maig de 2011, 16.00 h

#1 Quin interès tens en desacreditar les acampades? Jo he estat a Pl. Catalunya cada dia des del dimecres, la majoria de les intervencions es fan en català. No hi ha banderes perquè el capitalisme no entén de fronteres. En algunes xerrades s'ha parlat del dret a l'autodeterminació. Com es pot opinar sense haver anar a la Pl. Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.