directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Xavier Trias aconsegueix foragitar el PSC de l'alcaldia de Barcelona

CiU guanya a la capital del país per primera vegada en 32 anys · El PSC perd tres regidors i es queda amb només 11 · El PP en suma un i arriba als 8 · ICV, augmenta de 4 a 5 · ERC baixa de 4 a 2

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Convergència i Unió ha guanyat l'alcaldia de Barcelona per primera vegada en 32 anys i Xavier Trias es convertirà en el proper alcalde de la capital catalana després d'obtenir 15 regidors, tres més que en els comicis de l'any 2007. Per contra, el PSC ha perdut tres regidors i ha passat dels 14 regidors actuals als 11, amb el 98,09% escrutat. Per la seva banda, el PP ha guanyat un regidor més, i passa dels 7 actuals a 8, així com ICV-EUiA, que en suma un més i passa de quatre a 5. Pel que fa la coalició independentista Unitat per Barcelona -formada per ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana- ha passat dels quatre regidors d'ERC a 2.
xavier trias, senyeres, ciu, eleccions municipals, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
La participació a Barcelona ha estat del 52,90%, mentre que l'abstenció ha estat del 47,10%, el 4,49% han estat en blanc i l'1,75% nuls.

Amb aquests resultats, CiU ha aconseguit un dels principals objectius d'aquesta campanya: governar a Barcelona per primera vegada en 32 anys. D'aquesta manera, al tercer intent, el candidat Xavier Trias ha pres l'alcaldia a Jordi Hereu, qui després de superar unes primàries enfront l'exconsellera d'Interior i de Justícia, Montserrat Tura.

La federació ha aconseguit finalment 15 regidors, tres més que en els anteriors comicis de l'any 2007, mentre que el PSC n'ha perdut tres. Per la seva banda, el Partit Popular, amb Alberto Fernández Díaz al capdavant, ha obtingut un regidor més i ha passat de 7 a 8 regidors, mentre que ICV-EUiA, que tenia Ricard Gomà com a cap de llista, ha passat de 4 a 5. Pel que fa la coalició independentista Unitat per Barcelona -amb ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana- ha perdut el 50% de la seva representació al consistori barceloní i ha passat de 4 a 2 regidors.

'Nova etapa'
El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona i guanyador de les eleccions a la capital de Catalunya ha proclamat, després de conèixer el resultat dels comicis, que a la ciutat comença 'una nova etapa'. Trias ha volgut convidar a 'tothom' a 'sentir-se protagonista del canvi' a l'Ajuntament de Barcelona. El futur alcalde, que ha celebrat el triomf envoltat del seu equip i de la cúpula de CiU, ha destacat, a més, que manté 'la mà estesa a tothom' per poder governar Barcelona. Igualment, Trias ha promès ser un alcalde que 'governi per tots i amb tots'. El convergent també ha volgut manifestar el seu orgull per haver fet possible que 'Barcelona tingui un alcalde nacionalista'. 

'Aturar el cop'
Jordi Portabella, líder de la coalició independentista Unitat per Barcelona, ha comparegut per valorar els resultats electorals de les eleccions municipals tot reconeixent que 'no esperava aquests resultats'. No obstant, i malgrat haver perdut 2 regidors, Portabella s'ha mostrat satisfet per 'haver aturat el cop' i haver mantingut la presència de l'independentisme a l'Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que la via proposada per la seva candidatura 'té futur' i que sumant 'podem anar molt més lluny'. Tanmateix també ha reconegut que haurà de detectar 'amb més precisió' quina 'és la expressió política que l'independentisme vol' per tal de poder aglutinar el seu vot. 

El PP decidirà
El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat aquest diumenge que el PP decidirà el futur de Barcelona i que administrarà el resultat amb 'responsabilitat, coherència' amb allò que defensa i 'rigor'. Amb 8 regidors, un més que a les anteriors eleccions, Fernández Díaz ha celebrat que el PP creix en vots i regidors i que ha aconseguit l'objectiu de poder 'decidir amb força'. En aquest sentit, ha manifestat que 'si de debò els que propugnaven el canvi a Barcelona', en referència a CiU, 'no desitgen la continuïtat de cap dels ingredients del tripartit el canvi a Barcelona serà tan nítid al govern i a la ciutat com han desitjat i han votat els barcelonins'. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
jm fletxa st cugat
23 de maig de 2011, 12.18 h

#5 Exactament!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
joan fletxa Figueres
23 de maig de 2011, 10.21 h

Ha passat el què havia de passar. Quan un poble presenta un tal alt percentatge de cretins que, dient-se independentistes, es dediquen a criticar el PARTIT INDEPENDENTISTA MAJORITARI i a fomentar el divisionisme creant partits i partidets d'aquells del "nosaltres ho farem millor",... quan un país té tants i tants de cretinassos d'aquesta mena, aleshores pot començar a acomiadar-se de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ivan fletxa Avinyó
23 de maig de 2011, 09.24 h

#4 Quasi sempre estic d'acord amb tot el que escrius però aquí em temo que no comparteixo la teva opinió. A mi em sembla que la davallada d'ERC no ha sigut tant per l'aparició de Solidaritat i altres partits independentistes, si no més aviat perquè hi ha massa gent que encara està amb la cançoneta de "s'ha de castigar ERC per haver fet president en Montilla". És trist, però crec que és el que ha passat.

Per cert, felicitar de veritat els d'Iniciativa, que han aguantat el tipus de fo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquel-r fletxa Sabadell
23 de maig de 2011, 01.09 h

ERC,nomes es Independentista,quan esta a l'oposicio
sino que m'expliquin,el que han fet aquests ultims anys,en clau nacional
a l'ajuntament de Barcelona,o a la Generalitat
Quan estan al poder,es converteixen en xucladors de la mamella
Catalunya,necessita un altre tipus de gent,per assolir l'Independencia
A Sabadell els hem esborrat del mapa politic
Ara que aprenguin a treballar com la resta de ciutadans
El dia que varen entrar a la Generalitat,varen deixar de parlar d'Independencia
i d'aixo no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
23 de maig de 2011, 01.03 h

Ja era hora de treure la crosta nacionalista (espanyola) de l'Ajuntament de Barcelona!! Enhorabona!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 de maig de 2011, 00.45 h

Sense Convergència no hi ha Independència ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ca l'Enric fletxa Girona
23 de maig de 2011, 00.43 h

Per aquí n'hi havia uns quants que quan alguns deiem que el fet que sortis SI i Rcat dividiria i enfonsaria l'independentisme i ERC, afirmaven que no, es mes n'hi ha que encara diuen que com mes partits independentistes millor, en Salva n'és un d'aquests. dons be aquí tenim els resultats, SI no ha sortit enlloc, i ERC ha perdut moltisims regidors. A sobre el PP puja com l'escuma i CiU arrasa tot i les retallades i els PPeperos que ha inclos al govern i els pactes que farà ara a Catalunya am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Som i serem fletxa Tordera
23 de maig de 2011, 00.29 h

Jo estic veient una clara desmotivació dels votants catalans, inclús desorientació. Aixó no es bó. I si a sobre anem per separat, malament rai. Jo proposo una aliança ERC-CUP-SI-Reagrupament. Pot sonar estrany... pèro es que a la llarga s`haurà de fer. No pot ser que estiguem tant per sota de... no només CiU i PSC, sino ara inclús del PP! O ens posem les piles, o ens esfonsem. El problema son tots aquests orgulls i picabaralles entre els partits catalanistes/ independentistes... aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MARC SANTI fletxa cerdanyola
23 de maig de 2011, 00.12 h

Mireu que tal Bildu!! VERGONYA ALS PARTITS SOBIRANISTES CATALANS....SEPARATS ENS ESTEU AMARGANT, DESMOTIVANT E IGNORANT!!! UNITTA D'UNA VEGADA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Obrer fletxa Rubi
22 de maig de 2011, 21.18 h

La dreta unida i l'esquerra dividida més un percentatge alt d'abstenció, lògic que guanyi la dreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.