directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els sondejos preveuen majoria absoluta del PP al País Valencià i les Balears

EUPV i Compromís entrarien a les Corts valencianes amb 5-6 escons

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El PP revalidaria i augmentaria la majoria absoluta que ja té a les Corts Valencianes, amb 56-59 escons, segons apunten els primers sondejos que s'han fet públics just després del tancament dels col·legis electorals, amb el PSPV enfonsant-se fins als 29-32, amb EUPV obtenint 5-6 diputats i Compromís irrompent a les Corts Valencianes amb 5-6 escons, segons Canal 9. A part els populars podrien aconseguir-la també al Parlament de les Illes Balears amb la llista que lidera José Ramon Bauzá, si es compleixen els sondejos d'abans de les eleccions, tot i que en aquest cas no és segur que la puguin assolir. IB3 no ha elaborat cap enquesta.

Comparteix
   

Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verd-Esquerra Ecologista) seria una de les sorpreses de la nit electoral al País Valencià en obtenir entre 5 i 6 representants, segons l'enquesta que l'empresa Ipsos-Ecoconsulting ha elaborat per a Radio Televisió Valenciana (RTVV). 
 
La formació aconseguiria un o dos diputats més i s'acostaria als 7 representants aconseguits per l'anterior coalició Compromís, que integrava Bloc Nacionalista Valencià i Esquerra Unida del País Valencià. 
 
El mateix sondeig indica, a més, que els nacionalistes entrarien per primera vegada en la seva història a l'Ajuntament de València amb entre 3 i 4 regidors. 
 
Els grans perdedors de la nit serien els socialistes valencians. El PSPV-PSOE perdria entre 6 i 9 escons dels actuals 38, quedant fins i tot per sota dels 30 escons. Els socialistes a més podrien perdre consistoris històrics com el de Gandia (Safor) o Elx (Baix Vinalopó). 
 
Aquesta circumstància permetria que el PP valencià augmentés entre 2 i 5 representants la seva majoria absoluta, tot i que la formació que presideix Francisco Camps no augmentaria el seu percentatge de vot. 
 
Esquerra Unida del País Valencià augmentaria entre dos i tres escons la seva representació actual de 3 diputats, arribant als 5-6 representants. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Som i serem fletxa Tordera
23 de maig de 2011, 00.14 h

Que algú m`expliqui com es possible que aquests feixistes corruptes del PP triomfin d`aquesta manera a València i Mallorca. Desprès de tots els escándols que hi han hagut (i els que vindrán), i encara la gent els vota com si fossin robots programats. Us juro que no ho puc entendre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.