directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Parlament Europeu condemna de nou els abusos urbanístics del País Valencià

L'informe parla de casos de corrupció i d'especulació, mentre en critica l'impacte ambiental

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

327 diputats del Parlament Europeu contra el 222 han aprovat una resolució molt dura amb l'especulació urbanística a l'Estat espanyol i sobretot el que s'ha produït al País Valencià. L'informe retreu l’actitud dels promotors i demana l’actuació de les autoritats regionals. També les incita a estudiar possibles compensacions. La resolució diu que els plans urbanístics no responen en absolut a les necessitats reals de les ciutats.
fracnesc camps cartell electoral valencia
Camps ha aconseguit de nou la majoria absoluta per al PP al País Valencià

Comparteix
   


Etiquetes
Ahir el Ple del Parlament Europeu es va tornar a pronunciar contra l'especulació urbanística a l'Estat espanyol i concretament al País Valencià, com ja ho va fer l'any 2005 amb l'informe Fourtou. L'informe retreu l’actitud dels promotors i demana l’actuació de les autoritats regionals. També les incita a estudiar possibles compensacions.

El PP espanyol es va quedar en minoria dins dels 222 vots en contra davant dels 327 vots a favor de l’Eurocambra, que va aprovar una resolució que "lamenta profundament" que els abusos dels quals adonen en l’informe sobre la visita de parlamentaris a Espanya al març  "s’hagin estès a diverses regions espanyoles, especialment al País Valencià".

La resolució del Parlament Europeu fa una enumeració molt contundent. En destaquem algues: fa una enèrgica condemna i oposició als macroprojectes d'urbanització espanyols especialment els del país valencià, a més diu que no responen en absolut a les necessitats reals de les ciutats. Afegeix que els processos d'urbanització no són sostenibles en el plànol ambiental i tenen un impacte desastrós en la identitat històrica i cultural de les zones afectades. Diuen que s'hauria d'aplicar la legislació espanyola i prohibir que les decisions d’autoritats locals i regionals vulnerin aquests drets. És important també l quan expressa el dubte sobre els mètodes de selecció dels promotors i agents urbanitzadors i diu que aquests tenen competències excessives. per acabar insta a les autoritats regionals que creuen comissions administratives especials



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.