directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mascarell demana que les reivindicacions del catalanisme no s'acabin amb el finançament

Alerta contra les ànsies de Madrid de donar per tancat el model d'estat i que 'a partir d'ara 'rien ne va plus''

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'exconseller de Cultura i mà dreta de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, felicita el govern català per haver tancat l'acord sobre el nou model de finançament de la Generalitat ('el resultat és, ateses les circumstàncies, el millor possible'), però ressalta que aquest no pot ser el punt final de les reivindicacions del catalanisme: 'Això és el que ara toca: entendre que el finançament no ha estat la batalla final. Prou que els ideòlegs del nou espanyolisme intentaran que ens ho pensem. Prou que molts catalans tindran la temptació d’acceptar-ho. Això és el que toca: comprendre que els catalans encara tenim l'objectiu comú de conquerir més i millor autogovern i en conseqüència més Estat'.
ferran mascarell
Comparteix
   

Ciutadans ja va valorar l'acord com el fet que posarà fi 'al victimisme català'. Ell mateix afirma: 'Per als catalans el finançament és una eina d’autogovern que exigeix un Estat disposat a federalitzar-se; pels altres és una mena de punt i final. Els líders polítics, comunicadors i intel·lectuals espanyolistes asseguren que el model d’Estat està definitivament tancat i que a partir d’ara rien ne va plus. L’Estat de les Autonomies ja ha fet el cim. Les regles del joc son aquestes i prou. I més val no insistir si no es vol donar ales als qui volem recuperar competències per a l’Estat –llei de caixes per exemple'.

Davant d'aquests arguments, Mascarell té ben clar que el model anunciat diumenge tan sols obre la porta a 'un període nou que s'entreveu llarg, complicat i amb molt terreny de joc per cobrir. Haurà d'afrontar, alhora, l'aplicació i defensa de l'Estatut del 2006, la reconstitució de l'espai polític català, la recuperació de la societat civil com a subjecte polític, la reinvenció d'un ideari catalanista eficaç i la conquesta de la densitat d'Estat que Catalunya necessita per garantir el futur tot abordant les transformacions que la crisi mundial comporta i els immensos reptes que el futur planteja'.

En suma, considera en un article a l'Avui que el nou finançament 'és la pedra de toc que determinarà el futur immediat de Catalunya. És el calidoscopi que hauria d’obligar de manera conjunta federalistes, sobiranistes i independentistes'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Salva fletxa Països Catalans
14 de juliol de 2009, 16.35 h

Doncs que no estiguin tant contents. Tancar un bon finançament era clau per poder anar tirant i mentretant seguir preparant el salt cap a la independència!!



Nota: Ex votant d'ERC. No cal que donis tants consells que ja els coneixem prou be als sociates. Sou vosaltres els de CiU que us les han de fotre al mig dels morros per adonar-vos-en ... colla de sapastres!!



Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de juliol de 2009, 12.24 h

"que les reivindicacions del catalanisme no s'acabin amb el finançament" ?!

...a que venen ara? a posar-hi vaselina? després de que entre tots hagueu convertit el que podia haver set un principi d'eina d'alliberament en una claudicació espantosa.



Amb 25 anys de CiU s'anava allargant la agonia i pensaven aplicar-hi anestèsia fins a la mort. Amb els tripartits ens l'han untat be amb vaselina i...



Jo crec que l'estat dels espanyols rep els partits catalans amb un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de juliol de 2009, 12.07 h

Al tanto amb en Mascarell, que com a bon sociata, menteix. Llegiu el que diu més d'una vegada, i veureu que cada vegada que ho llegiu, ho interpretareu d'una manera diferent. No només és un PSOEmontillista, sino que a diferencia de la majoria, a més, és llest i intel.ligent, el que el fa molt més perillos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.