directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

'Una humanitat extingida' acosta els neandertals al gran públic

L'assaig és un viatge a 40.000 anys enrere, al món dels neandertals, prologat per l'Eudald Carbonell

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La prehistòria no és un tema d'interès general i potser per això la periodista Gemma Aguilera ha volgut acostar els detalls més desconeguts dels neandertals al gran públic. L'assaig Una humanitat extingida (Ara Llibres) és el primer llibre que recull les darreres investigacions fetes entorn els neandertals amb voluntat divulgativa però sense perdre de vista el rigor científic. L'extinció d'aquests homínids i la qüestió de si es van barrejar genèticament amb els Homo Sàpiens centren l'assaig. L'autora ha consultat sobretot investigadors catalans i valencians per recordar que els de casa nostra són reconeguts a nivell mundial i els principals investigadors dels neandertals.
gemma aguilera
Comparteix
   

'La idea era compilar en un sol volum tota la informació que hi ha sobre els neandertals des del descobriment de les primeres restes a la vall del Neander, a Alemanya, al 1856'. A Una humanitat extingida, Aguilera recull les tesis d'antropòlegs, genetistes, prehistoriadors i etnòlegs entorn aquestes i altres qüestions que fan referència als neandertals.

L'autora explica que en uns mesos s'haurà acabat de desxifrar el genoma dels neandertals i que aquest fet aportarà noves dades a la comunitat científica: 'En el llibre s'avancen algunes de les conclusions que els científics creuen que es desprendran d'aquest estudi'.

'Convé llegir una obra com aquesta, ja que ens acosta al coneixement del nostre gènere. Gràcies a les dades i a les assenyades reflexions que hi fa, podrem pensar a incrementar la nostra consciència d'espècie i humanitzar-nos una mica més si cal', explica l'arqueòleg Eudald Carbonell, autor del pròleg de l'assaig.

A Una humanitat extingida, es prioritzen les tesis d'investigadors catalans i valencians, si bé també s'hi veuen reflectits els treballs de científics francesos i anglesos. Tant Catalunya com el País Valencià compten amb experts reconeguts a nivell mundial que han dut a terme investigacions clau per a conèixer millor els neandertals. De fet, el pròleg a 'Una humanitat extingida' l'ha escrit el reconegut paleontòleg català Eudald Carbonell.

A més de les llibreries, Una humanitat extingida també pot trobar-se a les estacions del metro de Barcelona. I és que aquesta obra reforça el seu caràcter divulgatiu amb la seva participació al programa Tasta'm de la Generalitat de Catalunya per tal de potenciar la lectura.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.