directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU també refusa pactar amb altres partits a Girona i governarà en minoria

Carles Puigdemont assegura que un govern monocolor tindrà més força

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap de llista de CiU, Carles Puigdemont, vol governar en minoria a Girona. CiU ha estat la llista més votada i ha obtingut 10 regidors i, tot i que està a tres regidors de la majoria absoluta, el seu líder ha assegurat que "no és imprescindible" tenir un govern de coalició per tenir "un govern fort". "El tripartit, amb 17 regidors, s'ha demostrat que era un govern dèbil", ha exemplificat Puigdemont que assegura que un govern on només hi hagi CiU hi haurà "lideratge polític no qüestionat i una veu única". Puigdemont ha demanat a la resta de partits que "no posin pals a les rodes" i ha avançat que compta amb tots els grups per arribar "a un pacte permanent" en els grans temes de ciutat.
puigdemont, victòria, celebració, brindis
Carles Puigdemont celebra la victòria electoral ahir a la nit

Comparteix
   


Etiquetes
CiU no tanca portes a cap partit per arribar a pactes de ciutat i aconseguir "remar junts" per sortir de la crisi però aposta per un govern en minoria amb un "lideratge fort de CiU". El cap de llista, Carles Puigdemont, ha dit que "s'ha acabat l'era" de fer reparticions dins l'ajuntament "per quotes de pactes" i ha defensat que "el que cal a la ciutat és un govern de CiU amb lideratge clar".

Puigdemont ha dit que els deu regidors aconseguits per CiU donen una "solidesa" al partit que li permet governar "no còmodament però sí amb claredat". "La gent vol veure una autoritat a l'ajuntament, un lideratge d'un govern que no es reparteix les atribucions per quotes de pactes; feliçment s'ha acabat aquesta era i estic content que neixi una nova etapa", ha reflexionat el líder de CiU.

El cap de llista de CiU ha argumentat de diferent maneres la voluntat de CiU de no pactar. "No és imprescindible tenir un govern de coalició per tenir un govern fort, el tripartit ha demostrat que amb 17 regidors tenia un govern dèbil", ha declarat Puigdemont que ha dit que "és difícil" pensar que de la unió dels grups de l'oposició en pugui sortir "un front comú alternatiu a CIU" que, segons Puigdemont, ha estat la força més votada perquè expressa la voluntat de la ciutadania. El líder de la federació nacionalista també ha demanat als altres partits que "no posin pals a les rodes" perquè CiU pugui governar. Puigdemont ha reconegut però que no creu que l'oposició impedeixi que CiU governi per primera vegada en la història de la democràcia a Girona.

El cap de CiU a Girona ha reflexionat entorn al missatge que la ciutadania ha donat fent de CiU la llista més votada. "La ciutadania demana pacte i diàleg i poc sectarisme, un govern de CiU amb un alcalde que tingui una veu única, autoritat i lideratge polític és bo en aquests moments", ha reconegut Puigdemont que durant els pròxims dies vol reunir-se amb la resta de grups per conèixer "la seva actitud davant la nova etapa" i a quins acords de ciutat estan disposats a arribar.

Preguntat sobre un possible pacte amb el PPC -que ha tret tres regidors, els que li caldrien a CiU per tenir majoria absoluta-, Puigdemont ha felicitat la candidatura però ha tornat a deixar clar que la voluntat del partit és governar en solitari perquè creu que "és el millor per a la ciutat".

Puigdemont també ha lamentat la desfeta d'ERC "per raons nacionals i personals" i ha reconegut que, si CiU no hagués tret tants regidors i li hagués estat imprescindible pactar, "ERC hauria estat un govern amic". "Ara només els puc animar perquè estic segur que ERC ha estat, és i serà un actiu polític important a l'Ajuntament de Girona", ha manifestat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.