directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els 'indignats' estaran a plaça Catalunya fins el proper diumenge com a mínim

Convoquen una manifestació per al 19 de juny · Turistes, curiosos i acampats comparteixen espai

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els 'indignats' acampats a plaça Catalunya han decidit mantenir la mobilització com a mínim fins el proper diumenge 29 de maig. Això faria que dissabte poguessin coincidir en un mateix espai els acampats i els seguidors del FC Barcelona en cas que aquest guanyés la final de la Lliga de Campions. L'Asul ha explicat a l'ACN que aquest tema encara no s'ha tractat a nivell general i que actualment s'està parlant a les subcomissions. El mateix passa amb els resultats de les eleccions municipals, fet sobre el que no hi ha un posicionament conjunt. El Ricard ha destacat la importància del moviment perquè cada vegada 'la coordinació és més professional' i estan aconseguint més ressò internacional.
indignats, plaça catalunya, barcelona, acampada
Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dilluns al migdia, en ser jornada laboral, l'afluència a la plaça era inferior a la de dies anteriors. Tot i això, turistes, curiosos i acampats compartien l'espai i les comissions temàtiques s'anaven succeint. Mentres en un punt de la plaça un jove agafava un megàfon per expressar la seva opinió general sobre el sistema actual, a l'altra punta la comissió d'educació debatia sobre les properes accions a emprendre, entre les que hi ha diverses concentracions i manifestacions.

Un dels participants a l'acampada, el Ricard ha explicat a l'ACN que l'objectiu és 'anar professionalitzant' el moviment per buscar alternatives al sistema actual. 'Sabem el que no volem', ha dit.

Una altra participant, l'Asul ha fet una crida a que la gent es mobilitzi a tots els barris de les ciutats catalanes i que busquin la força conjunta per anar creant diversos punts de concentracions. En aquest sentit, ha destacat que l'important no és el que està passant a plaça Catalunya sinó que 'l'important és el moviment i ha d'estendre's a totes les persones que estan indignades'.

'Continuem o no continuem el moviment ja s'ha estès fora, que en realitat és el més important', ha reflexionat.

Manifestació el 19 de juny
En principi, l'assemblea general dels 'indignats' havia decidit fer una manifestació el proper 15 de juny, data que finalment s'ha canviat al diumenge 19 de juny. Asul ha explicat que a les diverses comissions es va parlar que hi havia incompatibilitats, com l'inici de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) el mateix 15 de juny, per la qual cosa finalment es farà el diumenge 19.

D'aquesta manera, la manifestació coincidirà amb la convocada pels 'indignats' de la Porta del Sol de Madrid i es facilitarà que tothom que vulgui pugui participar-hi. L'Asul ha defensat que decisions com aquesta es poden prendre gràcies al sistema assembleari, en considerar que a la plaça Catalunya 'pot parlar tothom', mentre que el sistema assembleari de les institucions polítiques 'és fictici'.

Com cada dia, la plaça acollirà aquest vespre una nova assemblea general on es debatran les propostes que facin les diferents comissions i es podran prendre noves decisions.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Anna fletxa BCN
24 de maig de 2011, 11.17 h

Jo tambe estic indignada amb els indignats.
Quan van engegar-ho ho vaig veure molt be, vaig creure que seria un grup amb una visio engrescadora, pero no. Viag anar, vaig escoltar i vaig marxar encara mes indignada amb tot i tothom.
Res de nou, res engrescador, un circ com qualsevol altre. A sobre en castella i amb els mateixos eslogans que per les ecspañas, "poco pan para tanto chorizo" i d'altres joies.
La problematica a ecspaña no es la nostra, i es increible que aquesta gent cregui i accep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ned fletxa La Palma
24 de maig de 2011, 02.49 h

És cert que hi ha gent a l'acampada que no vota, però també s'ha de tenir en compte que l'assamblea no es va pronunciar sobre que fer amb les eleccions ni abans ni després d'aquestes. El fenomen de l'abstenció ja fa anys que està augmentant, no crec que el sorgiment dels "indignats" expliqui l'abstenció.

Aquest moviment no té res a veure amb una convocatòria puntual d'eleccions municipals i autonòmiques, sinó que té un objectiu de canvi molt més enllà. El problema és que alguns... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Júlia fletxa Sabadell
23 de maig de 2011, 18.29 h

Jo estic indignada amb els indignats que no han anat a votar i ara ens tocarà a tots aguantar la dreta durant quatre anys pel capbaix


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.